To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

Rebelias - 29-08-2011, 20:12

albo zaraz za granica na slowacjo w namestowie nad jeziorem orawskim?? tam jest duzy parking na ok 300 samochodow a jakis km od tego miejsca jest ranczo z domkami podobnymi jak w wawrzkowiznie..
dawidoski13 - 29-08-2011, 20:35

Cytat:

albo zaraz za granica na slowacjo w namestowie nad jeziorem orawskim?? tam jest duzy parking na ok 300 samochodow a jakis km od tego miejsca jest ranczo z domkami podobnymi jak w wawrzkowiznie.

Pomysły ok ale sądzę,że nasz czas jeszcze nie nadszedł :wink:

[ Dodano: 29-08-2011, 20:42 ]
Jeśli chodzi o Wawrzkowizne to mi podobnie jak Tomkowi84 brakowało mitsumaniakowych gadżetów,które z pewnością by szły jak świeże bułeczki...ale to jest pikuś, naprawdę wielkie podziękowania dla tegorocznych organizatorów,wszystko było bdb zorganizowane i nawet pogodę zamówili wyśmienitą.
Echh jedyne na co można ponarzekać to te osy i komary,które na długo zapamiętam :wink:

Misiek :) - 29-08-2011, 21:13

A za rok organizator też zapewnia pogode??
Solina to bardzo ładna okolica.
I fajnie, jak by był zzorganizowany, udany przejazd kolumny, jakiś mały postój na parkingu i zdjęcie grupowe mitsubishi (najlepiej zbiórka przy jakiejś straży pożarnej)

koszmarek - 29-08-2011, 21:19

Forest napisał/a:
Ale pretensja jest do organizatorów.

to jest wliczone w ryzyko organizacji- niestety. ponad 250 osobom się nie dogodzi, a zawsze znajdzie się maruda, której nic nie pasowało i było za gorąco :wink: Daliście z siebie tyle ile mogliście, ogarnialiście wszystko w zasadzie natychmiast, a jak się komu nie podoba to za rok też jest zlot- niech się przekonają że to RZECZYWIŚCIE jest rok wyjęty z życiorysu i latanie z wywalonym jęzorem... ale warto, prawda? :mrgreen:

Powiedzcie ile było ludków i ile było aut :) Pobiliście Wilkasy? :twisted:

Piwor - 29-08-2011, 21:22

koszmarek, myślę, że przebili. :)
koszmarek - 29-08-2011, 21:26

Piwor, nie podpowiadaj :P
m6riano - 29-08-2011, 23:11

tomek84 napisał/a:
stary alfer napisał/a:

A ten niemiecki z "lambo doors" VR4 - GDI w zupełnie osobnej ;)

ja bym raczej stworzył kategorie:

1. najdziwniej zmodzone auto
2. najbardziej pomodzone auto
3. najlepiej pomodzone auto
4. najśmieszniej ...
5. najgorzej ...

itp.

to ja tak nieskromnie:
Najładniejsza taksówka w Mitsu..;-)

[ Dodano: 29-08-2011, 23:14 ]
Misiek :) napisał/a:
NP. Najładniej podświetlona taksówka :P

kurde to będę musiał solidnie popracować...;-)

londolut - 30-08-2011, 08:33

Forest napisał/a:
Zanim napiszecie jakiekolwiek słowa krytyki....
A mówiłem ci przy ognisku :)
koszmarek - 30-08-2011, 09:31

a mi się coś obiło, że to dolnośląskie miało robić jubileuszowy zlot.. i co? :P
stary alfer - 30-08-2011, 09:46

koszmarek napisał/a:

Byłoby pięknie...

I blisko :P

Yoshiko - 30-08-2011, 09:49

stary alfer napisał/a:
koszmarek napisał/a:

Byłoby pięknie...

I blisko :P

zapomniałeś Alfredzie dodać że szeroko i szybko :wink:

stary alfer - 30-08-2011, 09:51

Yoshiko napisał/a:
zapomniałeś Alfredzie dodać że szeroko i szybko :wink:

Wujku Alfredzie :P

Tak, szeroko i szybko.

Dwa merdnięcia ogonem i na miejscu :)

kasiaa - 30-08-2011, 12:57

1. w sprawie zlotu 2012 - patrząc wstecz, to teraz fajnie by było udać się w okolice woj. Dolnośląskie lub Wielkopolskie lub Lubelskie;
2. w sprawie kategorii głosowania - tegoroczne kategorie jak dla mnie były ok, tylko zrobiłabym podkategorie w modelach najbardziej popularnych (to chyba będzie Lancer i Galant) / ale i tak ilość kategorii i podkategorii ostatecznie zależy od ilości nagród, ewentualnie kasy jaką można uzyskać/wydać na te nagrody. Czyli tak naprawdę wiedząc o ilości kasy / ilości nagród - można decydować o ilości kategorii w głosowaniu;
3. ponieważ Mitsumaniaki stale się powiększają (chodzi o potomstwo), proponuję by za rok powtórzyć coś co było już w Wilkasach - czyli zawody dla dzieciaków. Świetnym pomysłem były dmuchane rzeczy dla dzieci w tym roku - jeśli to będzie możliwe, warto by coś takiego zrobić w przyszłym roku;
4. proponuję w przyszłym roku, by kolumna podczas przejazdu zatrzymała się na jakimś parkingu przy centrum handlowym (jeżeli będzie taka zgoda od odpowiednich osób/instytucji) lub zaczynała się z takiego miejsca;
5. proponuję by w przyszłym roku obowiązkowo każdy zlotowicz miał w miejscu widocznym na aucie przyczepioną kartkę z nickiem;
na razie tyle.

[ Dodano: 30-08-2011, 13:22 ]
Fajną sprawą jest puchar przechodni za największą ilość aut na spocie w ciągu roku.
A może by tak zrobić puchar przechodni regionu (nie wiem jak nazwać ten puchar..), który można by było zdobyć w taki sposób:
- z każdego regionu jest delegowana 1 osoba - przedstawiciel regionu (regiony w ustalony przez siebie sposób decydują, kto będzie reprezentantem)
- przedstawiciele regionów biorą udział w międzyregionalnej walce, w takich kategoriach (gdzie można sprawdzić siłę i inne zalety kandydatów) jak np – kto najładniej zaśpiewa hymn mitsumaniaków, wiedza o forum, rzut kołem zapasowym, który region zmieści najwięcej osób do wybranego modelu auta (kandydat będzie musiał szybko znaleźć osoby ze swojego regionu np. w ciągu 2 minut i upchać je do auta) itp.
- zwycięzca dostaje dla swojego regionu puchar przechodni
Zdaję sobie sprawę z tego, że większa ilość konkursów jest możliwa, tylko przy większej ilości osób, które się zgłoszą do organizacji/pomocy przy konkursach.

Misiek :) - 30-08-2011, 13:54

Jeszcze mam propozycje aby auta modelami/rocznikiem ustawić na konkretnych miejscach. Wtedy nie będzie lekkiego chaosu, będzie łatwiej głosować i robić foty autom :)
yaro1976 - 30-08-2011, 14:03

w przyszłości możnaby lepiej\bardziej wykorzystac potencjał sponsorów, nie tylko finansowy :P ,
- tj to co było w Żywcu, a nie było teraz - jazdy próbne,
- w Żywcu tor off road prawie z prawdziwego zdarzenia pod koniec jazd, teraz w sumie mizerny slalomik
- więcej konkurencji, jasne, znane na wstępie zasady, idea spięcia tego w ramach Mitsupiady jak najbardziej zacna (mam w zanadrzu jedną sprawnościówkę rowerową/piwną - chetnie "sprzedam" organizatorom)
- zwiększenie zaangażowania płci pięknej - wiekszość eventów przeznaczony było dla mężczyzn (może oprócz slalomu), czy to z racji wymogów tężyzny fiz. czy tez umiejętności precyzyjnego prowadzenia niemałego pojazdu, nie wiem, lepienie garnków, plecenie koszyków :P , a może slalom mniejszym samochodem
- oczywiscie sklepik z gadżetami klubowymi nieco lepiej zaopatrzony i bardziej widoczny
- czy Japan`sy muszą mieć tak horrendalnie drogie gadżety?? :D
jak mi coś przyjdzie do głowy to jeszcze napiszę :)