Nasze Miśki - Żarłacz Srebrny
KamilR10 - 05-02-2012, 13:38
MATTNATTS napisał/a: |
Dolot z Vr-4/Legnum w bonusie dostałem przepływomierz. |
Czym różni się ten dolot od zwykłego v6? większa średnica? zewnętrznie wygląda na taki sam
MATTNATTS - 05-02-2012, 15:33
Cytat: |
Czym różni się ten dolot od zwykłego v6? większa średnica? zewnętrznie wygląda na taki sam |
Większy przekrój ma dolot z vr-ki.Większy przekrój=więcej powietrza.Do tego filtr Hks'a ,parę innych drobnostek i już powinna być delikatna poprawa Jak tylko będę wymieniał to wstawię foty porównawcze n/a i vr-4.O ile się nie mylę to w temacie DeeJay'a była ładna fotka z dwoma puchami.
Cytat: | poczekaj z wydechem bo po zmianie na 6A13TT będziesz musiał robić i tak cały wylot |
Danio było małe światełko w tunelu na 6A13TT ale po namyśle to jednak zrujnowałoby mnie to finansowo na tą chwilę.Narazie sporo kwitu wleciało w n/a, wyskoczyło parę nieplanowanych wydatków i światełko zgasło ale tylko na jakiś czas Na samym kupnie wozidła się nie kończy,wiesz sam że zawsze wychodzą nieplanowane wyda.W każdym razie jak nie na lato może na zimę zacznę się poważnie rozglądać za dawcą.Z tematu vr-4 w sedanie raczej się nie wyleczę.
Co do rysy to odebrałem wczoraj Brzydala od lakiernika, zrobił klapę.Jednak odcień delikatnie się różni,przynajmniej ja jak się dobrze przypatrze pod odpowiednim kątem to widzę.Druga połówka mówi że mam urojenia z tym odcieniem
Rysa jest jednak za głęboka,na spolerowanie jej-tak twierdzi lakiernik.Jeżeli nie pomoże polerka i kredka to najprawdopodobniej będzie lakierowany lewy bok
danino88 - 06-02-2012, 08:23
Cytat: | światełko zgasło ale tylko na jakiś czas |
no ja myślę:) bo koszty są, nie ma co ukrywać. Więcej możliwości rozbudowy = więcej kasy którą można włożyć do auta. Ale coś za coś
Z rysami nie przejmuj się na chwilę obecną, poczekaj jakiś czas i na lato sobie to zrobisz
MATTNATTS - 17-08-2012, 18:25
Zaktualizuję temat bo już dawno mnie nie było,powodem jest totalny brak czasu ze względu na pracę.
Aktualizacja:
Przebieg Galanta:164049km
02/03.2012-wymiana kompletnego rozrządu przy przebiegu 161tysięcy
04.2012-wyczyściłem dokładnie zaciski z wszelkiego syfu czy oznak rudzielca i pomalowałem je na czarno specjalną farbą antykorozyjną do 300C
30.06.2012-hamownia drogowa,wynik to 164koni/219NM.Wykres wygląda w miarę dobrze,także wnioskuję że silnik jest w bardzo dobrej kondycji.
7.07.2012-zrobiłęm małą "odnowę biologiczną" Galowi.Polerka mechaniczna,woskowanie i impregnacja tapicerki skórzanej
20-27.07.2012-pobyt u lakiernika-blacharza i wytępienie rudzielca na tylnych nadkolach.Przy okazji zabezpieczenie ich przed dalszymi atakami.
17.08.2012-w końcu zaizolowałem termicznie cały dolot z vr-4 by Miśkowi oddychało się lepiej zimniejszym powietrzem oraz okleiłem "carbonem":
* słupki między drzwiami
*znaczek Mitsubishi z przodu i z tyłu
*ramki na tablice
Poniżej mała Galeria
dolot
kosmetyczka Gala
to zabawa z okleiną,słupki dodam pózniej bo zapomniełem zrobić zdjęcia
A to ogniska rdzy przed zabiegiem u lakiernika
A tak wygląda to po zabiegu
MATTNATTS - 18-09-2012, 20:29
Czy jest ktoś na forum kto mógłby mnie pomóc z wizualizacją Gala?
Ja totalnie nie mam pojęcia jak się to robi i jakiego programu użyć,a dodatkowo nie mam czasu na naukę obsługi tego programu.
Chciałbym wiedzieć jak Gal będzie wyglądał z czarną felgą,dachem i może maską...na jakimś moim zdjęciu.
do kogo można się zgłosić
m6riano - 20-09-2012, 10:42
Wiewiór chyba takie rzeczy robił
mkm - 21-09-2012, 02:53
I wilk88.
wilk88 - 21-09-2012, 17:50
m6riano napisał/a: | Wiewiór chyba takie rzeczy robił |
Przypuszczam, że Wiewiór to też ja przynajmniej tak mówię na swojego gala. W wolnej chwili zrobię.
pozdro
MATTNATTS - 21-09-2012, 20:25
Wilku będę baaaaardzo wdzięczny
Wilku wiem że była mowa tylko o jednym zdjęciu ale jednak gdybyś miał dłuższą chwilę to byłbym zajarany gdyby dało się zrobić to na obu
Na tym bocznym w sumie wystarczyłyby same felgi w czarnym macie,jeżeli byłoby ciężko z czasem
wilk88 - 24-09-2012, 18:24
cierpię na deficyt czasowy, więc pewnie można to było zrobić lepiej... ale jakiś tam efekt widać. Mam nadzieję, że pomogłem i dalej lecę w trasę, pozdro
MATTNATTS - 24-09-2012, 19:13
Wilku Wielkie Dzięki Mam trochę folii ala carbon,starczy jej na dach i maskę i zastanawiałem się jak będzie wyglądać Gal w takiej kombinacji kolorystycznej...Brakowało mi odwagi by go okleić dlatego potrzebowałem wizualizacji
Wilku poleciał "pomógł".
danino88 - 24-09-2012, 22:14
obklej sobie dach a maskę zostaw w spokoju
wilk88 - 26-09-2012, 09:41
spoko, trzeba było mówić że carbon to bym zrobił jak będę miał czas to coś wykombinuję, chyba że już obkleiłeś
MATTNATTS - 26-09-2012, 20:36
Wilku jeszcze nie obkleiłem, cierpię na chroniczny brak czasu od paru miesięcy.
Jeżeli jest opcja carbonu to jestem za
Jak będziesz miał czas to z czarnym grillem mogłoby to wyglądać dobrze.
Tylko co do maski się waham ,to bardzo odważny krok i nie chce zrobić z Gala wieś looku.
danino88 napisał/a: |
obklej sobie dach a maskę zostaw w spokoju |
Danio taka maska od autoR w carbonie mogłaby wyglądać ciekawie ,wyjdzie taniej niż lakierowanie...tak na marginesie to Swinkss ma carbonową i wygląda to dobrze
m6riano - 26-09-2012, 21:57
wilk88, tak, dokładnie o ciebie mi chodziło..starość nie radośc..pamięc już nie ta..;-)
|
|
|