Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Avance V6, 2001r, kombi, Zgorzelec
yahoo_wlkp - 23-10-2011, 21:29
Wczesniejsze moje auto (opel astra G 99r kombi) kupilem od <i tu famfary> "Turasa" i ? śmigało aż milo, 0 wad, 0 napraw, rorzad chcialem wymienic to mi zaprzyjazniony mechanik powiedzial ze nie ma sensu(na gole oko bylo widac ze niedawno wymieniony) tak wiec oddalem do sklepu i w rozliczeniu wzialem tarcze i klocki. Niemcy zwyczajnie nie paraja sie handlem aut i takiego marudzenia na "turasow" nie rozumiem. Znajomy handlarz non stop od nich kupuje(swojego tez kupilem razem z nim) i kupuje autka w naprawde dobrym stanie. Co do Galanta ktorego kupilem nie mialem okazji jeszcze sprawdzac go miernikiem grubosci lakieru ale osobiscie procz rdzawych nadkoli do niczego innego nie moge sie przyczepic. Wyzej wspomniany zaprzyjazniony handlarz widzial go wczoraj i generalnie chwalil jego stan. Jedyne na co marudzil to to ze byc moze docisk sprzegla jest do wymiany bo biegi nie wchodza tak jak powinny i bierze troche za nisko. Jesli chodzi o toyociv to domyslac sie moge ze to syn owego handlarza dlatego tak zachwalal ten model ale tak naprawde nic nie klamal odnosnie jego stanu. Co do samego handlarza- czlowiek do pogadania. Chcialem oryginalne felgi to bez problemu zgodzil sie na zmiane, nie podobal mi sie wsiowy drązek zmiany biegow to bez problemu chcial galke wymienic. Chetnie tez pomogl jesli chodzi o ubezpieczenie i tablice(polecam wyrobic oryginalne a nie jechac na plastikowych z drukarni bo mozna szybko skonczyc podroz). W polowie drogi pojawil sie check engine i juz sie balem ze cos bylo nakombinowane ale rano zdjalem kleme i blad sie juz wiecej nie pokazal Pierwsze wrazenia ? Ojciec mial Opla Vectre B 2,5 V6 i wydaje mi sie ze byl bardziej elastyczny jak Galant (ciagnal juz od 2-3tys a Gal-przynajmniej ten moj wariuje tak od 4tysi) Pytanie czy "ten typ tak ma" czy mój ma jakiś dół przymulony. W nadchodzącym tygodniu czekają mnie opłaty,rejestracja i być może pierwsze odwiedziny u mechaników by powymieniać płyny i rozrząd.Trzymajta kciuki
Jogurt - 23-10-2011, 22:24
yahoo_wlkp napisał/a: | a Gal-przynajmniej ten moj wariuje tak od 4tysi | mój ciągnie równo od samego dołu, moc jest rozwijana bardzo płynnie
Owczar - 23-10-2011, 22:46
Denis, sęk w tym, że to Ty sprzedawałeś auto... Ciesze się, że dyskusja nie zboczyła na złą drogę. Temat zamykam.
Denis - 23-10-2011, 23:01
owczar - jestes w wielkim bledzie.
postarzales mnie o dobre 15 lat ....
fj_mike - 23-10-2011, 23:02
Denis napisał/a: | postarzales mnie o dobre 15 lat .... |
Nie osiwiej za szybko
Temat zamykam.
yahoo_wlkp, czekam na twój temat w dziale Nasze Miśki.
Owczar - 23-10-2011, 23:08
A ja zakręcony nie zamknąłem
|
|
|