[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] LPG do GDi, gaz w GDi
Piotrek116 - 06-04-2012, 20:31
Niekiedy te najprosciejsze rozwiazania okazuja sie skuteczne przyjezdzaj do Ostrowca na jazde probna.w moim przypadku instalacja juz mi sie zwrocila, bo srednio ponad 20 zl oszczedzam na setce
Owczar - 06-04-2012, 20:41
Niekiedy tak, ale w tym wypadku ta oszczędność wiąże się ze spadkiem mocy, tak jak w przypadku każdej instalacji II generacji.
Dodatkowo skąd wiesz, że:
Piotrek116 napisał/a: | na gaz pali sie pomaranczowa kontrolka ze komputer nie widzi wtryskiwaczy gdyz emulator je odcina po przejciu na gaz. |
Jaki błąd wyświetla?
Nie chcę być złym prorokiem, ale dni silnika są policzone. Wtryskiwacze PB prędzej czy później się zapieką bo nie są chłodzone, a jak wiadomo ma je co grzać.
Piotrek116 - 06-04-2012, 22:28
jest minimalna roznica w mocy,ale za to znaczaca w kieszeni przy kazdym tankowaniu.nawet wtryskiwacze niech wytrzymaja z 10tys.km to i tak sie oplaca bo uzywki mozna juz za ok 2stuwy kupic poczym tak wnioskujesz ze to juz koniec silnika?????????u kolegi w Carizmie sie ta lampka na gazie pali po przelaczeniu na gaz i nic sie nie dzieje, mnie w kilku oplach sie na gazie palila i tez nic sie nie dzialo. moze i w tym przypadku tez tak bedzie heh
Owczar - 06-04-2012, 22:34
Piotrek116, ta lampka może oznaczać 20 różnych błędów. Może być np błąd wtryskiwaczy, a może być UBOGO.
Piotrek116 - 06-04-2012, 22:39
no moze i tak ale poki co jezdze dalej i patrze co sie bedzie dzialo.jakos mnie to nie przeraza narazie moze dlatego ze do tej pory nic mi sie z powodu gazu w zadnym samochodzie nie dzialo
Lincoln - 07-04-2012, 08:48
Piotrek116 napisał/a: | no moze i tak ale poki co jezdze dalej i patrze co sie bedzie dzialo.jakos mnie to nie przeraza narazie moze dlatego ze do tej pory nic mi sie z powodu gazu w zadnym samochodzie nie dzialo |
mysle ze to niezla podpucha -facet pisze ze ma takie LPG ,ale zdjec ani filmiku nie chce dac,natomiast osoba ktora idac za jego przykladem zdecyduje sie na taka rzezbe bedzie miala niezla mine
zreszta GDI jak sie jedzie swoim tempem nie spala wiecej niz 10 w miescie trasa 7 wiec po [wulgaryzm] takie wynalazki?
i9i - 07-04-2012, 11:13
I to małe spalanie jednorodnej mieszanki trochę dziwi, komputer dostaje świra od dziwnych informacji a podobno wszystko śmiga bez problemu.
EDIT: Jak zobaczę logi z Evoscana na LPG to uwierzę, że to nie spóźniony prima aprilis
Piotrek116 - 07-04-2012, 11:49
zobaczysz i to niebawem wrzuce fotki ale po swietach ,widze ze jestescie bardzo negatywnie nastawieni a przerobi po to sa bo nie jestem milionerem i szukam jak kazdy jakis oszczednosci
[ Dodano: 07-04-2012, 11:58 ]
kupmel juz zalozyl 6 takich instalacji do Gdi i jakos jezdza i sie nie psuja
marcinzam - 07-04-2012, 13:25
Lincoln napisał/a: | Piotrek116 napisał/a: | no moze i tak ale poki co jezdze dalej i patrze co sie bedzie dzialo.jakos mnie to nie przeraza narazie moze dlatego ze do tej pory nic mi sie z powodu gazu w zadnym samochodzie nie dzialo |
mysle ze to niezla podpucha -facet pisze ze ma takie LPG ,ale zdjec ani filmiku nie chce dac,natomiast osoba ktora idac za jego przykladem zdecyduje sie na taka rzezbe bedzie miala niezla mine
zreszta GDI jak sie jedzie swoim tempem nie spala wiecej niz 10 w miescie trasa 7 wiec po choooooj takie wynalazki? |
po to bo za 10 L pB zapłacisz 60 zł a za 12 L LPG 33 zł
Morfi - 07-04-2012, 15:30
Piotrek116, szkoda, ze mam tak daleko juz bym podziwial to nierealne cudo. GDI to nie silnik opla. Piotrek herezje prawisz i sie dziwisz negatywnych odczuć.
niektórzy tutaj zeby zjedli na GDI, a ty, że instalacją II generacji za 1000 zł mozna 100 tys km przejechać.
i9i - 07-04-2012, 16:05
Morfi napisał/a: | niektórzy tutaj zeby zjedli na GDI |
Żeby tylko zęby, całe silniki zjedli i efekty były marne. Na razie czekamy na jakieś namacalne dowody bo takich co temat starszych generacji LPG w GDI-ku zaczęli było kilku i ślad po nich zaginął
Piotrek116 - 07-04-2012, 22:33
ja wiem ze Gdi to nie opel ,a zadnych herezji nie prawie tylko pisze poprostu jak jest.a ile przejade km. to jeszcze nie wiem czas pokaze oby jak najwiecej. Zycze wszystkim mitsumaniakom Wesolych Swiat
areksz121 - 09-04-2012, 20:49
W GDI najlepiej wsadzić coś z Holandii...wtrysk LPG w fazie ciekłej z wykorzystaniem tych samych (tak) wtryskiwaczy benzynowych. O tym nigdy nikt nie wspomina, ale świat idzie z postępem i są już takie instalki
Piotrek116 - 10-04-2012, 17:47
Ciekawe ike kasy trzeba wydac za taki gaz????????
plecho1 - 10-04-2012, 18:06
Tylko ciężko z takimi instalacjami do GDI w Polsce jak i z serwisem. Podobno firma ICOM oferuje taką instalację która nazywa się JTG i kosztuje około 5 tys zł do silnika czterocylindrowego. Więc i tak średnio się to opłaca.
|
|
|