Outlander I GEN Techniczne - Outlander - pękające klosze przednich reflektorów
qbas62 - 28-03-2014, 16:41 Temat postu: wymina reflektora Witam. Szukałem ale nie znalazłem. Chodzi mi o wymianę reflektora lewego. Czy faktycznie jest z tym taki problem, trzeba odkręcać zderzak i błotnik, pytam bo nie wiem czy dam sam radę czy też zlecić jakiemuś "fachowcowi". Pozdrawiam.
GrzechuB - 28-03-2014, 21:33
2 śruby 10 klucz pod atrapami klipy dookoła zderzak pociągnąć kawałek i zabezpieczyć z boku szmatkami bo błotnik porysuje kostki lampy śruby lampy i już
pozdrawiam
qbas62 - 29-03-2014, 10:00
Witam. GrzechuB. Mógłbyś jaśniej napisać. Tak jak chłopu na roli.
GrzechuB - 29-03-2014, 20:05
Ok postaram się
Najpierw 6 klipów na przednim pasie 2 trzymają zderzak od góry 4 trzymają atrapy
w dolnej części atrap są takie wystające "cycki" po 1 na stronę Srubokrętem prawą ręką przesunąć "cycek w górę lewą ciągnąć atrapę do siebie (mańkuty odwrotnie ) po zdięciu atrap masz 2 śruby na klucz 10
W miejscu gdzie zderzak nadkole i błotnik się łączą jest jeszcze po 1 wkręcie na klucz 10 pozostały tylko klipy. Między zderzakiem a nadkolem potem od spodu i już do demotażu 2 szmatki którymi owiniesz boki zderzaka bo jak nie to błotniki do malowania
wcześniej myjnia i program z myciem podwozia to zdecydowanie dobry pomysł
Do demontażu klipów wystarczy płaski śrubokręt i podważać wewnętrzną część kilka ma wycięcie pod śrubokręt krzyżakowy te trzeba odkręcać zbytnio nie dociskając
Pozdrawiam
JasioO - 25-09-2014, 13:04
Witam,
ma ktoś może namiar na te szkła reflektorów do modelu 2003? Jakiekolwiek pasujące zamienniki? Bo moje są tak popękane, że boję się, że stracę dowód rejestracyjny podczas kontroli. Na allegro i tablicy nic nie mogę znaleźć. Jest może jakiś inny pasujący, dostępny model?
elektryk - 25-09-2014, 14:53
Same szkła do reflektorów? Ja bym nawet nie liczył na taki cud że coś takiego pojawi się na rynku.
JasioO - 26-09-2014, 13:41
Niekoniecznie szkła, mogą być te lampy pasujące do tego modelu, nie wiem nawet jakich szukać i gdzie. Pomogłaby mi nazwa bądź jak ktoś zna od ręki miejsce gdzie coś takiego znajdę, to byłbym wdzięczny za podanie. Numer modelu etc.
elektryk - 27-09-2014, 18:27
JasioO napisał/a: | Niekoniecznie szkła, mogą być te lampy pasujące do tego modelu, nie wiem nawet jakich szukać i gdzie. Pomogłaby mi nazwa bądź jak ktoś zna od ręki miejsce gdzie coś takiego znajdę, to byłbym wdzięczny za podanie. Numer modelu etc. | Na allegro kupisz zamienniki lamp od ręki.
qbas62 - 14-10-2014, 16:52 Temat postu: skąd reflektor na żarówki HB5 Witam. Mam taką zagwozdkę oczywiście z reflektorami. Prawy reflektor mam nówkę wymienioną nie na mój koszt. Oba są na żarówki HB5 (wersja kanadyjska może i usa). Teraz doszedł jednak lewy reflektor (pękające szkło jak zwykle) i tak:
1. czy dostanę gdzieś reflektor na w/w żarówki (na allegro nie widziałem a sprowadzać nie zamierzam, duże koszty)
2.mam nówkę reflektor ale europejski, na żarówkę H4 i bez gniazda światła obrysowego
3.w Białymstoku nikt nie chce się podjąć przeklejenia szkła
4. wsadzić ten reflektor z przeróbką wtyków i zrobić gniazdo na obrysówkę
5. może inne propozycje.
[ Dodano: 31-10-2014, 11:09 ]
Witam. Nikt nie jest w stanie udzielić mnie info na pytania w powyższym poście, to może ktoś się wypowie czy nie będzie różnicy jak prawy reflektor będzie z żarówką hb5 a lewy z h4, bo już innego wyjścia nie widzę. Pozdrawiam.
Witam. Problem rozwiązany. Zrobiłem przejściówkę z HB5 na H4 i reflektor zamontowany. Pozdrawiam
lukash2212 - 12-12-2014, 22:12
Witam kolegow mam male pytanie bo nie jestem w stanie nic znalezc na forum czy spoklaliscie sie z peknietymi soczewkami w Outlanderze Turbo. Okazalo sie ze mam obie soczewki pekniete jedna do polowy a druga cala. Choc na moje oko reflektory swieca bez zmian
flash - 13-12-2014, 10:19
Kolego pękające soczewki to też normalka w O1, gdzieś już o tym było. Ja mam od pół roku pękniętą jedną soczewkę i też wydaje mi się, że nie ma wpływu na świecenie. Zastanawia mnie tylko, czy chcąc pozbyć się problemu należy wymienić cały reflektor, czy może da się jednak wymienić samą soczewkę...
nytsug - 13-12-2014, 13:04
One w większości pękały w tych przed liftem, poliftowe były mocniejsze ale kto wie...
flash - 13-12-2014, 19:18
Mój kolego jest po lifcie, to jeden z ostatnich egzemplarzy pierwszej generacji, więc chyba nie ma reguły...
elektryk - 15-12-2014, 13:05
Mam wrażenie że mieszacie pojęcia klosza i soczewki. O1 przed liftem w standardowej wersji nie miał soczewki jako takiej.
flash - 15-12-2014, 17:47
Nie wiem jak było przed liftem, ale w moim są soczewki i jedna z nich jakiś czas temu pękła. Klosze reflektorów mam całe
|
|
|