Nasze Miśki - srebrny Mclaren
kartomaniak gti - 13-11-2011, 20:42
londolut napisał/a: | ty łyknąłeś graty z GTi od pyjte | tak jakos wyszło
mkm - 13-11-2011, 21:03
Wziąłeś całość czy części?
kartomaniak gti - 14-11-2011, 07:36
tylko to co na fotach
kartomaniak gti - 14-11-2011, 16:14
małe odchudzanie
pyjte - 20-11-2011, 16:59
rosomak1983 napisał/a: | to Pytje rozwalił tego colta dzitaja ??? |
Nie to nie ja
Cytat: | Jogurt, ale wiesz ze ktos go rozwalił Widocznie w nie za dobre rece trafił... |
Cóż, nie prowadziłem interview przed sprzedażą. Przyjechał klekotem TDI zapłacił i pojechał. Kilka "znawców" (pewnie forumowych, coltmaniakowych itd.) dzwoniło. Chyba chcieli kupić auto za 2000 zł, dodatkowo sugerując że wymiana rozrządu kosztuje 1600zł . Czerwien też niezliczoną ilość razy wsiadał do pociągu i jechał po auto, ale nigdy go nie zastałem na stacji, chociaż szukałem .
BTW. Silnik masz w super kondycji, zmień uszczelki bo gdzie niegdzie się pocił no i rozrząd. Nie wiem czy nowy właściel ogarnoł obroty (pewnie nie bo szybko strzelił dzwona). Według mojej diagnozy padniety jest TPS. Chociaż jak podmienisz to się dowiesz. Skrzynia też jest w dobrym stanie. A jak założysz wydech nakręć jakiś filmik - zobaczymy czy tak samo świszczy.
Serce mi się krajało, chciałem go odkupić ze szrotu za 1500, ale zwyciężył rozsądek. Zresztą mam inne plany co do auta do zabawy . Cieszę się ze część auta trafiło do Ciebie.
kartomaniak gti - 20-11-2011, 17:37
pyjte napisał/a: | Silnik masz w super kondycji | ciśnienie po 12 atm więc mogłoby być lepiej, poza tym przy strzale oberwała łapa od mocowania i nie wiem czy da sie to uratować
kartomaniak gti - 23-11-2011, 19:37
rozglądam się za zawiasem do colta.... i moją uwage przykuły amory z EVO IV+ i tak myślę czy dużo jest roboty przy adaptacji takiego zestawu
kartomaniak gti - 24-11-2011, 14:03
środek wypruty
zastanawia mnie ten szyber... ktoś go sobie załozył czy co ? przeciez fabryka nie
zostawia tak wyciętej lipy
Andrew - 24-11-2011, 15:20
kartomaniak gti napisał/a: | zastanawia mnie ten szyber... ktoś go sobie załozył czy co ? przeciez fabryka nie
zostawia tak wyciętej lipy |
Nie jest to oryginalnie wstawiony szyber przez fabrykę
Ktoś się uczył szlifierką wycinać chyba...
Xsystoff - 24-11-2011, 15:52
kartomaniak gti napisał/a: |
zastanawia mnie ten szyber... ktoś go sobie załozył czy co ? przeciez fabryka nie
zostawia tak wyciętej lipy
|
Taka byla moda w latach `90, jak nie bylo klimty to niemiaszki szyberdachy montowaly. Moj tez ma identyko wyciety szyber, auto z `91, a na plastikach szyberdachu `94 :/ to mnie uszczesliwili teraz tylko przeszkadza
kartomaniak gti - 30-11-2011, 17:08
prace trwają, najgorsze to skrobanie więc pomagam sobie palnikiem
jak już uporam sie ze środkiem i ogołocam komorę silnika
rosomak1983 - 30-11-2011, 23:34
ale po co zdzierasz uszczelnienia ???
kartomaniak gti - 01-12-2011, 12:20
rosomak1983 napisał/a: | po co zdzierasz | trzeba pozbyć sie całkowicie konserwacji na zgrzewach blach żeby to potem obspawać
kartomaniak gti - 08-12-2011, 18:05
po pozbyciu sie konserwacji trzeba dokładnie wyszlifować żeby mig dobrze "złapał"
mkm - 11-12-2011, 17:28
kartomaniak gti, Ty uważaj, żebys tym "migiem" go bardziej nie osłabił zamiast wzmocnić
Rozejrzyj sie za profilami z jakiegoś dostawczaka. Czasem sprytnie wspawany kątowniczek lub inny profil bardziej usztywnia niż obspawanie wszystkich fabrycznych zgrzewów.
Bardziej sie skup na podłodze od strony zewnętrznej, bo tam masz więcej punktow odpowiedzialnych za sztywność
Kilelichy podwójne czy tylko zgrzewy?
|
|
|