To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przypomnienie serwisowe - jak skasować lub zmienić interwał

Maciek111 - 28-12-2012, 22:16

Potwierdzam. Najpierw wyłączyłem przypomnienie, ponowne włączenie E11 przywróciło stan pierwotny. Reset wskazań km i czasu tylko MUT-em.
dex7512 - 30-03-2013, 21:28

porzez przycisk info przy lewej stronie kierownicy można wszystko samemu ustawić bez zadnych podpięć klikając kilka krotnie pojawi się options następnie opcje kraj (wiadomo wszystkie nawet czechy ale Polski niet :( ) no i w następnej konfiguracji jest co do ustawień eu itd , póżniej jest dzwięk co do alarmu na pasy pozdro
wiesio-w2 - 08-11-2013, 14:48
Temat postu: Jak wlaczyc service reminder
Witam, mam problem bo po wizycie prawie 7 m-cy temu w servisie zniknelo mi przypomnienie o servisie. Chcialbym wlaczyc takie przypomnienie bo teraz nie wiem dokladnie kiedy mam tam jechac. po nacisnieciu przycisku info 2 razy powinno sie pokazac service reminder a tam wskakuje wskaznik temperatury. Jesli ma ktos jakies pomysly jak to mozna zrobic samemu bez wizyty w servisie to prosze o podpowiedz. Dziekuje !!!
Trik - 08-11-2013, 16:07

http://forum.mitsumaniaki...light=inspekcja
W tym temacie masz opis czynności.

wiesio-w2 - 08-11-2013, 18:57

Witam ja mam taki problem ze nie pokazuje mi zadnego przypomnienia a mialem taka opcje ale nie wiem jak ja wlaczyc. W menu nie mam pokazanego service reminder. Prosze o pomoc.
wiesio-w2 - 08-11-2013, 20:39

Tylko ze ja nie mam tego reminder i nie wiem jak to wlaczyc a tam nie na nic na ten temat

[ Dodano: 08-11-2013, 22:17 ]
Poprostu nie mam tej strony w menu z service reminder a mialem i tutaj jest problem

[ Dodano: 09-11-2013, 16:38 ]
Witam ja mam taki problem ze nie pokazuje mi zadnego przypomnienia a mialem taka opcje ale nie wiem jak ja wlaczyc. W menu nie mam pokazanego service reminder. Prosze o pomoc.

Luk - 08-11-2013, 22:12

wiesio-w2, :roll: Wszystko jest napisane na poprzedniej stronie tego wątku... Czytałeś?

OK, zauważyłem Twój drugi założony temat... Niestety nie wiem, jak ustawić przypomnienie, jeżeli nie wyświetla się W OGÓLE... Ja mam wyłączone, ale jak klikam przyciskiem info, to mam ekran z "kluczem francuskim", a przy nim napis OFF... Ale jeżeli ten ekran zniknął z menu, to niestety nie wiem co zrobić. Może guru tokyo coś podpowie..?

Bizi78 - 09-11-2013, 07:46

Może odpięcie aku pozwoli na powrót do ustawień fabrycznych :? .
wiesio-w2 - 09-11-2013, 16:33

nie pomoglo odlaczenie aku
SkOniAk - 26-05-2014, 21:33

Witam. Odświeżam temat.

Wybiło mi powiadomienie o przeglądzie. Przegląd zrobiony poza ASO.
I tu pojawia się problem z wyświetlaczem. Przejechałem 20tyś km wcześniej niż upłyneło 12 miesięcy.

Po kombinowaniu z wyświetlaczem nie mogę zresetować interwału.
Wyświetla się 24500km i 2 miesiące do kolejnego przeglądu.

Próbowałem innych opcji nas eu10 itp ani razu nie wyskoczyło 20tyś i 12 miesięcy.
Opcja clear również dawała 24500 i 2 miesiące na eu11.

Jest szansa jakoś to ustawić bez podłączania do komputera w ASO?

mjsystem - 26-05-2014, 21:37

śli chcesz spróbować, to możesz sprawdzić w/g instrukcja od EVO (nie wiem czy działa w naszych wersjach cywilnych:) ) :

HOW TO SET THE SCHEDULE
1.Turn the ignition switch to the "OFF" position.
2.By operating the meter information switch, the warning period is displayed on the multi information display.
3.Press the meter information switch once for 1.2 seconds or longer.
4.The service reminder indicator flashes.
5.While the service reminder indicator flashes, press the meter information switch for 1.2 seconds or longer and 3 times consecutively.
6.The service reminder indicator is turned ON, and the current schedule is displayed on the multi information display.
7.While the current schedule is displayed, press the meter information switch for less than 1.2 seconds and 3 times consecutively.
8.The multi information display is shifted to the schedule selection mode.
9.When the meter information switch is pressed for less than 1.2 seconds, the schedule is shifted, and when the meter information switch is pressed for 1.2 seconds or longer, the displayed schedule is set.
NOTE:
For schedule, "JPN", "GCC/EXP", "EU" and "AUS" can also be selected. However, the setting shall be for "NAS" only.
10.The schedule set in Step 9 is displayed for 3 seconds, and the warning period to the next time is displayed.
By sloniu :wink:

Luk - 26-05-2014, 21:41

Cytat:
możesz sprawdzić w/g instrukcja od EVO (nie wiem czy działa w naszych wersjach cywilnych:) ) :

U mnie nie działa. Niestety nie da się inaczej, niż w serwisie. Z uniwersalnego kompa też się nie da.

mjsystem - 26-05-2014, 21:48

Luk napisał/a:
Cytat:
możesz sprawdzić w/g instrukcja od EVO (nie wiem czy działa w naszych wersjach cywilnych:) ) :

U mnie nie działa

:arrow:
Tauros napisał/a:
Mialem to samo z 20tys i 12 miesiecy, wskoczylo na 40tys i 24 miesiace. Sposob z EVO dziala, przeglad co 20tys to ustawienie EU11 bodajze.

:?:

Luk - 26-05-2014, 22:01

mjsystem, to może inaczej: jak się raz coś pokręci (a u mnie się pokręciło po podpięciu do uniwersalnego kompa) to już później już samodzielnie odkręcić się nie da. Przynajmniej u mnie: SB rocznik 2008 :)
tokyo - 05-06-2014, 01:09

Witam
Opcje przegladow sa kasowane i ustawiane za pomocą kompa serwisowego,jak również interwaly czasowe.
Na europe funkcje a`la wlasciciel sa zablokowane. Można je odblokować kompem nieserwisowyl,ale nie uniwersalnym.