Colt - Ogólne - Stozek!!! i przyspieszenie!!!!
Anonymous - 01-12-2006, 15:04
cns80 napisał/a: |
NIE WIERZĘ W STOŻKI ! |
nikt nie wierzy oprocz kleju
Kleju - 01-12-2006, 17:04
Ok ok ok to moze zaloze nowy temat pt: "kto wierzy w stozki" nie wiem co mam juz piac i znowu powtarzac ale ja nie mowie ze stozek mi dal +30KM pisalem ze nie widac roznicy jak sie jedzie! Ale okej bede dalej sledzil posty!!!! Ale najwczesniej napisze w poniedzialek bo mnie nie bedzie! Nie zebym sie bal czy cos
Anonymous - 01-12-2006, 22:09
cns80 napisał/a: | IE WIERZĘ W STOŻKI ! |
To uwierz. To ze colt to du powoz a nie auto sportowe nie oznacza ze na inne auta to nie dziala. Zreszta otworz sobie link, ktory wczesniej podalem.
To juz nawet slowo du powoz jest cenzurowane??
Anonymous - 01-12-2006, 22:34
on powiedzial w stozki, a nie w doloty ze stozkiem a to wielka roznica
Anonymous - 01-12-2006, 22:59
Napisal ze nie wierzy w sozki. Nie wazne czy sa na fabrycznym czy na nie fabrycznym dolocie.
Anonymous - 05-12-2006, 19:57
Kleju!!! Ja bym chcial ten twoj poprzedni zapchany filtr na którym mialeś 8,5sek do 100! Przeciez jak go przeczyszcze to powinienem zejsc do 6 sek!
Kleju - 05-12-2006, 22:42
bbmac napisał/a: | Kleju!!! Ja bym chcial ten twoj poprzedni zapchany filtr na którym mialeś 8,5sek do 100! Przeciez jak go przeczyszcze to powinienem zejsc do 6 sek! |
hahaha no napewno zejdziesz!!! Tak on byl juz tak zapchany ze nawet przegrod nie bylo widac!!!! Mowie Ci raz bys przedmuchal juz bys mial sek mniej i tak dalej!!!! Ale jakis jasnowidz z Ciebie nie widzac filtra wiesz juz ze byl zapchany...
Anonymous - 05-12-2006, 22:48
jezdzijcie bez filtra bedzie 5 sek do 100
tomusn - 05-12-2006, 22:52
bbmac, fakty, a nie osobiste wycieczki
witaj na forum
proszę o jakiekolwiek wyliczenie z Gtecha (czy czegoś innego), jakiś wydruk danych, pomiary drogi, czasu, prędkości... i tego co jeszcze się mierzy oraz określenie błędów pomiarów.
metoda dowolna może być różniczka zupełna, lub jakieś odchylenie standardowe oraz określenie przedziału ufności dla prawdopodobieństwa 0.95.
odpowiedzi mailem, kolokwium w piątek
Kleju - 06-12-2006, 00:54
ok:-) tak tylko zamieszcze to zdjecie! mialem wkleic wczesniej ale tak od razu mnie zjechaliscie ze hoho...
czarnuch23 - 06-12-2006, 05:29
Patrzac na te wymniki ktore tu padaja to ja chyba jednak mam 1,3 a ne 1,6 bo moj przy dobrym trafieniu moze 10 ma do 100 a tu padaja czasy osiagane jak w 1,8....
czyli znowu dalem ciala przy kupnie samochodu:> kupilem wolniejszy niz wszyscy inni maja:(
Kleju powiedz mi jak to mozliwe ze 1,6 osiagnal czas niewiele gorszy od 1,8 GTi rozumiem ze kupno samochodu i zachwyt nim w pierwszej fazie posiadania nie zna granic... ale na zdrowy rozsadek po co robili by wersje GTi ktora byla by raptem o 0,5 s szybsza od 1,6? mogli przecierz dokleic zamiast GLXi GTi jak to ma sie w Peugeot 205 GTi ktory ma silnik 1,6 16V i nominalnie 115KM czyli teoretycznie to co ja i ty w Colcie?
Kiedys W Top Gear byl motyw z robieniem Mitsubishi(model nie podam nie pamietam) efekt byl prosty padaka z silnika i wnioski: Miski sa tak dobre jak powinny byc i ingerencja w nie tylko zaburza rownowage.
Polecam poszukanie (i lekturę) posta o wydechu i o dolocie tam pieknie jest napisane (wraz ze wzorami) to co chlopaki probuja przetlumaczyc Dolot i wydech sa liczone pod dany silnik wymiana czegokolwiek na inne bez "pomyslunku" przynosi tylko ujemne korzysci watpie zeby nawet kupujac super stozek dalo sie trafic w parametry silnika i nie zachwiac tej delikatnej rownowagi ktora tak potrzebna jest przy pracy sinika.
Sam twierdzilem ze da sie wszystko zrobic póki nie zobaczylem jak wyglada silnik w colciekonstrukcja tutaj jest zbyt zaawansowana by zmieniajac jeden element szukac zyskow
*po raz kolejny slowa poprzednikow moze i stozek pomaga ale przy zmanie calego dolotu i wydechu a i przy okazji dlubnieciu silnika *
tyle chyba chcialem dorzucic od siebie jako osoby ktora dlubala 1.4 Uno i osiagnela przyrost mocy o 20 koni a boi sie dlubac Miska
cns80 - 06-12-2006, 07:54
dylson napisał/a: | cns80 napisał/a: | IE WIERZĘ W STOŻKI ! |
To uwierz. To ze colt to du powoz a nie auto sportowe nie oznacza ze na inne auta to nie dziala. Zreszta otworz sobie link, ktory wczesniej podalem. |
Czy my tu rozmawiamy o stożku fabrycznym obliczonym pod fabrycznie skonstruowany dolot
Zastanów się najpierw o czym jest dyskusja.
To że szerzej gębę otworzę nie oznacza że będę sr..ł szybciej. Dolot, silnik i wydech to jeden organizm. Dłubanie w zębach nie leczy hemoroidów
Chcesz profesjonalny tunning to zrób zimny dolot z chwytem powyżej kabiny i wydech uwzględniając długość rury i ilość oraz kąty zagięć rury, dobierz średnicę uwzględniając prędkość przepływu spalin i wydajność silnika, a potem zakuj silnik.
Taki stożek jak tu opisywany (nawet nie wiem jak drogi i profesjonalny) bez reszty przeróbek nadaje się jako wkład filtracyjny do szybkowaru lub ekspresu do kawy .
Anonymous - 06-12-2006, 07:55
Przeciez w calej dyskusji nie chodzi o wynik z G-kłamtecha bo jak wiadomo to jest urzadzenie, ktorym mozna conajwyzej zmierzyc predkosc spadajacej kupy do klozetu.
Chodzi jedynie o jak tutaj ktos ladnie powiedzial "dysonans pozakupowy".
Ludzki mozg jest niewyobrazalnym chochlikiem i wbrew swojej woli czasami chorujemy bo o tym myslimy.
Co za problem osiagnac czas o 0,3s lepszy poprzez 100 roznych czynnikow.
Dont feed the troll.
Kleju - 06-12-2006, 10:09
ok ok zaraz pojade zmierzyc czas stoperem! mam chwile czasu przed zajeciami a do tego jest ladna pogoda!!! wiec o 16 dam wyniki!
Ok bylem 8 pomiarow stoperem (100% dokladnosci bo ktos wczesniej pisalem ze stoperem sie to mierzy i nie mozna sie pomylic:-)) i wyszly czasy rzedu najgorszy 8.9s najlepszy 8.4s!!! No ale pewnie i tak sa oszukane wiec...
cns80 - 06-12-2006, 18:06
Tak z ciekawości zapytam:
Jaki dokładnie masz rozmiar opon i średnicę felgi ???
|
|
|