ASX Techniczne - [1.6] Piszczące Hamulce i uruchamianie zimnego silnika
5darek - 20-10-2019, 10:25
Miałem kiedyś podobny problem w Carismie w której kończyła się pompa paliwa. Carisma dopóki jechała ok ale kiedy się zatrzymywałem nie wiedziałem czy znowu odpali. Niemniej zacząłbym od kompa.... sprawdził błędy
wader155 - 21-10-2019, 16:28
Podpinany był pod kompa i zero błędów ,na desce też się check nie świeci, póki co chyba nic z tym nie bd robił bo nie jest jakoś to bardzo uciążliwy problem ,gdyż rzadko to występuje. Ale jest to wkurzające ;/
5darek - 21-10-2019, 16:38
chyba szukałbym wzdłuż przewodów paliwowych filtrze pompie
Bzyk_R1 - 21-10-2019, 22:33
wader155, sprawdzałeś czy problem występuje po zatankowaniu pod korek?
piatektomasz - 03-08-2020, 12:37 Temat postu: Wariator
waciak napisał/a: | witam we wtorek wymieniono mi wspomnianą część w Lublinie w Parexbudzie, póki co problem z zapalaniem się nie powtórzył, ale oczywiście to za krótki okres czasu, napiszę za kilka tygodni, miesięcy czy problem zniknął, wymiana w ramach akcji serwisowej, trwała ok 6 godzin, dostałem gratis i bez problemu samochód testowy, duży plus dla lubelskiego serwisu |
Dla zaspokojenia ciekawości posiadaczy ASX z silnikiem MIVEC 1,6- wariator po przebiegu 170 tyś km. Objaw to klekotanie po uruch0mienie (2-3 sekundy), czasem problemy z uruchomieniem silnika. Trzpień blokujący z walca stał się prawie kulką a otwór w który wchodził z okrągłego stał się elipsowaty.
pitt63 - 03-08-2020, 14:34
Zdradzisz tajemnicę, jaki koszt takiej przyjemności? Pytałem z ciekawości w ASO, jakieś dwa miesiące temu, to najpierw gość kazał mi usiąść. Z tego, co pamiętam kosztowało to, oczywiście sama część 2800 PLN. Chociaż widziałem używki po 250.
piatektomasz - 07-08-2020, 15:51
Ja ze względu na cenę i brak dostępności nowego wariatora kupiłem używkę (ok. 250 zł.) i sam wymieniłem. Trochę zabawy z tym było ale silnik dostał nowe życie.
osabzyk - 19-12-2020, 18:39
piatektomasz napisał/a: | Ja ze względu na cenę i brak dostępności nowego wariatora kupiłem używkę (ok. 250 zł.) i sam wymieniłem. Trochę zabawy z tym było ale silnik dostał nowe życie. |
A czy oprócz usunięcia usterki odpalania silnik w jakiś sposób zaczął ciszej pracować ?
|
|
|