To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Najlepszy Tuning Cari

wolgaster - 12-01-2012, 01:05

Dokładka jest do zdobycia. Mnie to zajęło trochę czasu ale zmieniałem laminat na ORI i akurat się trafiła. Jak coś to na dniach wrzucę fotki. Dodatkowo w zderzak przód Philips DayLights DRL i OK. Światełka już zakupione tylko nie ma kiedy założyć bo pogoda kiepska. Ale może na dniach się uda to obiecuję foto
sniegu - 13-01-2012, 10:16

to możesz puścić zdjęcia no u mnie udało się już zakupić i zamontować białe kierunki.
Autko zaraz zyskało na wyglądzie:)

Jaro1974 - 13-01-2012, 12:04

wolgaster napisał/a:
Dodatkowo w zderzak przód Philips DayLights DRL i OK.

Jak będziesz montował te światełka to pamiętaj o wymogu minimum 25 cm od gleby. No chyba że zamierzasz wrzucić je w miejsce halogenów. sniegu, i ja się zastanawiałem nad białymi kierunkami do siebie. Tylko nie wiadomo czy nie zginą w srebrnym kolorze.

sniegu - 13-01-2012, 15:19

Jaro1974, ale zauważ to ze z przodu Cari nie ma nic pomarańczowego tylko te durne boczne kierunki które pasują jak pięść do oka Jakbym miał srebrną to tym bardziej chciałbym żeby Mi ten kierunek znikł z autka ale to każdy sam pod siebie wybiera jak zrobię zdjęcia to wrzucę.
19 za sztukę jak coś

racenty - 13-01-2012, 16:35

Kierunki z colta czy typowo do cari?
Saqu - 13-01-2012, 18:54

w poliftach masz białe kierunki
sniegu - 13-01-2012, 22:08

takie cosik
http://allegro.pl/mitsubi...2037721817.html

[ Dodano: 15-01-2012, 01:56 ]
yyy...
takie pytanko może to już graniczyć z wieśwagenowskim tuningiem ale co powiecie na podświetlenie klamek zewnętrznych w cari?
albo Mi to wybijecie z głowy albo podsuniecie jakieś rozwiązanie:)
a i co myślicie o sportowych tłumikach Remusa albo ulter do Cari ktoś może ma ?

alvaro69 - 16-01-2012, 22:42

te sportowe tłumiki nadaja sie do bmw,calibr i osławionych golfów 3G. mysle ze ładna końcówka powinna wystarczyc a co do podswietlenia klamek to tez troche agrotuningiem zajeżdża ale o gustach sie nie dyskutuje :wink:
sniegu - 17-01-2012, 10:35

No i wystarczył Mi jeden głos a już miałem kupować ten tłumik.
Z klamkami też już sobie odpuszczę.
dlatego każdą pierdołę wole na forum poruszyć żeby Cari nie wyglądała jak niemiecka calibro/ carisma na zlocie.

Sxizo - 17-01-2012, 22:41

A co sądzicie o http://allegro.pl/sklep/1...klady-wydechowe ? Najbardziej bym chciał uzyskać subtelny pomruk, a ta firma oferuje wykonanie wg własnego uznania właśnie.. Ciekawe jak to się ma w praktyce.
sniegu - 17-01-2012, 23:13

nie wiem jak jest w poliftowej wersji ale w przed liftowej to ta rura jest nieźle wygięta i chyba tu moze być delikatny problem.
mitcari - 17-01-2012, 23:34

Sxizo, widzialem juz aukcje tego sprzedawcy.
Ogolnie smiech mna zawladnal jak przeczytalem " profesjonalna usluga wykonania tlumika sportowego" ze niby co w nim takiego sportowego" ?
Kawalek blachy, sporo spawow , a poza tym zdjecie z przerdzewialym tlumikiem konkurecji jest chwytem reklamowym.
Pozycja
dźwięk – ustalany jest z klientem na podstawie próbek podesłanych przez kupującego np z youtube, lub opisowo
jaki tutaj profesjonalizm ?
Youtube - probki nagrywania dzwieku sa znieksztalcone przez:
sprzet ktorym byl nagrany oraz jakosc odtwarzania. Opisowo ?
Opisowo to mozna kupon w totka wyslac , a nie kupowac "sportowy tlumik " za w cale nie mala kase.

Szczerze kolega do swojego crx'a kupowal spory czas temu Mugena - ani rdzy , ani zbednych szpachli , a koncowka wyglada prawie jak nowa. Zaplacil kolo 150 zl.

Tyle ode mnie na ten temat.
Pozdrawiam !

Saqu - 18-01-2012, 00:47

ostatnio el-tec podbija rynek, może coś w ten deseń ;)
sniegu - 18-01-2012, 10:20

ty saqu a widziałeś ich ceny???
JA wiem że płaci sie za dobrze zrobioną robotę no ale przecież bez Jaj
Ulter 300 zł i spełnia wymagania hałasu i w ogóle za montaż go Cari niech będzie 100 (u mnie 70) no to ludzie kochani
a rozpórka ?????
no tutaj to już śmiech na sali dosłownie odnośnie cen

[ Dodano: 19-01-2012, 22:21 ]
koledzy a co powiecie o białych felgach 15"
muszę swoje odnowić i nie wiem na jaki kolor malować

hessboll2 - 20-01-2012, 10:14

sniegu napisał/a:
koledzy a co powiecie o białych felgach 15"
muszę swoje odnowić i nie wiem na jaki kolor malować

jak chcesz miec wyglad zapodaj 17 :twisted: