Car Audio - Audio w Galancie 98....proszę o rady przed montażem
Anonymous - 12-12-2006, 13:40
Arturro ale ja nie mam skrzynki (ja tylko ja przymioerzalem w sklepie kiedys) :] a mam tylko glosnik 20cm w polce.
Maniakowy wybacz, ale jak by moglo Ci sie w kazdej chwili urodzic dziecko to tez bys chodzil zakrecony jak stado ruskich sloikow No wlasnie, na zachodzi jest wszystko ale na zachodnie zarobki
Anonymous - 12-12-2006, 15:01
maniakowy napisał/a: | Simones napisał/a: | Widze, ze okleiles sobie kokpit w carbonie Kupiles juz wyciety zestaw, czy sam docinales |
czlowiek chce pomoc a tu masz:P a jesli chodzi o stronke.. to ceny jak dla mnie troche kosmiczne.. za ten malutki spojler tylni tyle kasy:D |
Hmm...kurcze, drogie te okleiny jak cholera, ja generalnie nie jeste zwolennikiem takich zmian w aucie, Gala kupiłem już z takim kokpitem, bo jest to wykonane tak idealnie, ze byłem przkonany, iże to orginalnie Mitsu robiło...wyglada na to, że nie. Tak czy inaczej w oczy nie kłuje specjalnie i jeśli ktoś zapłącił za to ponad 100euro, to trzeba przyzać, ze wykonane jest to wręcz idealnie.
pozdr,
Kuba
Anonymous - 12-12-2006, 21:14
Simones napisał/a: | Arturro ale ja nie mam skrzynki (ja tylko ja przymioerzalem w sklepie kiedys) :] a mam tylko glosnik 20cm w polce. |
to wiem ale tez pisales ze ci nie "grala" wiec moze przyczyna byla po stronie tego co pisalem wczesniej.
Anonymous - 12-12-2006, 23:09
arturro napisał/a: | Simones napisał/a: | Arturro ale ja nie mam skrzynki (ja tylko ja przymioerzalem w sklepie kiedys) :] a mam tylko glosnik 20cm w polce. |
to wiem ale tez pisales ze ci nie "grala" wiec moze przyczyna byla po stronie tego co pisalem wczesniej. |
Arturro, rozmawiałem z Simones'em na gg i okazuje się, ze on testował suby aktywne, typu buszmen, alfred itd itp....także "niemoc" tych urządzeń chyba nie dziwi, mimo iż moce na opakowaniach łechtają oko Poki co, delikatnie skłaniam go, ku rezygnacji z fabrycznych 4 głośników i zainwestowanie w komponent + sub, może jak dasz mi jakies poparcie, to chłop nie pomyśli że mam jakieś zwariowane pomysły i namawiam go do "złych postępków" pod tytułem rezygnacja z tylnych głośników bo chyba o to mnie podejrzewa
pozdr,
Kuba
Anonymous - 13-12-2006, 01:19
Wszystko ok, tylko wlasnie rzeczy typu wygluszenia itp. chcialem uniknac. Nie chce robic audiofilskiej instalacji, tylko wzmocnic bas, a tu sie okazuje ze co? Ze to nie da rady bez zagracania bagaznika, wydania miesiecznej pensji i nie wiadomo jeszcze czego. Czy naprawde az tyle trzeba tego wszystkiego, a moze poprostu mowimy o roznych rzeczach - no wlasnie tego sie nie da opisac slowami - jaka glosnosc nas interesuje gdyz, dla kazdego producenta 150W RMS to zupelnie co innego, itd itp...
Anonymous - 13-12-2006, 08:46
Simones napisał/a: | Wszystko ok, tylko wlasnie rzeczy typu wygluszenia itp. chcialem uniknac. Nie chce robic audiofilskiej instalacji, tylko wzmocnic bas, a tu sie okazuje ze co? Ze to nie da rady bez zagracania bagaznika, wydania miesiecznej pensji i nie wiadomo jeszcze czego. Czy naprawde az tyle trzeba tego wszystkiego, a moze poprostu mowimy o roznych rzeczach - no wlasnie tego sie nie da opisac slowami - jaka glosnosc nas interesuje gdyz, dla kazdego producenta 150W RMS to zupelnie co innego, itd itp... |
WYgłuszenia możesz uniknąć >> skutek>> dwonienie i brzęczenie, zero kick basu z przednich głośników, muzyka płytka i bez żadnego wyrazu, w takich drzwiach głośnik za 1000zł będzie grał niewiele lepiej od tego za 200zł. Sugerujac Ci system przedni + subwoofer, nie mówiłem o instalacji audiofilskiej, bo jak kiedys będe mógł publicznie powiedzieć, że taką mam, będe szczęścliwy Taki system to po prostu podstawa jakiegokolwiek grania w aucie, a to czy potem wydasz kilka tysięcy na zestaw przedni, wzmaki...kable.... czy będziesz grał na bardziej przyziemnych zestawach.....od tego będzie zależeć czy instalacja będzie audiofilska czy nie. Nie musi być audiofilska, powinna być podstawowa/
Co do basu Simones.....sory, nie ma nic za darmo, to raz, a kwestia basu...jeśli jest dla Ciebie najważniejsza, głośnik miałby nadrabiać sekcję kick basową + zupełnie niskie tony....to nie wiem co mam Ci poradzić, bo w takim układzie, nie mam pojęcia czego oczekujesz. Jeśli kupisz sobie głośnik, ktory będzie miał około 300W w rms, to tym wzmakiem blaupunkta połechtasz go tyle i on będzie sobie tylko pukał, dlatego jak zasugerowałem Ci, chociażby skrzynie 25cm Polk Audio o mocy 150W rms, który powiedzmy zgra sie z Twoim piecem i da z siebie duuuuużo więcej, niż skrzynia blaupunkta rodem z media markt , feeee
pozdr,
Kuba
Anonymous - 13-12-2006, 16:07
przesadzacie;)
Trociniarz napisał/a: | Co do basu Simones.....sory, nie ma nic za darmo, to raz, a kwestia basu |
powiem tak.. chce na chwile obecna zbudowac cos ladnie grajacego;-) ale jak kupilem miska, a zostalo mi troche starego sprzetu z poprzedniego auta to go po prostu wsadzilem do nowego;-)
byl to wzmak 4X 200W firmy ALPHARD [ wiem wiem co o tym powiecie ] + tube PYLE 600W ( na dana chwile nawet nie wiem ile w RMS bo sie nie interesowalem ]
sprzet ten mial jakies 4 lata na oko:) i co? niby taki slaby, ale basu dodal.. i bylo to o niebo lepsze od tego co jest w standardzie.. napewno lechtalo po pleckach
[ Dodano: 13-12-2006, 16:09 ]
troche zle wkleilem, ale wybaczcie - to zmeczenie:P
Anonymous - 13-12-2006, 18:51
[quote="maniakowy"]przesadzacie;)
Trociniarz napisał/a: | Co do basu Simones.....sory, nie ma nic za darmo, to raz, a kwestia basu |
powiem tak.. chce na chwile obecna zbudowac cos ladnie grajacego;-) ale jak kupilem miska, a zostalo mi troche starego sprzetu z poprzedniego auta to go po prostu wsadzilem do nowego;-)
byl to wzmak 4X 200W firmy ALPHARD [ wiem wiem co o tym powiecie ] + tube PYLE 600W ( na dana chwile nawet nie wiem ile w RMS bo sie nie interesowalem ]
sprzet ten mial jakies 4 lata na oko:) i co? niby taki slaby, ale basu dodal.. i bylo to o niebo lepsze od tego co jest w standardzie.. napewno lechtalo po pleckach
No nic, dyskutuję sie bardzo ciężko na temat audio, bo raz że jakość muzyki jest w pewnym sensie niewymierna, dwa że każdy ma inne oczekiwania. Mimo wszystko, ja jestem zdania , ze audio w aucie mozna podzielic na dwie grupy.....albo wali, dudni i brzeczy dookoła, albo gra...lepiej, gorzej ale gra. I to nie jest tak, że się mądrze i upieram przy swoim, bo co moje to dobre....nie nie nie, ja w car audio przeszedłem juz róznie etapy, jeszcze spoooro przedemną czyli idąc tym tropem jak zmienisz tubę na skrzynkę....będziesz zachwycony Belive me !!
Anonymous - 13-12-2006, 22:32
znaczy napisalem co mialem i co gralo.. i bylo ladnie i przyjemnie slychac to w misku:) -> wypowiedzialem sie do slow napisanych przez Simones'a;]
a jesli chodzi o tube to glosniczek poszedl na smietnik po tym jak moja lady za mocno potencjometrem sie bawila:D teraz juz chce cos dobrego kupic i napewno w skrzyni pozdro
Anonymous - 04-07-2007, 00:33
Witam !! Jestem nowym posiadaczem galanta , i mam pytanie o glosniki do drzwi przednich , co polecacie tak do 300zl bedzie na razie bez wygluszenia i czy zeby wlozyc glosnik srednicy 16 czy tam 16.5 potrzeba dystanse zakladac ?? i czy mozna w jakis sposob bez wycinania blachy oczywiscie wlozyc w polke z tylu glosniki 6x9 bo mi zostaly z poprzedniego auta (honda civic ) ladne JBL i szkoda mi sie ich pozbywac i myslalem je tam jakos zalozyc ale nie mialem jeszcze czasu sie temu przygladnac dobrze , calosc bedize sterowana radyjkiem kenwooda KDC PSW9527 + Blaupunkt GTA 5350 + Mac Audio 4200 + przod tweeter kenwood 120W i (????) subik SOny Xplod 12" 1200w w paczce mojej produkcji , co o tym myslicie i jak by to skonfigurowac , czekam na jakies propozycje !!
|
|
|