[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Pedał hamulca wpada do podłogi
ivan1977 - 05-03-2013, 13:21
W sobote miałem dokładnie to samo złożyłem nowe klocki odpowietrzyłem po jezdzie próbnej wszystko ok auto postało godzine i prawie brak hamulców jeszcze raz próbowłem odpowietrzyć i kicha hamulce kompletnie znikneły,odkręciłem wszystkie odpowietrzniki i deptałem w hamulec płyn doszedł do wszystkich ,zakręciłem wszystkie i już po kolei odpowietrzanie hamulec wrócił do normy płyn zwalony był kompletnie zasyfiony narazie jest ok spróbój możę pomożę
komarsnk - 05-03-2013, 21:21
ivan1977, OK - tylko, że u mnie zmiana płynu nie pomogła...
Owczar - 05-03-2013, 22:33
Jak podpompujesz to hamuje? Generalnie czy objawy są jak przy zapowietrzonym że pedał od razu wpada czy wpada gdy mocno hamujesz?
Korekto możesz od razu wykluczyć.
komarsnk - 05-03-2013, 22:46
Owczar napisał/a: | Jak podpompujesz to hamuje? Generalnie czy objawy są jak przy zapowietrzonym że pedał od razu wpada czy wpada gdy mocno hamujesz?
|
Bez znaczenia czy hamuję lekko czy nie - zawsze wpada głeboko.
Nie znaczy to, że nie hamuje - hamuje dobrze (ABS załącza bez problemu) lecz teraz jest taki subtelniejszy - bardziej komfortowy (dla pasażerów - dla mnie nie).
Pedał jest zawsze powtarzalny - bez znaczenia czy podpompuję czy nie.
Objawy są jak na zapowietrzonym ale zawsze odpowietrzałem tak samo i było dobrze...
A jakie są objawy zapowietrzenia pompy ABS? Może coś gdzieś jeszcze trzeba pogmerać oprócz odpowietrzników przy zaciskach?
Owczar - 05-03-2013, 22:48
komarsnk napisał/a: | A jakie są objawy zapowietrzenia pompy ABS? |
Takie same jak innego elementu.
ivan1977 - 06-03-2013, 00:20
Pompe hamulcową też bym raczej wykluczył choć łba sobie nie dam uciąć jeżeli przed wymiana było ok to teraz też tak musi być chyba że masz gdzieś wyciek spróbuj zróbić tak jak ci napisałem zalej płynem do fula odkręć wszystkie odpowietrzniki i pompuj hamulcem aż sie zacznie wylewać każdym pózniej zakreć i odpowietrzaj według manuala u mnie to zadziałało a miałem też pedał hamulca jakby z gumy
komarsnk - 06-03-2013, 08:06
ivan1977 napisał/a: | jeżeli przed wymiana było ok to teraz też tak musi być |
Poczytaj dobrze jeszcze raz to co napisałem to się dowiesz, że po zmianie klocków było OK
ivan1977 napisał/a: |
odkręć wszystkie odpowietrzniki i pompuj hamulcem aż sie zacznie wylewać każdym |
Nie ma szans - nie zaryzykuję pompowania na odkręconych odpowietrznikach żeby nimi zasysało powietrze
Jeśli coś jest zapowietrzone to na pewno nie zaciski - tam jest wszystko cacy. Obstawiam raczej którąś z pomp, którą trzeba odpowietrzyć od jakoś od góry...
Jak to nie przyniesie efektu to kupię używaną pompę i podmienię - koszty niewielkie.
cwaniak - 06-03-2013, 10:26
komarsnk, miałem to samo w Cari ze pedał wpadał w podłogę, odpowietrzyłem wszystkie tłoczki po kilka razy nic nie pomogło. po przeczytaniu kilku dziesięciu lub kilku set wątków znalazłem rozwiązanie, przyczyna słabych hamulców jest zapowietrzona pompa. ale jak odpowietrzyć pompę ???. ''pompa sama się odpowietrza przy ostrym hamowaniu na śliskiej powierzchni ''. wiec tak rozpędzasz Gala i ostro hamujesz tak aby załączał się ABS i tak kilka razy.
ivan1977 - 06-03-2013, 13:14
komarsnk napisał/a: |
Nie ma szans - nie zaryzykuję pompowania na odkręconych odpowietrznikach żeby nimi zasysało powietrze |
Sorry nie dopisałem wężyki na odpowietrzniki i do butelek z płynem wtedy nie zapowietrzysz moim zdaniem wymiana pompy hamulcowej niewiele tu pomoże ale być może sie nie znam według mnie zapowietrzyła sie pompa abs ale to tylko wtedy gdy zwalił byś cały płyn
komarsnk napisał/a: | Poczytaj dobrze jeszcze raz to co napisałem to się dowiesz, że po zmianie klocków było OK |
Ja też po zmianie klocków miałem ok a po godzinie hampli prawie wcale spróbój tak:
http://www.jak-naprawic.i...lcowy/artykul/1
komarsnk - 06-03-2013, 13:33
Owczar, muszę się trochę poprawić: mianowicie faktycznie podczas jazdy jak napompuję trochę to pedał robi się twardszy ale tylko troszkę.
W ogóle to mam wrażenie, że po dzisiejszej jeździe jest trochę lepie... Albo się przyzwyczaiłem
ivan1977, będę badał sprawę pompy ABS jak wrócę do siebie bo tam mam garaż
Krzysek - 07-03-2013, 13:33
W moim galancie jak pedał wpadł w podłogę, to przyczyna tkwiła w przednich zaciskach. Trzeba było wymienić reperaturki zacisków. Objawiło sie to przy -15 stopniach .
cwaniak - 10-03-2013, 17:36
komarsnk, i jak patrzyłeś ten sposób, co ci pisałem
komarsnk - 10-03-2013, 18:10
cwaniak, od zmiany klocków tak jeżdżę żeby nie dać ABSowi spać
Nic to nie daje...
Tak jak pisałem: pierwsze depnięcie jest "puste" jak odpuszczę i depnę znów - wtedy jest lepiej.
Mam wrażenie, że pompa jest zapowietrzona ale będę się z tym bawił dopiero jak zjadę na święta do domu.
Chyba, że faktycznie jakaś gumka się tam wywinęła albo przepuszcza?
Są jakieś zestawy naprawcze pompy hamulcowej?
cwaniak - 10-03-2013, 18:31
komarsnk napisał/a: | Chyba, że faktycznie jakaś gumka się tam wywinęła albo przepuszcza? | no to raczej nie będzie wina zapowietrzenia sie układu , bo po odpowietrzeniu czy ostrym hamowaniu z użyciem ABS powinno być ok. to może problemu trzeba szukać w układzie mechanicznym tak jak napisałeś
komarsnk - 10-03-2013, 18:37
cwaniak napisał/a: | no to raczej nie będzie wina zapowietrzenia sie układu , bo po odpowietrzeniu czy ostrym hamowaniu z użyciem ABS powinno być ok. to może problemu trzeba szukać w układzie mechanicznym tak jak napisałeś |
Ale wytłumacz mi: w jaki sposób działający ABS miałby mi odpowietrzyć układ?
|
|
|