[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC
Bartek - 29-01-2012, 12:53
sveno, myślę, że trzeba kogoś mającego wolne popołudnie i illustratora lub corela, żeby odrysować tarcze od nowa - wydruki będą wyższej jakości, a możliwości modyfikacji dużo większe. Wszystkie tarcze są mechanicznie identyczne, więc odpada kwestia dopasowania.
Jakbyś podjął się kolportażu i przygotowania do druku - mogę drukować je - tak jak próbę na tworzywie, lub możemy poszukać innych opcji
sveno - 29-01-2012, 13:36
Bartek napisał/a: | myślę, że trzeba kogoś mającego wolne popołudnie i illustratora lub corela, żeby odrysować tarcze od nowa - wydruki będą wyższej jakości, a możliwości modyfikacji dużo większe | ale ja je odrysowuję w ACadzie. Nie nada się? Plik z rozszerzeniem .dwg lub.pdf wektorowy. Bartek napisał/a: | Wszystkie tarcze są mechanicznie identyczne, więc odpada kwestia dopasowania.
| z tych zdjęć co mam wynika, że nie: o ile sam obrys tarcz jest taki sam, o tyle np kąt opasania prędkościomierza różni się o prawie 5 stopni, ale to juz opanowałem
Bartek napisał/a: | tak jak próbę na tworzywie, lub możemy poszukać innych opcji | tworzywo było ok, ale nie może być mleczne tylko przeźroczyste-kontrast pada.
Tomek - 29-01-2012, 13:41
Cytat: | no przydały by się, ale bardziej potrzebne są te z A/T, śmieszna historia z tym aparatem ale sam widzisz, że nie ma dużo pracy z wyjęciem zegarów (pierwszy raz wiadomo, że jest najgorszy zawsze ) więc jak możesz to zrób te skany, potrzebne mi dopiero na wtorek/środę także luz |
dzis ich już nie wyjmę
może jutro,
powiedz mi jeszcze, jak się wyciąga te bolce (ogrniaczniki prędkości, obrotomierza)
tak, żeby ich nie uszkodzić
sveno - 29-01-2012, 13:52
tomek84 napisał/a: | powiedz mi jeszcze, jak się wyciąga te bolce (ogrniaczniki prędkości, obrotomierza)
tak, żeby ich nie uszkodzić | one są wciskane w tarczę na taki swego rodzaju zatrzask, trzeba odkleić tarczę i od spodu delikatnie złapać kombinerkami za ten zatrzask i mocno wcisnąć w tarczę.
Bartek - 29-01-2012, 15:33
Tworzywie było przezroczyste, tylko nadrukowane białą farbą w miejscach swiecących na biało i miedzy czarnymi dla uzyskania efektu idealnie kryjącej czerni.
Plik PDF będzie ok - będę mogl w nim poprobowac rożnych sposobów krycia, żeby uzyskać najlepszy efekt.
swinks_UK - 29-01-2012, 17:09
sveno, pisałbym się na 4 tarcze lekko pomodyfikowane. Wysłałem ci PW z modyfikacjami.
Acha zostawiłem ikonkę R w oryginalnym miejscu, ale może być dla zaoszczędzenia czasu i kłopotu cała grafika z a/t w vr4 zostawiona bez zmian (może będzie więcej chętnych na te tarcze na CVR4).
Choróbcia, zapomniałem dodać, ze jeszcze wyświetlacz ayc.
OBERST - 01-02-2012, 22:08
svenojak prace nad tarczami , ruszyłeś coś do przodu ?
Już się doczekać nie mogę
sveno - 02-02-2012, 11:03
niestety padł mi dysk w kompie w poniedziałek, teraz pisze albo z laptopa dziewczyny albo z telefonu mam nadzieje, ze uda mi sie odzyskac dane z tamtego dysku, a tymczasem rozgladam sie za jakimś ssd bo hdd to juz 4 zajezdzilem na tamtym kompie
Ponadto czekam na info od Bartka, jak tam kolorki w druku wyglądają.
No i zaczela mi sie sesja na szczescie zaliczenia juz wszystkie mam i zostaly mi "tylko" 3 egzaminy
Tomek - 02-02-2012, 11:09
sveno napisał/a: |
No i zaczela mi sie sesja na szczescie zaliczenia juz wszystkie mam i zostaly mi "tylko" 3 egzaminy |
już ja wiem jak wyglądają te 3 egzaminy na AGHu
1. przepisana ocena z ćwiczeń/projektu/kolosa zaliczeniowego
2. 4.0 za obecność na zajęciach i tekst "jak ja widzę waz zapał do egzaminów, to mi się odechciewa to organizować"
3. egzamin
sveno - 04-02-2012, 00:40
Bartek, jak tam kolorki?
tomek84, chciałbym żeby to tak wyglądało
komputer zreanimowany : nowy system na nowym SSD teraz to można pracować niestety w weekend pracuje
[ Dodano: 06-02-2012, 21:34 ]
bedzie kolejna opcja indywidualizacji: wszystkie ikonki są w "negatywie" prawie wszystkie, bo strzałki od kierunkowskazów nie. Będzie można wybrać między pełną strzałką, a samą obwiednią, rys poglądowy:
Ponadto mam propozycję kontrolki rezerwy paliwa, standardowo jest to poprostu pomarańczowa kropka, u mnie już jest to dystrybutor, ale co powiecie na to zamiast dystrybutora:
to tak w związku z rosnącymi cenami paliw
OBERST - 08-02-2012, 21:13
sveno napisał/a: | ale co powiecie na to zamiast dystrybutora:
|
Dobre
Jestem za a nawet przeciw
pitbu77 - 09-02-2012, 19:46
Sveno, jakiej grubości robiłeś obwódkę obrotomierza i prędkościomierza? IMHO są trochę za cienkie.
swinks_UK - 09-02-2012, 20:52
sveno napisał/a: | ... ale co powiecie na to zamiast dystrybutora:
... |
Pasi, jak dla mnie OK.
sveno zrób sobie bazę danych ikonek by móc je wklejać na indywidualne potrzeby. Dostałeś moją próbkę do dalszej pracy?
sveno - 09-02-2012, 21:57
pitbu77 napisał/a: | Sveno, jakiej grubości robiłeś obwódkę obrotomierza i prędkościomierza? | nie pytaj :0 poprawiałem to w paintCadzie i jak się poprawiło tak było, w jednym miejscu trochę cieńsz, w drugim grubsza-porażka. Teraz w AutoCadzie ustawiłem 0.7mm ale nie ma problemu zrobić 1mm, 1.2mm itp, to dosłownie 3 kliknięcia.
pitbu77 napisał/a: | IMHO są trochę za cienkie. | zgadzam się, będą grubsze, później wkleję pdfa w rzeczywistym formacie A3 i sami ocenicie jaka grubość jest ok.
swinks_UK napisał/a: | sveno zrób sobie bazę danych ikonek by móc je wklejać na indywidualne potrzeby. | już o tym myślałem i wykonałem
swinks_UK napisał/a: | Dostałeś moją próbkę do dalszej pracy? | tak, ale jesteś 3 w kolejce. Nestety prace się trochę opóźnią bo nie dostałem skanów potrzebnych tarcz, no i Bartek dalej milczy Sesja pomału do przodu, ale teraz mam kilka dni wolnego na pracę przy aucie, wieczorami będę dopieszczał tarcze.
kochajj - 10-02-2012, 21:21
i jak prace?
|
|
|