Nasze Miśki - ZIELONA SIGMA EXE 12V
angelos - 12-02-2012, 18:53
GóR3K napisał/a: | jezeli chodzi o fotele to muszę i tak i tak ściągnąć skórę bo robię regeneracje skóry to przy okazji podgrzewanie założę , co do boczków do tylko te skórzane wkładki |
jeżeli boczki są od diamante to muszę Cie niestety zmartwić, na tylnych drzwiach pasują, na przednich jednak są inne, różnica jest niewielka, ale nie zahaczysz do drzwi tak żeby klamka osadziła się stabilnie. Rożnica jak na zdjęciu.
ja zdjąłem skórę z tej plastikowej podkładki i przeleilem na sigmowa jednak sa widoczne braki przy klamce.
GóR3K - 12-02-2012, 19:40
angelos napisał/a: | GóR3K napisał/a: | jezeli chodzi o fotele to muszę i tak i tak ściągnąć skórę bo robię regeneracje skóry to przy okazji podgrzewanie założę , co do boczków do tylko te skórzane wkładki |
jeżeli boczki są od diamante to muszę Cie niestety zmartwić, na tylnych drzwiach pasują, na przednich jednak są inne, różnica jest niewielka, ale nie zahaczysz do drzwi tak żeby klamka osadziła się stabilnie. Rożnica jak na zdjęciu.
[url=http://www.fotoload....min.jpg]Obrazek[/URL]
ja zdjąłem skórę z tej plastikowej podkładki i przeleilem na sigmowa jednak sa widoczne braki przy klamce. |
możesz pokazać fotke jak te braki wyglądają ?
angelos - 12-02-2012, 22:03
GóR3K napisał/a: | możesz pokazać fotke jak te braki wyglądają ? |
jak nie zapomne ,to jutro zrobie zdjęcie
GóR3K - 13-02-2012, 09:55
angelos napisał/a: | GóR3K napisał/a: | możesz pokazać fotke jak te braki wyglądają ? |
jak nie zapomne ,to jutro zrobie zdjęcie |
ok
angelos - 13-02-2012, 20:22
oto i one
no niestety cudow nie ma, brakuje paru milimetrow ale jednak są kluczowe. Myśle jeszcze zeby wyciąć ze skóry ale nie bedzie wtedy tych zagięć, które są wzdłuż
GóR3K - 13-02-2012, 22:39
Powiem Ci , że tragedii nie ma. Rada na to jest jedna-płynna skóra i trochę farbki do skory i nic nie będzie widać , a są to groszowe sprawy.
mkm - 14-02-2012, 02:24
GóR3K napisał/a: |
Powiem Ci , że tragedii nie ma. Rada na to jest jedna-płynna skóra i trochę farbki do skory i nic nie będzie widać , a są to groszowe sprawy. |
Ale to już "drut" i to spory.
Nie ma to jak wziąć pozalewać ubytki, prysnąć podkładem, wyrównać farbą i cieszyć się "nową" skórą...
Niestety widzę wysyp domorosłych fachowców od regeneracji skóry, co jeden to lepszy.
Tak jak przytyraną skórę można jeszcze faktycznie zregenerować (nie domowymi sposobami "za grosze"), tak po "regeneracjach za grosze" juz tylko śmietnik.
GóR3K - 14-02-2012, 08:36
mkm napisał/a: | GóR3K napisał/a: |
Powiem Ci , że tragedii nie ma. Rada na to jest jedna-płynna skóra i trochę farbki do skory i nic nie będzie widać , a są to groszowe sprawy. |
Nie ma to jak wziąć pozalewać ubytki, prysnąć podkładem, wyrównać farbą i cieszyć się "nową" skórą...
Niestety widzę wysyp domorosłych fachowców od regeneracji skóry, co jeden to lepszy.
Tak jak przytyraną skórę można jeszcze faktycznie zregenerować (nie domowymi sposobami "za grosze"), tak po "regeneracjach za grosze" juz tylko śmietnik. |
Kolego dałem tylko dobrą radę koledze,nie każdy ma furmankę pieniędzy żeby wydać od tak 1500 zł na naprawę skóry , a co do domorosły fachowców, poczytaj sobie jak się regeneruje a nie wzgardliwie się wypowiadasz o pomysłach innych :-] ,można jeszcze skleic klejem do skóry i nałożyć szpachlówkę :
http://zadbane-auto.pl/ga...ptone-detailing
6aszter - 14-02-2012, 10:22
bardzo rzadki model, świetnie utrzymany, wielkie gratulacje dla właściciela za doprowadzenie jej do takiego stanu
angelos - 14-02-2012, 11:01
GóR3K napisał/a: | mkm napisał/a: | GóR3K napisał/a: |
Tak jak przytyraną skórę można jeszcze faktycznie zregenerować (nie domowymi sposobami "za grosze"), tak po "regeneracjach za grosze" juz tylko śmietnik. |
Kolego dałem tylko dobrą radę koledze,nie każdy ma furmankę pieniędzy żeby wydać od tak 1500 zł na naprawę skóry , a co do domorosły fachowców, poczytaj sobie jak się regeneruje a nie wzgardliwie się wypowiadasz o pomysłach innych :-] ,można jeszcze skleic klejem do skóry i nałożyć szpachlówkę :
http://zadbane-auto.pl/ga...ptone-detailing |
Każdy z Was ma troche racji, akurat o naprawie skóry troche wiem z doświadczenia, dużo czytalem lederzentrum i inne tego typu strony, probowalem też traktować skórę farbą renoskór. Przekonało mnie jedno zdanie tapicera.- "Renowacja skóry jest jak makijaż". Wiadomo skóra jest bardziej lub mniej zniszczona, ale osobiscie nie regenerowalem tylko przeszylem boczki i jest dobrze i nie drogo. Wiadomo musialismy rozebrac caly fotel i dostarczyć samą skóre do przeszycia, i pozniej zalozyc (zajmuje to okolo 8-10h), dlatego koszyt byly stosunkowo niskie(dużo własnej roboty). Mnie osobiście te boczki nie przeszkadaja, jak kiedyś gdzieś wypatrze do sigmy to zmienie, na razie nie ma co się spinać
GóR3K - 27-03-2012, 22:57
Po długiej nie obecności mały update
a więc: misiek ma na obecną chwile zabezpieczone wszystkie 4 nadkola + przednie błotniki przed rdzą, trochę zabawy było ale warto , pozostało oczyszczenie i pomalowanie z tyłu bo są małe purchle :/ .Pprzyciemnione zostały szyby z tyłu ,zamontowane ambery z przodu w kierunkach :)Czekam na wypolerowanie felg, do auta prawdopodobnie wiedzie wymontowany welur wyprany i wypucowany ,gdyż skóra to jest katorga w cieple dni
i takie amerykańskie
wojtas - 27-03-2012, 23:39
Fajnie, odpowiednie podejście. Warto również zajrzeć do zamkniętych profili podłużnic przednich i tylnych, obowiązkowo zabezpieczyć kielichy przednich McPherson-ów.
GóR3K - 30-04-2012, 09:56
Mały update :
Na dniach przyszła mi lotka z rynku japońskiego wystarczy pomalować i można zakładać :):
Po maskę wpadl stożek simoty + adapter pod przepływomierz
Autko lepiej reaguje na gaz i szybciej się zbiera +jakieś tam fajne efekty dźwiękowe miłe dla ucha
Sigma dostała jeszcze nowy felunek oraz xenon
mystek - 30-04-2012, 10:04
Mega miodna ta Sigma!! Podoba mi się lotka super wyląduje!
GóR3K - 30-04-2012, 10:23
mystek napisał/a: | Mega miodna ta Sigma!! Podoba mi się lotka super wyląduje! |
jeszcze dojdą niższe sprężyny
kilka foteczek jeszcze
|
|
|