To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Wawrzkowizna 2012

grzesiopol - 08-08-2012, 00:00

To ja będę pierwszy jechał i bedę wszystkim zasłaniał i bedę jechał najszybciej :roll: :P
Jaro1974 - 08-08-2012, 00:01

I tu bym widział małe zwinne autko :twisted: :wink: :mrgreen:
Seichan - 08-08-2012, 00:01

Pojazd prowadzący kolumnę zmieniał się, więc każdy dostąpi tego zaszczytu.
I od razu zaznaczam - jedziemy przepisowo z marginesem max +10 km/h. Większa prędkość nie wchodzi w grę, więc lider przede wszystkim ma pilnować tego (i oczywiście trasy), a wtedy nie musi się martwić o mandaty.

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:01

Oczywiście z tyłu :twisted: :mrgreen: :P

[ Dodano: 08-08-2012, 00:03 ]
Seichan napisał/a:
lider przede wszystkim ma pilnować tego (i oczywiście trasy)

A to zapomnieliście trasę z tamtego roku :twisted: :wink:

Seichan - 08-08-2012, 00:04

Ja doskonale pamiętam zwiedzanie parkingu pod marketem w Przysusze, jechanie z prędkością 15-20 km/h, bo przy innej można byłoby stracić zawieszenie i inne przygody dzięki buntującym się GPS-om :badgrin:
grzesiopol - 08-08-2012, 00:06

A tylny lider ma sie martwić o nieoznakowane auta, co by tych z przodu nie wyhaczyli. :mrgreen: Co do zmiany prowadzącego to bym nie był za tym bo albo jedziemy tak jak sie ustawimy albo po drodze sie pogubimy. Każdy powinien mieć swoje miejsce i koniec, Ordnung muss sein. :mrgreen:
Jaro1974 - 08-08-2012, 00:07

Bo mapy się aktualizuje :twisted: A poważnie: już prostszej drogi do Piotrkowa Trybunalskiego i dalej do Bełchatowa to nie ma i zwie się DK12 :wink:
_Slawek_ - 08-08-2012, 00:09

W 2011 mieliśmy zbiórkę o 7 rano, ale z powodu korków, robót drogowych itp. ostatecznie wyjazd nastąpił o 8:00. A i tak trasa z postojami nam wyszła około 5h.

Jaro1974 napisał/a:
Seichan napisał/a:
Plus błądzenie.

Tego punktu nie przewiduję :wink:

Ale jak ktoś jadący na czele kolumny przypadkiem skręci gdzie nie trzeba to przecież go nie zostawimy.
Jaro1974 napisał/a:

Seichan napisał/a:
Plus tankowanie.

Tego też :twisted:

Niektórzy jednak mogą potrzebować dolewki, zwłaszcza lpg.
Jaro1974 napisał/a:

Seichan napisał/a:
Będzie z nami w kolumnie jechało trochę dzieci, które po godzinie mają ochotę uciec z samochodu ;)

Jak moją córę obudzisz to może ją wygonisz, a po drugie są wprawieni podczas wyjazdów do moich rodziców i jeżdżą od deski do deski :mrgreen:

Postojów i tak nie unikniemy.

grzesiopol napisał/a:
Wyjazd 0 7.00, około 260 km (wg. Google maps) to max 4 - 4,5 godziny jazdy, czyli przyjazd o godz. 11 - 12 godzina. A domki od której godziny są dostepne, od 14 czy od 12.

Nie istotne od której są domki, ważne żeby piwo było spakowane gdzieś na wierzchu :D Parkujemy, piwo w rękę, dzieci pod pachę i zwiedzamy, się witamy, integrujemy i miśki podziwiamy.

Docierając wcześniej na zlot mamy też szansę zaparkować całym regionem w jednym miejscu a nie upychać się gdzieś po wolnych dziurach. Znając życie to i tak punkt 7:00 nie wyjedziemy ale będzie chociaż szansa, że jak nie pojawią się problemy z dojazdem, jakieś wypadki itp. to w te 30 min. się zorganizujemy i wyruszymy. A ile dotrzemy wcześniej to nasze :)

grzesiopol - 08-08-2012, 00:09

Po prostu trzeba ustalić jak jedziemy, każdy wklepie sobie trasę, i nawet jak ktoś zostanie z tyłu to będzie mógł dojść kolumnę. :mrgreen:
Seichan - 08-08-2012, 00:12

Swoje stałe miejsce jest wykluczone, bo np. jadąc przed sigmą PiotraZ, wzrok sam kierował się do lusterka wstecznego, co mogło stworzyć zagrożenie do jadącego bezpośrednio z przodu :P

A serio - nie ma co planować, bo różnie może być.

[ Dodano: 08-08-2012, 00:13 ]
Nam wysiadło gniazdo zapalniczki, więc podłączenie CB czy GPS nie wchodziło w grę. Po to jedziemy kolumną, żeby się wspierać, a nie gubić.

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:13

grzesiopol napisał/a:
każdy wklepie sobie trasę

Ja praktycznie nie muszę :mrgreen:
Z tego co wiem roboty drogowe na krajowej 12 raczej nie są wykonywane ( sprawdzane jakieś trzy tygodnie temu) dochodzi obwodnica Opoczna gdzie gubimy ok 10 minut minimum więc opcja Grzesia ma jak najbardziej uzasadnienie.

grzesiopol - 08-08-2012, 00:14

Moja AM pokazuje trasę przez Bełchatów a właściwie dokoła Bełchatowa, czy jest jakaś inna trasa. :mrgreen:
_Slawek_ - 08-08-2012, 00:16

grzesiopol napisał/a:
Po prostu trzeba ustalić jak jedziemy, każdy wklepie sobie trasę, i nawet jak ktoś zostanie z tyłu to będzie mógł dojść kolumnę. :mrgreen:

Co to znaczy jak ktoś zostanie z tyłu? W zeszłym roku nie pozwoliliśmy sobie aby ktokolwiek został z tyłu. 1 dziecko potrzebuje siusiu, postój był dla wszystkich, 1 misiek wymagał tankowania, to też wszyscy zjeżdżali na stację. To nie jest przecież wyścig...

Jaro1974 - 08-08-2012, 00:17

Grzegorz nie ma. Trzeba się przemieścić przez Bełchatów taką mini obwodnicą która znajduje się de facto w mieście i praktycznie na wylocie na Wrocław nie skręcamy w prawo tylko jedziemy prosto i to jest już praktycznie z 3-5 km.

[ Dodano: 08-08-2012, 00:19 ]
Sławku jeszcze jedno - w tamtym roku jechaliście na pięć samochodów teraz jedzie jedenaście a to jest zasadnicza różnica i nie unikniesz tego że ktoś zostanie.

[ Dodano: 08-08-2012, 00:22 ]
Wiem to z własnego doświadczenia.

grzesiopol - 08-08-2012, 00:23

_Slawek_ napisał/a:
W zeszłym roku nie pozwoliliśmy sobie aby ktokolwiek został z tyłu.
i po to w kolumnie każdy ma swoje miejsce, a zwłaszcza ostatni, żeby zabierał maruderów i pilnował czy ktos nie zostaje. Masz racje Sławek to nie wyścig ale wlec sie też nie można, zbyt wolna jazda też jest wykroczeniem. :mrgreen:

[ Dodano: 08-08-2012, 00:24 ]
Jaro1974 napisał/a:
Wiem to z własnego doświadczenia.
i ja to też wiem i to nie jadąc tylko 10 pojazdami w kolumnie tylko więcej :P