To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Dom/garaż/ogród - dzbanek filtrujący wodę britta

jaca71 - 22-03-2012, 22:21

Marcin-Krak, Miałem Philipsa, mam Brauna i tam twierdza że można lać co się chce - mają system odkamieniania.
mlun - 22-03-2012, 22:57

Mam dafi od miesiąca i na reszcie w czajniku zero kamienia:)
A filtry to widzę niemal w każdym markecie już są bo jakiś bum ostatnio na te dzbanki się zrobił :)

bastek - 23-03-2012, 05:35

jaca71 napisał/a:
A jak się ma sprawa zdrowia do picia wody "destylowanej", gdzieś słyszałem że to baaaardzo niezdrowe?

mineralna ma jakieś (różne) jony
destylowana to praktycznie samo H2O
problem taki, ze jak pijesz destylowaną, nie dostarczasz mikroelementów. a wysiusiasz ich trochę zawsze - nerki wszystkiego nie wyłapią. wiec bilans masz na minus. gł. chodzi o potas (w I kolejności z mikroelementów) -jak sie wypłuka, to serducho pada

do żelazka lejemy filtrowaną. działa 7 lat bez problemu

koszmarek - 23-03-2012, 15:52

Niestety dzbanek dojdzie dopiero na poniedziałek.

A o żelazko się nie martwię :) Kupiliśmy na bazarze u ruskich jedno z tańszych, jak się zepsuje to kupię drugie :)

[ Dodano: 27-03-2012, 11:20 ]
Dzbanek już mamy, woda jest dużo lepsza :) jestem zadowolona :)

Blondi - 30-03-2012, 09:55

sieegurd napisał/a:
PS. Czy stosujecie przefiltrowaną wodę do żelazek? Gdzieś słyszałem, że można, ale nie chcę próbować bez konsultacji:P

ja daje do zelazka ta filtrowaną. Niby żelazka te nowe mają filtry ale po co je zapychac syfem. Śmiało możesz dawać wode z dzbanka do żelazka.
Nie zalecam jej jedynie do podlewania kwiatów (lepsza jest z kranu odstana).

fergul11 - 09-04-2012, 01:52

mam , używam od hmm ...3 lat , dzbanek z filtrem tańszy od samego filtra :mrgreen: ,więc kupuje co miesiąc 2 nowe .
Producent zaleca wymieniać filtry co 30dni. Naprawdę są skuteczne , czajnik nie zarasta kamieniem , kiedyś kupowałem mineralną i czajnik zmieniałem co pół roku bo grzałka strzelała.
Zupy , ziemniaki , sosy wszystko gotowane na filtrowanej.
...ale te nowe żelazka mają funkcję odkamieniania , tak czy inaczej żona ma 3 , jak to zrobiła to jej słodka tajemnica :roll: .
Kupiła , znalazła , dostała ,nie chce się przyznać , trza będzie spróbować rozżarzonych węgli , może się przyzna ? :mrgreen:

krzychu - 09-04-2012, 11:21

fergul11 napisał/a:

...ale te nowe żelazka mają funkcję odkamieniania , tak czy inaczej żona ma 3 , jak to zrobiła to jej słodka tajemnica :roll: .
Kupiła , znalazła , dostała ,nie chce się przyznać , trza będzie spróbować rozżarzonych węgli , może się przyzna ? :mrgreen:

Pewnie po prostu te 2 przypalone są :finga:

fergul11 - 09-04-2012, 12:48

krzychu napisał/a:
Pewnie po prostu te 2 przypalone są :finga:

no właśnie podszedłem ja pytaniem które żelazko mogę użyć do jasnych spodni (kościółkowe :mrgreen: ) w odpowiedzi usłyszałem że bez różnicy , dalej nie drążyłem żeby ścierą nie dostać :mrgreen: , obezwładnię ją w innej chwili i dokonam czynów ... :biggrin: tylko dziecko na kino dostanie :lol: żeby nie było świadkiem przemocy domowej :P

Oj , ja o tych filtrach jeszcze chciałem producent to AquaVita z Polski :!: na wieczku z elektronicznym licznikiem ilości napełnień .DOBRE BO POLSKIE