To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - dobry warsztat szczecin

Anonymous - 14-10-2008, 20:02

Grzegosh napisał/a:
turek61 napisał/a:
Czy ktoś z Was lub z Waszych znajomych korzystał z usług zakładu Wieczorek i Syn na ul.Wernyhory ?
Jeżeli tak to proszę o opinie.

Witam
jakis czas temu na tym placu gdzie miesci sie Wieczorek i syn moj kolega mial zakład blacharski i widzialem co mechanicy robia z autami. Audi 80 b3 krecilo baczki przez okolo 45 minut. kazdy mechanior na zmiane. nie chce wiedziec jak tarcza sprzegla po tym wygladala o oponach nie wspomne.
nie polecam.
za to polecam panow na golisza Auto-Lux.

Bo to bylo Audi :D to mozna bylo :badgrin:

Grzegosh - 15-10-2008, 21:41

polecam jeszcze ABC na Ku Słońcu. Odnosnie LPG nie polecam warsztatu na Nehringa i Tamie Pomorzańskiej za to polecam zakład na Spiskiej. Tylko tam potrafili mi ustawić Accorda jakiego wczesniej mialem.
Anonymous - 17-10-2008, 10:40

Witam serdecznie
pytanie dość pilne.
Czy możecie mi polecić dobrego zaufanego mechanika ze szczecina który wymieni w moim galancie EA2A 2.0 16v '97 rozrząd w miarę tanio i fachowo z moimi częściami. I ewentualnie ile kosztuje taka robocizna w szczecinie?

stary alfer - 17-10-2008, 12:00

Dzwoń 504 753 671.

Ja robiłem u nich uszczelkę pod głowicą, kolega jeździł Galantem 10 lat.

Byłem i nich kilka razy i widziałem, że podjeżdżają tam miśki. Wydaje mi się, że będzie to dobry kontakt.

Zakład mieści się na ul. Świętopełka za dworcem PKS.

Anonymous - 18-10-2008, 11:22

Dzieki zadzwonie .
Ale mimo wszystko podtrzymuję pytanie może ktoś ma taki sam silnik jak ja i robił rozrząd u FACHOWCA.

[ Dodano: 18-10-2008, 11:25 ]
A tak na marginesie "stary alfer" skąd można wyczaić taką okrągłą naklejkę mitsumaniaki jaką masz na tylnej szybie?

stary alfer - 18-10-2008, 13:06

Cytat:
Ale mimo wszystko podtrzymuję pytanie może ktoś ma taki sam silnik jak ja i robił rozrząd u FACHOWCA.
.

Generalnie przyjęło się, że na wymianę rozrządu jeździ się do AUTO ARS-u.
Ja dałem Ci dobrą i tanią alternatywę.

Cytat:
A tak na marginesie "stary alfer" skąd można wyczaić taką okrągłą naklejkę mitsumaniaki jaką masz na tylnej szybie?

Z tego co wiem tego rodzaju naklejki już nie istnieją. Szczegóły kierowałbym do lokalnego moda Rafała, lub bezpośrednio do Matejko. On kiedyś zajmował się rozsyłaniem tego po ludziach.

Anonymous - 18-10-2008, 15:18

stary alfer napisał/a:

ci ostatnio to okazali sie już totalnymi naciągaczami ;/ dlatego tam to ja nawet świec zmienić nie pojade bo jeszcze zdarzy im sie wkręcić odwrotnie... albo skasują mnie za 5 :shock:

stary alfer - 18-10-2008, 17:35

Derpin napisał/a:
stary alfer napisał/a:

ci ostatnio to okazali sie już totalnymi naciągaczami ;/ dlatego tam to ja nawet świec zmienić nie pojade bo jeszcze zdarzy im sie wkręcić odwrotnie... albo skasują mnie za 5 :shock:

Ja też już do nich nie jeżdżę, m.in właśnie za ceny. Do tego dochodzi obsługa klienta, która jak na taki zakład jest dość słaba.
Dla potwierdzenia moich słów odnośnie cen dodam, że za wymianę uszczelki pod głowicą chcieli 800 zł...
Pojechałem tam gdzie podałem nr telefonu i za tę samą usługę+uszczelniacze zaworowe zapłaciłem 250 zł. Osłuchałem się dość dużo o tych gościach, zaryzykowałem i było warto!

el_bartez - 13-11-2008, 14:45

Mam pytanko, gdzie można podjechać i sprawdzić stan techniczny Colta CJO?
Anonymous - 14-11-2008, 12:59

el_bartez napisał/a:
Mam pytanko, gdzie można podjechać i sprawdzić stan techniczny Colta CJO?

przetrzepią Ci go na każdej stacji diagnostycznej, sprawdzisz zawieszenie i spaliny... jeżeli chcesz więcej to musisz pojechać po prostu do jakiegoś warsztatu co by go chłopaki obejrzeli... a jeżeli masz już coś na oku i chcesz kupić a bedziesz oglądał w przyszłym tygodniu (weekendy odpadają) to mogę wybrać się z Tobą i powiedzieć na co zwrócić jeszcze uwagę w wypadku coltów. pozdrawiam :)

Anonymous - 19-11-2008, 14:00

Zapaliło mi się SES (Service Engine Soon) gdzie najlepiej sprawdzić błędy?
stary alfer - 16-12-2008, 16:40

Kolejny plusik dla AUTONAPRAWY na Świętopełka.

Wymiana tarcz i klocków (Brembo+ATE thx. Rafał) - 80 PLN.

turek61 - 06-01-2009, 23:12

Witam ziomali...
gdybyście mieli kiedyś problemy ze stacyjkami w swoich misiach to polecam warsztat;
Bugajski Leszek ul. Mieszka I 21 tel.601 70 52 40
Byłem dzisiaj u nich w zw. z problemem:
http://forum.mitsumaniaki...p=399537#399537
Jestem naprawdę kontent.Polecam :wink:

stary alfer - 21-01-2009, 11:55

Plusik dla Pana Sławka (blacharza) z ul. Gruszkowej.

Wspawanie wyrwanego z podwozia mocowania siedzenia oraz zabezpieczenie antykorozyjne spawanego miejsca, koszt: 80 zł.

W razie czego ponawiam namiary: 504 166 797

synajko - 27-01-2009, 20:56

stary alfer napisał/a:
Dzwoń 504 753 671.

Ja robiłem u nich uszczelkę pod głowicą, kolega jeździł Galantem 10 lat.

Byłem i nich kilka razy i widziałem, że podjeżdżają tam miśki. Wydaje mi się, że będzie to dobry kontakt.

Zakład mieści się na ul. Świętopełka za dworcem PKS.

Witam wszystkich. Dzięki za wskazówkę jestem świeżym posiadaczem mojego Colciaka CJ1A, posłuchałem Twojej wskazówki, tak jak mówiłeś koszta nie do porównania. W Auto-Arsie krzyknęli za wymianę rozrządu 280zł (sama robocizna), na świętopełka zapłaciłem 120zł + moje części 150zł razem 270zł, a Colcik śmiga aż miło. Polecam ten warsztat.