To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Dyfuzor do Lancera Sportback (dokładka do tylnego zderzaka)

mjsystem - 03-02-2013, 15:16

tyku napisał/a:
Czerwony, ponieważ nie czarny i tyle. Nie lubię czarnych plastików. Na żywo to lepiej wygląda zdecydowanie.

Rafał, fajnie Ci to wyszło. :D Nie chciałeś dwururki??? :wink:

tyku - 03-02-2013, 15:27

Nie chciałem bo natury się nie da oszukać :D
To jest zwykły Lancer a nie EVO lub RALLIART.
Przerobię wydech na dwururkę, a na światłach mnie wytnie jakiś turbo klekot(Diesel) i będzie wstyd.

mjsystem - 03-02-2013, 15:33

tyku napisał/a:

Nie chciałem bo natury się nie da oszukać
To jest zwykły Lancer a nie EVO lub RALLIART.
Przerobię wydech na dwururkę, a na światłach mnie wytnie jakiś turbo klekot(Diesel) i będzie wstyd.

Nie trzeba szaleć. Dwururka fajnie wygląda a na światłach nie musisz mieć kompleksów. Jeździsz porządnym autem. :wink:

April77 - 04-02-2013, 13:25

Nakładka do sportbacka jest do oglądnięcia na stronie Facebooka AUTO KRAKa.

https://www.facebook.com/events/493025147403290/

działa po zalogowaniu

tyku - 04-02-2013, 18:44

Gdzieś już ten dyfuzor widziałem :D , podobny lancer stoi pod moim blokiem. :P
boski - 04-02-2013, 19:42

tyku,

z całym szacunkiem dla Twojej pracy i kasy która to cię kosztowała.
Według mnie brakuje tylko choinki zapachowej od jelcza. Sory ale imo wygląda to tak jakbyś pomalował go sprayem. Być może wygląda to lepiej na żywo ale jakoś do mnie nie przemawia.

nie musisz miec kompleksów nie chodzi o to żeby się ścigać na światłach masz świetne auto i koniec kropka.

pozdro600

dodaj info o kosztach

tyku - 04-02-2013, 19:55

Kupiłem i zamontowali mi w Auto Krak. Cena za dyfuzor : 1427 zł + 255 zł montaż i malowanie. Pomalowali idealnie, jestem zadowolony. Na zdjęciach nie widać takiego efektu. W rzeczywistości się prezentuje świetnie. Jakbym miał czarny kolor auta to bym nie malował.
Nie chciałem czarnego plastiku bo mnie już ten kawałek czarnego zderzaka z tyłu denerwował.

.swat. - 11-05-2014, 13:35

Chłopaki- zrobiłem to :mrgreen: :biggrin:
Zamontowałem MZ314362 8)

Do czarnego nie trzeba było nic malować. Efekt naprawdę niesamowity. Montaż trwał całą dobę, bo trzeba było dokładnie skleić i dać mu wyschnąć. Nawet z chłopakami z ASO zgodziliśmy się, że w końcu poprawiliśmy tył fabryki. :roll: Teraz wszystko pasuje i auto nabrało właściwej harmonii, również z tyłu. Byłem zdecydowany też na podwójny wydech Ultera, ale na razie stwierdziłem, że fabryczny jest w świetnym stanie i szkoda byłoby go usuwać. Tak nie wolno, tak się nie robi :lol: No i nadal mam szacunek do Ralliarta. :badgrin:

Na razie auto jest brudne i ciągle z nieba leje, ale jak się wypogodzi to strzelę fotkę. Dla potomnych. Pozdrawiam

[ Dodano: 13-05-2014, 12:28 ]
Wrzucam obiecane fotki:

buszmen007 - 24-11-2014, 19:43

Witam panowie.

Od miesiaca szczesliwy posiadacz Lancerka SB. Wszytsko pieknie tylko ten tyleczek.

Robil ktos z was dyfuzor w Krakowie? Zeszli juz troche z cen? Z tego co czytalem wczesniej w tym temacie drogawo...

.swat. - 26-11-2014, 00:38

Ceny wciąż te same- znaczy się silnie urzędowe. Stabilne 8) :lol:
VanRaziel - 26-04-2015, 18:48

tyku,

Dyfuzor wygląda świetne i szczerze mówiąc dobrze, że się na niego zdecydowałeś.
To samo chce zrobić w swoim Lancerze i w związku z tym mam kilka pytań.
Gdzieś na forum znalazłem, że raczej nie ma dyfuzorów do sedanów (zakładam, że raczej nie pytałeś o dostępność dyfuzora dla sedana skoro masz SB, ale może coś na ten temat wiesz :D ?)
Druga rzecz to jest możliwość wyboru innego designu dyfuzora? (np. z dwoma otworami? lub jednym centralnym? ) np. coś takiego:
http://www.4turbo.pl/dyfu...s,3,25781,17911

I ostatnie pytanie:)
Orientujesz się może jak wygląda sprawa zmiany tłumika końcowego? np. z standardowego na podwójny wydech(Mam na myśli ASO)
Są z tym jakieś problemy

.swat. - 31-05-2015, 16:54

VanRaziel napisał/a:

Druga rzecz to jest możliwość wyboru innego designu dyfuzora? (np. z dwoma otworami? lub jednym centralnym? ) np. coś takiego:
http://www.4turbo.pl/dyfu...s,3,25781,17911
Od EVO nie pasuje do wersji cywilnych.

[ Dodano: 31-05-2015, 16:57 ]
No i nowość, dyfuzor do Sportbacka pojawił się w końcu w oficjalnej ofercie ASO :-)

http://www.mitsubishi.pl/...zewn%C4%99trzna

piwo76 - 31-05-2015, 21:12

wyglada ok.Gdzie można dostać taką dokładkę do sportbacka,chetnie bym ja zobaczył u siebie,bo w przyszłym tygodniu bede zakładał progi i była by do kompletu
.swat. - 01-06-2015, 10:04

piwo76 napisał/a:
wyglada ok.Gdzie można dostać taką dokładkę do sportbacka,chetnie bym ja zobaczył u siebie,
W każdym ASO. Czy ją zobaczysz? Obawiam się, że nie. Jest sprowadzana z Holandii, z małą zaliczką.
piwo76 - 01-06-2015, 19:39

.swat. napisał/a:
Jest sprowadzana z Holandii, z małą zaliczką.

jakiś namiar mozna dostac i cene-bo w ASO 1600pln wołają