To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Avance 2.5 V6, 2002r, kombi, Radom

Tomek - 02-03-2012, 12:51

MKV napisał/a:
a silniko wszystkie według Auto Światu są doskonałe do LPG, głównie 2.0 i 2.5 ale 3.0 chyba też i to są te wolnossące (ale kolega co ma Imprezę WRX kombi mówi, że też bez problemu chodzą turboloty)

a wg. Auto-Moto już nie bardzo
dlatego nie czytam gazet motoryzacyjnych

co do Turbo - to tak gazują się, ale akurat 2.5 turbo ma problemy z uszczelką pod głowicą, z tego co wiem to wydech jest tak skonstruowany, że uszczelka się grzeje i pęka
ale to akurat przypadłość nie od gazu, a sama z siebie

co do reszty silników - to tak, gazują się, ale nie mają hydro-regulatorów, więc musisz regulować zawory ręcznie,
w sumie i bez LPG musisz, ale na LPG pewnie częściej trzeba rozbierać ten silnik (około 30 tyś ??)

mówie tylko co wiem o kolegi z biura, który siedzi na forum Subaru, a sam ma impreze wolnossaka

MKV napisał/a:

Rzecz w tym, że za okł20tys można wyrwać takiego Saaba 95 2.3t z 2003 roku co jest niezłą ofertą a jeździ chyba podobnie jak Galant V6 :)

bez jaj
ten Saab ma 250 KM, wciska w fotel (w słabszej wersji chyba 210, czy 230 KM)
a Galant ... też wciska, ale słabiej - dużo słabiej
przy normalnej jeździe, bez większych szaleństw te 250KM pali mu w mieście 12 litrów PB, więc bez szałów

MKV - 02-03-2012, 13:02

tomek84 napisał/a:

przy normalnej jeździe, bez większych szaleństw te 250KM pali mu w mieście 12 litrów PB, więc bez szałów

12 litrów to mi w tej chwili w mieście mój wolnossący 131konny 1.3 pali ale szukam problemu dlaczego więc takie spalanie mi nie imponuje :P

m6riano - 03-03-2012, 03:49

MKV napisał/a:
Nie wiem, narazie codziennie pracuję - za półtora tygodnia zaczynam urlop więc może wtedy jeśli czego innego do tej pory nie kupię...

Ja być może 17 sie wybiore na spota radomskiego...;-)

[ Dodano: 03-03-2012, 03:52 ]
galantfanradom napisał/a:
większość nie chce zawierać nowych umów AC na auta starsze niż 12 lat, niektórzy - maks 10 lat

Na taksówki to w ogóle nie chcą...;-)

fj_mike - 03-03-2012, 09:22

Zamykam temat, gdzie większość nie na temat.