Nasze Mi¶ki - Galant 98'
major - 17-07-2012, 10:59
Łaciaty, bywasz we wro? Bo jaki¶ czas temu widziałem chyba Twoje auto na Bema Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach, felgi w tym kolorze- mega
Łaciaty - 17-07-2012, 18:41
major napisał/a: | Łaciaty, bywasz we wro? Bo jaki¶ czas temu widziałem chyba Twoje auto na Bema Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach, felgi w tym kolorze- mega |
Owszem bywam, zazwyczaj popoludniami co by sie pobawic troche
Dzięki, mody stylistyczne prawie na ukonczeniu, jeszcze tylko kilka drobiazgow jak:
-od¶wieżenie lakieru
-obszycie kiery i mieszka
-pomalowanie pokrywy zaworów
-moze owiewki heko
-lampy tył na poliftowe
Łaciaty - 07-08-2012, 21:59
Powoli mnie martwi pewien aspekt. Nie tak dawno temu mialem problem z zaciskiem hamulca z tyłu po lewej stronie. Ostatnio w trasie na pare km wyraznie czulem ze lekko obcieraly klocki z prawej tylnej strony tym razem. Felga delikatnie mocniej byl nagrzana od reszty. Po dojechaniu do celu felga byla zimna i temp taka jak w drugim kole.
Czy to jakas wada fabryczna tych hamulcow tez tak mieliscie u siebie ? Czy to tylko ja mam taki defekt ? Stresujace jest to w trasie.
Warto pchac sie i probowac nasmarowac miedzianym smarem ten zacisk i jego ruchome elementy czy jednak radzicie wymiane calego zacisku, tak jak to zrobilem z lew± stron±
deejay - 07-08-2012, 22:12
Łaciaty napisał/a: | Czy to jakas wada fabryczna tych hamulcow tez tak mieliscie u siebie ? Czy to tylko ja mam taki defekt ? Stresujace jest to w trasie.
Warto pchac sie i probowac nasmarowac miedzianym smarem ten zacisk i jego ruchome elementy czy jednak radzicie wymiane calego zacisku, tak jak to zrobilem z lew± stron± |
Pozadna regeneracja do wykonania . Proponuje zakupic zestaw naprawczy nowych gumek i zregenerowac zaciski . Pozadnie wyczyscic i przesmarowac prowadnice odpowiednim smarem i po problemie . Raz na 6 m-c zaleca sie zrobic przeglad hamulców i spr pracy prowadnic i nic złego nie powinno sie dziac . Auto ma swoje lata i warto o to zadbac , jak w kazdym aucie .
|
|
|