Forum ogólne - Tani czteroliterowóz dla rodziny
mjsystem - 29-03-2012, 17:35
zichu napisał/a: | moja druga propozycja to Fiat Marea Weekend |
Tragicznie awaryjne auto.
zichu - 29-03-2012, 17:58
mjsystem napisał/a: | Tragicznie awaryjne auto. |
nie cztalem statystyk. moge to polecic na podstawie tego co maja moi znajomi:)
m6riano - 29-03-2012, 18:35
Krzyzak napisał/a: | w sobotę z właścicielem takiego auta rozmawiałem |
A ja nie raz w sobote rozmawiałem...a w poniedziałek już właściciel na LPG latał w innej furce...;-)
dobry przykład...mój znajomy stary cierp...latał awensisem 1g w dizlu....i zaklinał że milion trzaśnie a nie sprzeda..wczoraj go spotykam na słupie a on fokusem w kombi na elpidżi...;-)
ps.Kiedyś co drugi cierp w Wawie latał meśkiem w dizlu...a teraz jakoś 80% LPG lub jakieś wynalazki typu dacia logan 1,5dci
wojzi - 29-03-2012, 19:36
Jak dla mnie nie ma kłpotu, że coś Daewoo albo Fiat. Ważne by spełniało postawione w pierwszym poście wymagania. Wygląd ani marka w ogóle mi nie wadzi. Daewoo kilku znajomych miało i sobie chwaliło. W rodzinie dwa fiaty i też sobie chwalą. Zresztą w zeszłym roku jak wybierałem pierwsze autko to Marea przez chwilę była rozważana.
A propos Citroena to chodziło mi dokładnie o C5 - czytałem, że wbrew pozorom wcale nie takie awaryjne.
Co do Peugota 307SW bardzo fajne autko i fakt mało pali - tylko, że obawiam się, że w tej kwocie to raczej nic nadającego się do użycia nie złapię.
Morfi - 29-03-2012, 19:45
Znajomi mieli palio, siene i bravo. Odradzam czestotliwośc wizyt conajmniej raz w miesiącu u mechanika, ale naprawy zamykały sie zazwyczaj w 100 zł.
A co powiecie o Hyundaiu Sonacie niektóre części wspólne z mitsu
Marcin-Krak - 29-03-2012, 20:23
m6riano napisał/a: | A ja nie raz w sobote rozmawiałem...a w poniedziałek już właściciel na LPG latał w innej furce...;-) |
A Rysiek z Klanu jak na taryfie robił to chyba Marę Weekend miał.
Z nim też miałeś okazję się spotkać
Sorry nie mogłem
zichu - 29-03-2012, 21:19
Morfi napisał/a: | Znajomi mieli palio, siene i bravo. Odradzam czestotliwośc wizyt conajmniej raz w miesiącu u mechanika |
siene ma moja mama:) kupiona jako nówka z salony w 98 roku. 1.6 z LPG. na początku były problemy z gazem ale były to poczatki instalacji w polsce wiec to nie wina samochodu. auto ma teraz cos około 200kkm. jedyne co było do wymiany to klamka bo drzwi zamazrły i ojciec wyrwal i obudowa filtra powietrza. co prawda sa ślady zuzycia juz teraz no ale umowmy się-fiat i to z segmentu B/C z tamtych lat nie bedzie w stanie idealnym. jedynym minusem dla mnie to zbyt slabe hamulce
jaca71 - 29-03-2012, 23:27
wojzi napisał/a: | A propos Citroena to chodziło mi dokładnie o C5 - czytałem, że wbrew pozorom wcale nie takie awaryjne. |
Kumpel miał Mondeo MK3, po nim C5 i stwierdził że takiego dziadostwa w życiu nie widział po 3 latach zmienił na Chryslera G. Voyagera - czyli samochód będący w czołówce najbardziej awaryjnych i jest szczęśliwy że się pozbył cytryny
tpodsiadlo - 30-03-2012, 07:10
citroen c5 moze i malo awaryjny, ale czesci droooogie,
mondeo ma moj wlasny rodzony brat i gwarantuje ze jesli bedzie zmienial samochod nie kupi na pewno wiecej forda,
z fiatow jedyny w miare dobry to stilo, ale jest maly,
natomiast dobra rzecz to sonata, duza, dobrze wyposazona, silniki ma technologicznie jak 8 lat starsze mitsubishi w miare nieawaryjna.
jedyna bolaczka to blacha, tak jak zreszta i w mitsubishi, wiec jak ladnie wyglada i nie skreca sama na prostej drodze to bedzie sluzyc
nie mam klimy w galancie bo swojego bym ci sprzedal za polowe tej kasy ktora chcesz wlozyc
cns80 - 30-03-2012, 09:24
mjsystem napisał/a: | Tragicznie awaryjne auto. | Ono ulega biodegradacji w trakcie jazdy
wojzi napisał/a: | A propos Citroena to chodziło mi dokładnie o C5 - czytałem, że wbrew pozorom wcale nie takie awaryjne. | Ciekawe kto to pisał Rdza w rocznym samochodzie chyba nie powinna być standardem. Podobnie jak porypana elektronika i pioruńsko drogi w naprawach Hydroactive.
Omijaj szerokim łukiem.
Z Citroenów z czystym sumieniem to ja mogę tylko Saxo lub C2 polecić.
jaca71 napisał/a: | Kumpel miał Mondeo MK3, po nim C5 i stwierdził że takiego dziadostwa w życiu nie widział po 3 latach zmienił na Chryslera G. Voyagera - czyli samochód będący w czołówce najbardziej awaryjnych i jest szczęśliwy że się pozbył cytryny |
Zupełnie nie jestem zaskoczony A przecież ChGV to najbardziej awaryjne auto w rankingach
wojzi, kup sobie krajowego lanosa w gazie od pierwszego właściciela i z klimą. Będziesz zadowolony. Nubirę ewentualnie też, ale Leganzę raczej omijaj
Tu masz Lanosa bez gazu, ale może warto rozważyć. Najwyżej gaz dołożysz. Wyposażenie niezłe: http://moto.allegro.pl/da...2241523342.html
Dj Lexus - 30-03-2012, 14:16
Teraz takie Toyotowskie propozycje ode mnie:
1. Toyota Carina (która już pojawiła się w temacie, ale też bardzo polecam), przykładowa oferta oczywiście z LPG http://otomoto.pl/toyota-...-C23358820.html
2. Toyota Avensis, też można kupić w cenie poniżej 10 tys http://moto.allegro.pl/to...2218530315.html
No a na koniec życzę Ci Wojzi trafnego (przede wszystkim nie psującego się) wyboru.
tpodsiadlo - 30-03-2012, 20:09
no dobra, tylko jak juz polecamy ta carine E, to z tych lat bylby galant e5 ktory jednak z tylu miejsca ma ciut wiecej i chociaz moze odrobine gorsze blachy to jednak logo na grillu ladniejsze
Krzyzak - 30-03-2012, 21:03
albo Galant E3x - pancerna konstrukcja, tanie części, prostota serwisu do bólu
tylko podaż niewielka - raptem kilka sztuk na popularnym serwisie aukcyjnym
wojzi - 30-03-2012, 21:15
cns80 Lanos za mały jeśli jako jedyne auto - to już prędzej Nubira? A czemu nie Leganza - podoba mi się nawet. Jeśli idzie o Daewoo myślałem też o Tacuma.
zichu - 30-03-2012, 22:04
ja bym spośród tych propozycji wybral Daewoo. bo za dana kwotę można kupić samochód 8letni albo nowszy a carina to juz jednak starszy model. kierując się wyłącznie zdrowym rozsądkiem myślę ze wiek samochodu tez ma znaczenie. może nie jest tak zaawansowane technologicznie jak toyoty ale prostota=tanie koszty eksploatacji. Co prawda avensis, który tez był podawany, uchodzi za bezawaryjnego ale nie wierzę że kazdy jeden model jest całkowicie bezawaryjny
|
|
|