Nasze Mi¶ki - white 4g63t colt 4wd
jabberkonto - 14-07-2013, 23:44
rosomak1983 napisał/a: |
A jakie miałes objawy i co było ich przyczyna ??? U mnie tez w eclipse cos trzesie miedzy 20-40km... |
Objaw to rytmiczne postukiwanie (cos jak przegub). Winny okazal sie zabek zebatki 3 biegu
Misiek napisał/a: |
Jak patrzę na Twój projekt przypomina mi się żółty CJ w Niemczech zrobiony na evo, gdzie wła¶ciciel prawie nic nie wiedział o aucie... |
Ale ja moge powiedziec Ci wszystko nt tego swapa bo wlasciwie wszystko robilem sam
No grzebania w skrzyni sie nie podjalem i trzeba bylo poprawic po mnie kasowanie luzu w tylnym dyfrze
jabberkonto - 17-09-2013, 22:22
Nowy zakup
W zwiazku z tym, czy ma ktos moze niepotrzebne szyny od fotela colta cao (cjo tez jesli pasuja) bo chcialbym zamontowac kubelek i zostawic fabryczna regulacje.
Moze zalega komus jakis styrany/niepotrzebny fotel.... ? Chetnie odkupie/przyjme Pomozcie bo juz chcialbym pojezdzic:)
jabberkonto - 29-01-2014, 14:15
Maly up tematu bo juz sie troche zakurzyl...
Do auta zamontowalem fotel kubelkowy. Uzylem szyn od colta i niestety kubelek jest jeszcze troche za wysoko, wiec bede to poprawial (mam inne szyny).
Jakis czas temu zrobilem tez maly porzadek pod maska. Wlecialy nowe kable NGK, pokrywa poszla do malowania proszkowego i zamontowalem zbiorniczek wyrownawczy od VW
A teraz to na co czekalem budujac to auto Czyli maly snow drift Generalnie caly czas sie ucze i mam ciagle duzy respekt do tego auta...
mkm - 29-01-2014, 15:32
jabberkonto, to co? W lecie powtóka filmu na suchym asfalcie?
jabberkonto - 29-01-2014, 15:54
Dzieki za poprawienie linka. Szukalem wlasnie sposobu na wstawienie filmu z youtube, ktory zadziala na tym forum
Co do suchego asfaltu to szkoda mi napedow. Zbyt duzo pieniedzy i nerwow kosztowala mnie ich naprawa
jabberkonto - 19-05-2014, 19:25
Maly UP.
Zakupilem na lato felgi, ktore niedawno wrocily z malowania proszkowego.
[quote="jabberkonto"]Kolejny element ukladanki, czyli dwutloczkowe zaciski z mitsubishi eclipse gsx. Czeka je mala regeneracja.
Na montaz czeka tez poliuretan do zawieszenia... brakuje jedynie czasu...
arturj123 - 19-05-2014, 22:53
Fajny projekt, prawdziwy hot hatchback
Mam kilka pytań:
- jakie notujesz spalanie (o ile poruszasz się tym na co dzień)?
- jakie rozmiary tarcz?
- ciężko znaleĽć Colta 4x4?
jabberkonto - 19-05-2014, 23:23
arturj123 napisał/a: | Fajny projekt, prawdziwy hot hatchback
|
Dzieki
arturj123 napisał/a: |
- jakie notujesz spalanie (o ile poruszasz się tym na co dzień)?
|
Auto raczej weekendowe i nie mam pojecia ile pali
- jakie rozmiary tarcz?
|
Bedzie standardowy swap do CAO, czyli tarcze z mini coopera 276mm, chyba ze uda mi sie znalezc pasujace cos w okolicach 281mm
- ciężko znaleĽć Colta 4x4? |
Ciezko. Bardzo mali ich zostalo. No i czesto sa mocno zmeczone. Probuj na ricardo.ch (ja tak kupilem)
jabberkonto - 28-05-2014, 18:31
Kolejny UP:
W piatek od 2 po poludniu do 2 w nocy montowalem (z pomoca taty) to:
Na razie zrobiony jest przod. Wlecialy nowe swoznie wahacza, poliuretan (wymienione gumy wahacza, gumy stabilizatora i laczniki), łożyska przednich kół i końcowki drazkow. Wymienilem tez oslone jednego przegubu...
Do zrobienia zostal tył, zalozenie kol i zrobienie kompletnej geometrii.
jabberkonto - 30-05-2014, 19:59
Wczoraj doszly sruby i nakretki. Sruby sa firmy Febest i wygladaja solidnie. Co ciekawe nakretki dali orginalne mitsubishi
Jak dostalem przesylke to od razu zabralem sie do pracy. Niestety nie wiedzialem ze potrzebny jest palnik.... Konkretnie do wymiany tulei w wahaczu poprzecznym. Szkoda ze Deuter nie informuje o takich rzeczach. Coz jedna strone rozebralem, wiec trzeba bylo to poskladac, zebym mogl wrocic do domu. Gumy z tulei zerwalem na imadle, a pozostalosci gumy wycialem bardzo ostrym nozem (nie polecam tego rozwiazania - bardzo czasochlonne). Tak wiec mam poliuretan tylko z jednej strony
Sruby mimosrodowe na wahaczu poprzecznym oczywiscie zapieczone, wiec od razu potraktowalem je flexem. Musze dokupic jeszcze te dwa mniejsze wahacze, bo na jednym z nich tez jest sruba mimosrodowa, ktora stoi, wiec nie bede sie z tym pitolil tylko rowniez potraktuje flexem i tym samym bede mial kompletnie nowe zawieszenie z tylu
W miedzy czasie doszly opony. Wybor padl na Bridgestone Potenza RE002 195/50/15.
Od razu uwaga do osob malujacych proszkowo felgi. Nie dajcie sobie pomalowac powierzchni stykajacej sie z piasta oraz powierzchni wchodzacej na stozek piasty.
Lakier proszkowy byl nierownej grubosci w tych miejscach co powodowalo problemy z wywazeniem. Na szczescie znalazlem kumatego wulkanizatora, ktory oczyscil te powierzchnie i porzadnie ulozyl opony na felgach. Teraz jest super
jabberkonto - 28-03-2015, 18:50
Maly UP
W koncu umylem i odkurzylem auto po zimie Zmienilem tez kola na letnie.
no i zdjecie wnetrza, bo chyba nie pokazywalem kubla i kierownicy:
Na wymiane czekaja filtry i olej.
Lipa - 28-03-2015, 20:27
Super furka, przyjemnie się czyta i ogl±da Autko mocno doinwestowane, tak trzymaj, lubię takie projekty.
rosomak1983 - 28-03-2015, 22:14
Ty masz niebieskie plastiki w colcie ???
Hugo - 28-03-2015, 23:12
rosomak1983 napisał/a: | Ty masz niebieskie plastiki w colcie ??? | Też to zauważyłem, pierwszy raz w życiu zreszt±
mkm - 28-03-2015, 23:17
Szwajcar, albo austriak - brakuje mu tylko wykładziny - też była niebieska
|
|
|