Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy
Cezar - 24-07-2012, 14:35
Sunderland86 napisał/a: | Ostatnio miśkowi stuknęło: |
Ciekawe ktory to juz raz
m6riano - 24-07-2012, 22:06
Sunderland86 napisał/a: | Wszystko ładnie złożyłem do kupy i... nie gwiżdżą, ale nie chce mi się szukać przyczyny na razie |
A podłączyłeś je szeregowo czy równolegle..i czy dałeś jakiś filtr górnoprzepustowy?
Sunderland86 - 25-07-2012, 10:14
Cezar napisał/a: | Ciekawe ktory to juz raz |
Pierwszy, drugi, trzeci... kto wie? Książka serwisowa wydaje się być oryginalna i wnętrze nie zjeżdżone więc może być real
m6riano napisał/a: | A podłączyłeś je szeregowo czy równolegle..i czy dałeś jakiś filtr górnoprzepustowy? |
Podłączyłem oryginalnymi wiązkami, kondensator jest przy głośniku więc nic nie musiałem dodatkowo podłączać.
Sunderland86 - 31-08-2012, 23:01
Nic się nie psuje to nie ma o czym pisać ale pomodziłem sobie ostatnio troszkę...
Zaczęło się od drzwi:
Uploaded with ImageShack.us
Tutaj podziękowania dla Mitsumaniaka xylen za poświęcenie swojego czasu na obejrzenie drzwi i podesłanie mi zdjęć.
Drzwi są troszkę podrapane ale wyglądają dużo lepiej niż moje:
Podczas demontażu udało mi się połamać listwę:
Nie robiłem zdjęć podczas samej wymiany bo nie miałem czasu na żonglowanie aparatem i narzędziami bo bałem się, że noc mnie zastanie z robotą.
Śruby użyte do montażu elementów w drzwiach mogłyby być lepszej jakości, mnóstwo czasu straciłem próbując odkręcić korytko szyby, rozgiełdał się łepek i musiałem sobie pomóc młotkiem i płaskim śrubokrętem... zrobione są chyba z plasteliny :-/
Finalny efekt jest taki:
We wnętrzu zaszły też małe zmiany:
Do szczęścia brakuje bananowej skóry , ostatnio przeszły mi koło nosa jasne plastiki od deski rozdzielczej do europejczyka...
Ponad to zakupiłem drugi komplet głośników wysokotonowych w słupki i po zamontowaniu grają aż miło
moniaquba - 31-08-2012, 23:37
Powiem Ci szczerze - troszkę się odróżniają
robertdg - 01-09-2012, 07:01
Sunderland86 napisał/a: | Śruby użyte do montażu elementów w drzwiach mogłyby być lepszej jakości, mnóstwo czasu straciłem próbując odkręcić korytko szyby, rozgiełdał się łepek i musiałem sobie pomóc młotkiem i płaskim śrubokrętem... zrobione są chyba z plasteliny :-/ | Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi
Hugo - 01-09-2012, 10:52
Sunderland86 napisał/a: | Śruby użyte do montażu elementów w drzwiach mogłyby być lepszej jakości, mnóstwo czasu straciłem próbując odkręcić korytko szyby, rozgiełdał się łepek i musiałem sobie pomóc młotkiem i płaskim śrubokrętem... zrobione są chyba z plasteliny :-/ | No niestety taka prawda. Jakość śrub w tym aucie jest poniżej krytyki. robertdg napisał/a: | Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi | Ale tymi samymi kluczami pracowałem przy Maździe 626 i Colcie CA0 i nie było problemu z żadną śrubą.
Sunderland86 - 01-09-2012, 13:47
moniaquba napisał/a: | Powiem Ci szczerze - troszkę się odróżniają |
Może to wynikać z faktu, że drzwi były czyste w porównaniu do reszty auta.
robertdg napisał/a: | Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi |
Używałem tych samych narzędzi gdy przekładałem drzwi i błotnik w corsie i nie miałem problemu z żadnymi śrubkami.
robertdg - 02-09-2012, 15:41
No cóż, narzędziami tez trzeba umieć się posługiwać, trzeba umieć dobrać odpowiedni śrubokręt, nasadke, etc., jeszcze nie miałem problemu w Mitsubishi z obrobioną śrubą, nawet po jednorazowej próbie kogoś co uważa, że wie jak odkręcać śrubki
fj_mike - 03-09-2012, 23:40
Cytat: | Zaczęło się od drzwi: |
No właśnie. Przytuliłeś drzwi na które się czaiłem
Cytat: | Używałem tych samych narzędzi gdy przekładałem drzwi i błotnik w corsie i nie miałem problemu z żadnymi śrubkami. |
Używaliśmy narzędzi Roberta przy przekładce moich drzwi. Bez problemów.
Sunderland86 - 04-09-2012, 09:28
fj_mike napisał/a: | Cytat: | Zaczęło się od drzwi: |
No właśnie. Przytuliłeś drzwi na które się czaiłem
Cytat: | Używałem tych samych narzędzi gdy przekładałem drzwi i błotnik w corsie i nie miałem problemu z żadnymi śrubkami. |
Używaliśmy narzędzi Roberta przy przekładce moich drzwi. Bez problemów. |
Żartujesz... Te drwi są w innym kolorze niż Twoje auto...
A co do narzędzi to używam proxxona więc chyba nie jest źle a pokonała mnie jedna jedyna śrubka
fj_mike - 04-09-2012, 13:33
Sunderland86 napisał/a: | Żartujesz... Te drwi są w innym kolorze niż Twoje auto... |
Jaki ty masz kolor?
Sunderland86 - 04-09-2012, 15:42
fj_mike napisał/a: | Sunderland86 napisał/a: | Żartujesz... Te drwi są w innym kolorze niż Twoje auto... |
Jaki ty masz kolor? |
F76b
fj_mike - 04-09-2012, 16:22
Eeeeeeee, to "prawie" taki sam
fj_mike - 04-09-2012, 16:23
Ja zmieniałem swoje z powodu rdzy pod klamką. Winna okazała się śruba mocująca klamkę od wewnątrz. Była cała pordzewiała i poszło na drzwi.
|
|
|