To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant z Ostródy

Cezar - 24-07-2012, 14:35

Sunderland86 napisał/a:
Ostatnio miśkowi stuknęło:

Ciekawe ktory to juz raz :P :twisted: :wink:

m6riano - 24-07-2012, 22:06

Sunderland86 napisał/a:
Wszystko ładnie złożyłem do kupy i... nie gwiżdżą, ale nie chce mi się szukać przyczyny na razie

A podłączyłeś je szeregowo czy równolegle..i czy dałeś jakiś filtr górnoprzepustowy?

Sunderland86 - 25-07-2012, 10:14

Cezar napisał/a:
Ciekawe ktory to juz raz :P :twisted: :wink:

Pierwszy, drugi, trzeci... kto wie? :twisted: Książka serwisowa wydaje się być oryginalna i wnętrze nie zjeżdżone więc może być real :)

m6riano napisał/a:
A podłączyłeś je szeregowo czy równolegle..i czy dałeś jakiś filtr górnoprzepustowy?

Podłączyłem oryginalnymi wiązkami, kondensator jest przy głośniku więc nic nie musiałem dodatkowo podłączać.

Sunderland86 - 31-08-2012, 23:01

Nic się nie psuje to nie ma o czym pisać :twisted: ale pomodziłem sobie ostatnio troszkę...

Zaczęło się od drzwi:

Uploaded with ImageShack.us

Tutaj podziękowania dla Mitsumaniaka xylen za poświęcenie swojego czasu na obejrzenie drzwi i podesłanie mi zdjęć.

Drzwi są troszkę podrapane ale wyglądają dużo lepiej niż moje:

Podczas demontażu udało mi się połamać listwę:

Nie robiłem zdjęć podczas samej wymiany bo nie miałem czasu na żonglowanie aparatem i narzędziami bo bałem się, że noc mnie zastanie z robotą.
Śruby użyte do montażu elementów w drzwiach mogłyby być lepszej jakości, mnóstwo czasu straciłem próbując odkręcić korytko szyby, rozgiełdał się łepek i musiałem sobie pomóc młotkiem i płaskim śrubokrętem... zrobione są chyba z plasteliny :-/

Finalny efekt jest taki:

We wnętrzu zaszły też małe zmiany:

Do szczęścia brakuje bananowej skóry :) , ostatnio przeszły mi koło nosa jasne plastiki od deski rozdzielczej do europejczyka...

Ponad to zakupiłem drugi komplet głośników wysokotonowych w słupki i po zamontowaniu grają aż miło :)

moniaquba - 31-08-2012, 23:37

Powiem Ci szczerze - troszkę się odróżniają :)
robertdg - 01-09-2012, 07:01

Sunderland86 napisał/a:
Śruby użyte do montażu elementów w drzwiach mogłyby być lepszej jakości, mnóstwo czasu straciłem próbując odkręcić korytko szyby, rozgiełdał się łepek i musiałem sobie pomóc młotkiem i płaskim śrubokrętem... zrobione są chyba z plasteliny :-/
Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi :p
Hugo - 01-09-2012, 10:52

Sunderland86 napisał/a:
No niestety taka prawda. Jakość śrub w tym aucie jest poniżej krytyki.
robertdg napisał/a:
Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi
Ale tymi samymi kluczami pracowałem przy Maździe 626 i Colcie CA0 i nie było problemu z żadną śrubą.
Sunderland86 - 01-09-2012, 13:47

moniaquba napisał/a:
Powiem Ci szczerze - troszkę się odróżniają :)

Może to wynikać z faktu, że drzwi były czyste w porównaniu do reszty auta.

robertdg napisał/a:
Prawda jest taka, że problem nie tkwi w jakości śrubek, tylko narzędzi :p

Używałem tych samych narzędzi gdy przekładałem drzwi i błotnik w corsie i nie miałem problemu z żadnymi śrubkami.

robertdg - 02-09-2012, 15:41

No cóż, narzędziami tez trzeba umieć się posługiwać, trzeba umieć dobrać odpowiedni śrubokręt, nasadke, etc., jeszcze nie miałem problemu w Mitsubishi z obrobioną śrubą, nawet po jednorazowej próbie kogoś co uważa, że wie jak odkręcać śrubki :p
fj_mike - 03-09-2012, 23:40

Cytat:
Zaczęło się od drzwi:

No właśnie. Przytuliłeś drzwi na które się czaiłem :P

Cytat:
Używałem tych samych narzędzi gdy przekładałem drzwi i błotnik w corsie i nie miałem problemu z żadnymi śrubkami.

Używaliśmy narzędzi Roberta przy przekładce moich drzwi. Bez problemów.

Sunderland86 - 04-09-2012, 09:28

fj_mike napisał/a:
Cytat:
Zaczęło się od drzwi:

No właśnie. Przytuliłeś drzwi na które się czaiłem :P

Cytat:

Używaliśmy narzędzi Roberta przy przekładce moich drzwi. Bez problemów.

Żartujesz... Te drwi są w innym kolorze niż Twoje auto...

A co do narzędzi to używam proxxona więc chyba nie jest źle a pokonała mnie jedna jedyna śrubka :doubt:

fj_mike - 04-09-2012, 13:33

Sunderland86 napisał/a:

Jaki ty masz kolor?

Sunderland86 - 04-09-2012, 15:42

fj_mike napisał/a:
Sunderland86 napisał/a:

Jaki ty masz kolor?

F76b

fj_mike - 04-09-2012, 16:22

Cytat:
F76b

Eeeeeeee, to "prawie" taki sam :mrgreen:

fj_mike - 04-09-2012, 16:23

Ja zmieniałem swoje z powodu rdzy pod klamką. Winna okazała się śruba mocująca klamkę od wewnątrz. Była cała pordzewiała i poszło na drzwi.