Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
Anonymous - 06-05-2012, 14:50
Hugo napisał/a: | Dlaczego diesel, przecież są już nie modne |
alfa w tym modelu nie ma udanej benzyny, to tak jak w galancie nie ma dobrego diesla
Hugo napisał/a: | nawet nie wiesz jak się cieszę gdy inni też mają usterki w swoich autach... |
chodziło mi raczej o fakt podobnej usterki co w Twoim galancie pamiętam, że z tym walczyłeś tutaj jest to notoryczna przypadłość tzn ograniczniki trzymają drzwi w swoich pozycjach tylko bardzo niemiło "strzelają"
Torp12 - 06-05-2012, 16:12
Zastapic Galanta alfa i to w dieslu to naprawde trzeba byc szalonym:]
robertdg - 06-05-2012, 17:12
Rafal_Szczecin napisał/a: | taki tyl moglbym miec w galu | przespawaj
rosomak1983 - 06-05-2012, 17:19
Rafal_Szczecin napisał/a: | taki tyl moglbym miec w galu
mrr |
chyba zartujesz ??? tyl w galu mi duzooo bardziej podoba, za to przód niczego sobie, wypada naprawde niezle.
bbandi - 06-05-2012, 18:05
Ładne autko - szerokości, ten model mi się bardzo podoba szczególnie POLICE bo takie kupili w Rzeszowie
gzesiolek - 06-05-2012, 20:04
Niesamowicie mi sie podoba to auto...
ale sam nieco sie boje takowego...
Gosc od ktorego kupilem mieszkanie takowa sie wozil... niby bardzo chwalil...
ale i tak rok temu zmienil auto na Mazde 6... Przyuwazylem, bo pracuje w tym samym biurowcu co ja...
Wiec przy nadazajacej sie okazji pytam sie dlaczego... to odpowiedzial, ze Wloszka byla piekna, namietna, ale niesamowicie kaprysna... swietna jako okazjonalna przyjemnosc... ale nie dawala mu pewnosci zawodowej, ze zawsze wszedzie zagwarantuje wspolprace...
i to daje mu dopiero Japonka
Mam nadzieje, ze ta Wloszka jest juz ulozona i mniej marudzi;)
MKV - 06-05-2012, 20:25
No i gratulacje zakupu - ja zadbam od Białasa a Ty teraz zajmij się czarną włoszką - niech się sprawuje
Anonymous - 06-05-2012, 21:18
dzięki wszystkim za gratki na pewno będę Was informował o szczegółach wszelkich awarii
jako detal podam tylko że alfa wg producenta powinna mieć zmieniany rozrząd co 150tys, olej co 30, a wszelkie filtry co 60 tys.
obecny rozrząd ma przejechane 90 tys, i zastanawiam się czy wymieniać robiony jeszcze w ASO i to na org częściach, ale jakoś kusi mnie i chyba wolałbym żeby jednak był nowy, kwestia obadania jego stanu organoleptycznie.
olej mój poprzednik i tak zmieniał częściej bo średnio co 20 tys, ja zamierzam skrócić ten interwał do 15 tys, oczywiście olej 5W30 co sądzicie ? czy ew pozostać przy 20 tys ?
natomiast filtry skrócę na pewno do 40 tys bo wiadomo jak to jest z naszym paliwem, a common raill błędów nie wybacza.
custom - 06-05-2012, 21:53
1.rozrząd bym zrobił już teraz
2.olej co 15 tyś
3.filtry co 30 góra
gratki pięknego auta i niezawodnośći
ps
jest jeden słuszny a może najsłuszniejszy silnik jaki produkowano w alfie 1750Tbi
Piwor - 06-05-2012, 23:08
Derpin, rozrząd 120 kkm, filtry + olej sama powie.
Anonymous - 06-05-2012, 23:17
Piwor napisał/a: | filtry + olej sama powie. |
zgadza się mówi sama, ale ma ustawiony interwał co 30 tys na olej, (muszę sprawdzić czy FiatEcuScan umożliwia zmianę na mniejszy termin) co prawda ma nawet jakiś dodatkowy czujnik stopnia degradacji oleju ale wg mnie 30 tys to stanowczo za dużo, tym bardziej, że po chipie to lekko nie ma
btw. forum alfaholików jest jakieś dziwne nawet nie wiem czy chcę tam zakładać swój temat co prawda z tego co zdążyłem się zorientować jest tam kilku ludzi znających się na rzeczy ale większość jakaś taka hmmm chociaż może to kwestia przyzwyczajenia i obycia się z nowym wyglądem
Matejko - 06-05-2012, 23:25
Derpin napisał/a: |
alfa w tym modelu nie ma udanej benzyny, |
a ten diesel niby taki udany ??
niech sie sprawuje
Xsystoff - 07-05-2012, 00:02
Dominik, a jak pierwsze pomiary spalania? Ile ON ciagnie wloska duszyczka?
Anonymous - 07-05-2012, 00:18
Matejko napisał/a: | a ten diesel niby taki udany ?? |
gdzieś wyczytałem że pierwszy sort tych silników szedł do Alfy, potem saab,opel, i na końcu Fiat, te same silniki we fiatach robią ogromne przebiegi bez większych usterek więc jeżeli w Alfie jest teoretycznie silnik z lepszego sortu to powinno być bardzo dobrze
a co do opcji modyfikacji to po zwiększeniu intercoolera i kolejnej modyfikacji programu można zrobić 200KM - chociaż na razie mocy mi starcza ale zawsze jest to ciekawa opcja
a co do benzyn to tak jak pisał custom, jest jeszcze 1750TBi również podatny na mody, ale auto z tym silnikiem zaczyna się od około 70 tys, więc jeszcze nie ta półka cenowa
Xsystoff napisał/a: | Ile ON ciagnie wloska duszyczka? |
póki co same miasto i raczej ciągła zabawa 8,8 ale wykręcenie ponad 9 nie jest raczej problemem tak samo przy lekkiej nodze robić okolice 7,2. więc jak na razie koszta paliwa prawie takie same jak miałem w Galancie jeżeli liczyć sam gaz, jeżeli liczyć z benzyną na rozruch, to paliwo do traktora z logiem Alfy jest tańsze
robertdg - 07-05-2012, 01:10
Derpin napisał/a: | gdzieś wyczytałem że pierwszy sort tych silników szedł do Alfy, potem saab,opel, i na końcu Fiat, te same silniki we fiatach robią ogromne przebiegi bez większych usterek więc jeżeli w Alfie jest teoretycznie silnik z lepszego sortu to powinno być bardzo dobrze | Ludzie bzdury opowiadają po ty by inni się tym podniecali
|
|
|