To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - SE 2.5 V6 - odjechał i koniec mojej historii z Galantem

sveno - 25-11-2012, 12:50

tommyc1 napisał/a:
Z elektryką się uporałem-bezpiecznik wymieniony i wszystko gra jak ta lala.
a nie mówiłem? :) Relax take it easy :mrgreen:
tommyc1 - 06-12-2012, 21:32

Totall relax ;)

A dzisiaj ubabrawszy się podczas otwierania i zamykania klapy bagażnika przyszła mi myśl o załozeniu mechanizmu automatycznego otwierania i zamykania klapy. Czy ktoś tu próbował takich modyfikacji? U znajomego w Accordzie widziałem to w akcji kiedyś i bardzo mi sie spodobalo. Na alledrogo są uniwersalne zestawy ale tylko do otwierania klapy, a ja chciałbym coś co mi ją otworzy kulturalnie (nie katapultując z mocniejszych siłowników w górę) i zamknie. Na pilota :D

A propos pilota, ja mam sam kluczyk, bez pilota, pewnie zgubione przez poprzednich właścicieli. Czy uniwersalnego pilota można tak samo zaprogramować jak pilota Mitsubishi?

sveno - 07-12-2012, 01:24

tommyc1 napisał/a:
przyszła mi myśl o załozeniu mechanizmu automatycznego otwierania i zamykania klapy. Czy ktoś tu próbował takich modyfikacji?
poszukaj na forum, ktoś to już przerabiał, chyba kolega sir czy jakoś tak.
tommyc1 napisał/a:
ja mam sam kluczyk, bez pilota
też tak mam :)
tommyc1 napisał/a:
pewnie zgubione przez poprzednich właścicieli.
niekoniecznie, wychodziły wersje z centralnym zamkiem, ale bez pilota, jak u mnie :(
tommyc1 napisał/a:
Czy uniwersalnego pilota można tak samo zaprogramować jak pilota Mitsubishi?
chyba nie, jedyne wyjście to dołożenie centralki.
tommyc1 - 08-12-2012, 22:37

Trochę dziwne, ze w aucie tej klasy, z praktycznie pełnym możliwym dla tego modelu na tamte czasy wyposażeniem, trzeba dłubać kluczem w zamku, żeby drzwi otworzyć :) . No, ale to jest właśnie Galant-moja przygoda z tym modelem trwa od ponad 5 lat i wciąż mnie zadziwia :P .
tommyc1 - 18-12-2012, 13:32

A na alledrogo taka piekna czarna skóra do wzięcia jest...pasowałaby mi :) .
Może ktoś mi sprezentuje? :P

tommyc1 - 13-04-2013, 14:54

Poczułem wiosnę, więc na wiosenne porządki mi się zebrało. Galuś dostał naklejeczki klubowe (choć na numer klubowicza czekam 2 miesiące) i przetarłem troszkę pod maską. Osłona silnika zostałą polakierowana kolorem nadwozia.

Teraz czekam na zamówione tarcze i klocki na przód, jak dojadą, będzie malowanie zacisków i zmiana kół na letnie.

Chcę się też troszkę plasti dipem pobawić, ale bardzo delikatnie, w niedużym zakresie...

tommyc1 - 27-04-2013, 16:07

Misiek dostał nowy rozrząd z pompą wody, wahacz prosty z przodu-bo się mocno poluzował ;) i komplet tarcze+klocki z przodu. Tarcze wymieniłem sam, reszta tam gdzie zwykle, czyli na Tanecznej ;) .
Farba do zacisków czeka, jeśli pogoda jutro pozwoli to wezmę się za malowanko...

A poza tym MaxLife, uszczelniacze i inne pierdoły podczas przeglądu.

m6riano - 29-04-2013, 10:14

tommyc1 napisał/a:
A poza tym MaxLife

czyli kolejna zmiana za 7tysięcy..?;-)

tommyc1 - 02-05-2013, 19:34

m6riano napisał/a:
tommyc1 napisał/a:
A poza tym MaxLife

dlaczego za 7?

Tomek - 03-05-2013, 08:59

tommyc1 napisał/a:
m6riano napisał/a:
tommyc1 napisał/a:
A poza tym MaxLife

dlaczego za 7?

bo ten olej się na dłużej nie nadaje
i wiem to ze swojego doświadczenia, bo lałem go co najmniej 4-5 razy
jest fajny, ale 7-8 tyś i traci swoje magiczne właściwości

tommyc1 - 03-05-2013, 16:19

A ja uzywam go od kilku lat i nie widze problemu... o jego magii nic nie wiem, po prostu utrzymuje wysoki poziom i mam cichy silnik. Tez kiedys po 7-8 tys zaczynał mi dzwonić silnik ale to nie z winy zlego oleju tylko z winy spadajacego poziomu. Od kiedy pilnuję by poziom byl powyzej 50% na miarce to mam spokój miedzy wymianami i nie obserwuję "utraty magii". :) Dolewajce oleju miedzy wymianami i też magii nie utracicie ;)
tommyc1 - 07-05-2013, 19:29

Pomalowane zaciski i wygląd tarcz po niecałych 2000km, wspomniany wczesniej zestaw TOKO-zblizenia na prośbę Mousemana ;) Wszystko teraz przybrudzone, bo po powrocie z długiej trasy.

Czy można kupić pojedyńcza blaszkę montazową do klocków?

Czy te NIVO z alle nie mają nietypowych sprezyn? Wydawało mi się, że powinny byc delikatniejsze...

http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62

deejay - 07-05-2013, 23:00

tommyc1 napisał/a:
Czy można kupić pojedyńcza blaszkę montazową do klocków?

Tylko kpl na jeden zacisk ( jarzmo) .

tommyc1 - 17-05-2013, 21:16

Blaszki dotarły więc jutro będzie zajęcie. Dzisiaj odebrałem i od razu zamontowałem filtr powietrza kabinowy oraz filtr powietrza K&N-to na otarcie łez po wizycie w SMM: okazało się, że pompa wspomagania kierownicy pada. Prawdopodobnie po przesadnym naciągnieciu paska poszło łożyskow pompie i jazgocze teraz przy skręconych mocno kołach lub właczonej klimie :(

Szukam więc pompy i jak panowie z SMM będą mieli czas to pojadę na wymianę.

Hugo - 17-05-2013, 22:57

tommyc1 napisał/a:
filtr powietrza K&N
Polecam, będziesz zadowolony z dźwięku :wink: