To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - 2 Din z GPS co polecacie za rozsądną kasę

sipex - 26-12-2012, 20:43

ja mam radyjko Pioneer AVH-DVD 3200.Gra za tą kase naprawde dobrze i jakość obrazu na wysokim poziomie..zdecydowanie polecam :) Panel środkowy po delikatnych przeróbkach bo orginalna "dziura"jest za duża na radio a za mała na kieszeń radia(1.8din a radio 2din) wkleiłem u plastikarza orginalną ramke plastikową od radyjka dałem do szpachlowania i malowania w ori kolor..

swinks_UK - 26-12-2012, 23:08

Ale w Galancie wnęka jest dokładnie 2din i powinno pasować.
Nie bardzo rozumiem skąd te problemy u ciebie. :roll:

nabassu - 27-12-2012, 00:03

Tomku, tam tak pedantycznie to nie jest dokladnie 2din. Albo radia nie sa dokladnie 2din. W kazdym razie, zieje szpara jak nie masz ramki, a jak masz, to nie wcisniesz.
MKV - 27-12-2012, 00:19

sipex napisał/a:
ja mam radyjko Pioneer AVH-DVD 3200[/URL]

A da się na nim zainstalować AutoMapę i podłączyć kamere cofania?

nabassu - 27-12-2012, 00:35

Jesli siedzi w nim WinCE to mysle ze no problem.
poszukaj na forum AVIC411 (chyba .com)
Polecam serie Pioneer AVIC.

MKV - 27-12-2012, 00:39

nabassu napisał/a:
Jesli siedzi w nim WinCE to mysle ze no problem.
poszukaj na forum AVIC411 (chyba .com)
Polecam serie Pioneer AVIC.

Ja bym już się raczej wolał wpakować w jakieś radi oz Androidem (jeśli jest) bo coś mi się kojarzy, że Auto Mapa ma być wycofywana z Windowsów CE - przynajmniej z wersji poniżej Win CE 5 - ostatnia wersja już chyba wyszła...

UPDATE
Ze strony AutoMapy:
"Uwaga! Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, AutoMapa Windows 6.11 nie obsługuje systemów operacyjnych: PPC 2003 i WCE 4.2. Systemy Windows Mobile 5 - 6.5, oraz Windows CE 5 - 6 nadal będą wspierane."

sipex - 27-12-2012, 10:53

swinks_UK, też tak myślałem,ale niestety to jest 1.8din tak jak np. ford mondeo 2i3..generalnie radio samo wejdzie bez problemu ale zostaje szpara na pare mm i nie wygląda to za ciekawie.A razem z kieszenią żeby zamontować na to ramkę niema szans..
MKV, autoMape chyba nie.. można dokupić moduł GPS i wtedy ejst nawigacja ale co i jak to się nie orjentuję,kamerę cofania bez problemu :)

swinks_UK - 27-12-2012, 11:22

No co wy? :roll:
Miałem już ze 4 radia 2 din różnych marek, od taniej chińszczyzny poprzez Kenwooda, Alpine i teraz Pioneera. Oficjalnie 2 din, i za każdym razem żadnych rzeźb, itd. Ładnie wchodziło w slot.
No chyba, ze macie jakieś lipne konsole albo radia... :wink:

Acha, rozmiar 2 DIN dotyczy wielkości skrzynki radia (tam gdzie są bebechy) a nie panelu czołowego. :mrgreen:
Ponieważ otwory na panel czołowy się mogą różnić w zależności od producenta samochodu o kilka mm, to producenci radyjek uniwersalnych dostarczają tzw. ramki maskujące :wink:

sipex - 27-12-2012, 12:07

hmm..no to widocznie radio radiu nie równe :P ja mialem na poczatku bez kieszeni wsadzone do tego ori mocowania w miśku pod panelem ale irytowała mnie ta szczelina i postanowiłem spassowąć to pożądnie jak na fotce :)
ALEX-77 - 27-12-2012, 20:35

Kurcze też mam smaka na takie radyjo 2Din ale problem z wyborem ,bo w grę wchodzi tylko markowe i najlepiej z navi typu Pioner,Alpine (dwa wzmacniacze skrzynia w bagu mały audiofil ze mnie :wink: ) ale jak sobie pomyślę, że mogę kiedyś pięknego ranka zobaczyć wybebeszoną konsole to mi się odechciewa :? szkoda ze Pioneer nie robi tak jak JVC zdejmowanego panelu ,jednynie w modelu AVIC 930 boczne przyciski :( co w sumie mało co daje ehhh.. chory kraj :x
sipex - 27-12-2012, 23:24

ALEX-77, sprawdź to radyjko chyba miało ściagany panel to samo co moje tyle ze pełne 7cali(ekran) AVH-P3400DVD ,co do JVC odradzam są gorsze pod względem obrazu jak i dżwięku, znajomy miał i to modele z półki za ponad 2 tys :) a co do zdejmowanego panelu to też na minus iż ,panel radia jest dość ciężki i po jakimś czasie wyrabiają się szyny i radio lata jak głupie na dziurawych Polskich drogach :P są na alledrogo specjalne maskownice 2din do radia żeby zmylić złodzieja :P
leszek20042 - 28-12-2012, 20:15

milo napisał/a:
Zobacz w instrukcji czy nie trzeba podłączyć kabelka do hamulca ręcznego żeby podczas jazdy nie oglądać DVD , wyjście Parking sensor podłącz do masy

nic nie pisze na temat dodatkowych kabelkow ani problemow z instalacja radyjka. jest jeden kabelek "brake" czy to to i jak tak to gdzie to podlaczyc albo z czym zwiazac zeby caly czas gralo tv czy tez dvd?

[ Dodano: 28-12-2012, 20:27 ]
ALEX-77 napisał/a:
szkoda ze Pioneer nie robi tak jak JVC zdejmowanego panelu

ten model rozwazalem przed kupnem i ma sciagany panel "pioneer avh-8400bt" fajny model ale brak GPSu przewazyl szale na Peiying 9907. do pioneera trzeba doliczyc puszke za ponad 1000zl zeby hulala AM.

milo - 28-12-2012, 20:30

leszek20042 napisał/a:
jest jeden kabelek "brake" czy to to i jak tak to gdzie to podlaczyc albo z czym zwiazac zeby caly czas gralo tv czy tez dvd?

To właśnie jest do hamulca ręcznego -brake podłącz kabelek do masy i będzie śmigać tak samo miałem w Canvie 7200

ALEX-77 - 28-12-2012, 22:51

No model AVH-8400BT bardzo ładny, ale faktycznie brak GPS i do tego cena 2000zł raczej go dyskwalifikuje , a co do AVH-P3400DVD to raczej nie ma zdejmowanego panelu .Pozostaje kompromis między zdejmowanym panelem,navi i ceną czyli AVIC-F930BT .
sipex - 28-12-2012, 23:08

ALEX-77, zdejomowany panel odradzam :P i radia JVC :P jeżeli kompromis to wybrał bym zdecydowanie Peiying 9907 to co kolega leszek20042