Zachodniopomorskie - Nowy moderator zachodniopomorskie.
stary alfer - 06-06-2012, 22:45
Skoro nikt nie czuje się winny wnioskuję o nadanie uprawnień moderatora Yoshiko.
Powiew ze Stargardu wniesie trochę świeżości.
3 moderatorów na tak duży region to nie będzie zbyt wiele.
Ja z uwagi na 5-cio letni staż na forum jestem już z lekka skrzywiony i nie potrzebuję uwagi, ale rozumiem toczącą się dyskusję.
Byłbym ignorantem jeśli nie powiedziałbym, że ze strony Rafała otrzymałem trudną do opisania, bo niewiarygodnie WIELKĄ i bezinteresowną pomoc. Wiele razy.
Maciek stał zawsze z boku.
To, że obaj Panowie mają zauważalnie mniej czasu na forum od jakiegoś czasu jest niepodważalne. Dlatego, aby dać szansę każdej ze stron, proszę o rozpatrzenie mojego wniosku.
Wszystkim zrobi to dobrze i uważam, że duch ZP powstanie na nowo w zjednoczonej formie.
Uważam, że ta dyskusja przyniesie wiele dobrego i jest potrzebna.
Mam nadzieję, że Rafał i Maciek też tak uważają.
Proponuję nie obrzucać się błotem. Dzielenie się na obozy również uważam za niestosowne. W mojej opinii wprowadzenie do gry Yoszki nada regionowi nowego charakteru, a ponadto scementuje ZP.
Faktycznie przez dłuższy czas forum ZP funkcjonowało jako Szczecin.
Czas to zmienić moi Drodzy. Będzie lepiej!
Powyższe brzmi mocno pompatycznie, ale pisane było z serca. Tak czuję.
Jako muzyczną przygrywkę proponuję Mistrza Łonę. Tekst zachowany w tonacji. Proponuję posłuchać uważnie.
Łona i Webber - Patrz szerzej
JacekeR - 07-06-2012, 19:09
I o to mi chodziło.
szuwar - 08-06-2012, 10:28
stary alfer napisał/a: | Skoro nikt nie czuje się winny wnioskuję o nadanie uprawnień moderatora Yoshiko.
Powiew ze Stargardu wniesie trochę świeżości.
3 moderatorów na tak duży region to nie będzie zbyt wiele. |
Również uważam, że to dobry pomysł i wszyscy powinni być usatysfakcjonowani.
Ankieta rozstrzygnięta. Jeżeli Yoshiko się zgadza, mamy NOWEGO MODA
a tak na marginesie, to zbyt wielkiego zainteresowania nie było aby zagłosować, na całe województwo 26 osób, marnie....
Rafal_Szczecin - 08-06-2012, 10:58
szuwar napisał/a: |
a tak na marginesie, to zbyt wielkiego zainteresowania nie było aby zagłosować, na całe województwo 26 osób, marnie.... |
kazdy dostal maila
widac zachodniopomorskie rosnie w sile
Xsystoff - 08-06-2012, 17:16
Rafal_Szczecin napisał/a: |
kazdy dostal maila
widac zachodniopomorskie rosnie w sile |
stary alfer - 08-06-2012, 17:36
Panowie...
wookash83 - 08-06-2012, 23:16
3 moderatorów czemu nie jestem za.. nie tylko szczecinem stoją mitsumaniaki ZACHODNIOPOMORSKIE
Yoshiko - 09-06-2012, 15:00
chciałam dodać "dwa" słowa od siebie
żeby sprawa była jasna:
była ankieta, było głosowanie - wynik końcowy zna każdy z nas
żeby sprawę doprowadzić do końca należycie należałoby sprecyzować "efekt końcowy"
po to by nie było niepotrzebnych zgrzytów i niedomówień
1) albo zgłaszamy swoich kandydatów i robimy głosowanie ( tak jak być powinno)
2) albo tak jak zostało zaproponowane Cytat: | 3 moderatorów czemu nie jestem za.. |
Zdecydujmy się bo będziemy się ciągnąć z tematem w nieskończoność
I jeszcze jedno słowo: zachodniopomorskie nie jest małym województwem a skoro wookash83 napisał/a: | nie tylko Szczecinem stoją mitsumaniaki ZACHODNIOPOMORSKIE |
a szuwar jest aktywnym mitsumaniakiem - dobrze by było, gdyby modem została osoba nie tylko z naszego rejonu.
volve - 09-06-2012, 15:13
Opcja z 3 moderatorami byłaby najlepsza, ale z tego co widzę, to żadne województwo nie ma tylu Większość ma jednak po 2-óch moderatorów, czasem nawet tylko jednego. Także może nie przejść
Hubeeert - 09-06-2012, 18:54
Ja Was wszystkich mogę zrobić Modami... pytanie tylko czy to coś zmieni?
Proponuję wybrać po jednej osobie ze Szczecina, Koszalina i innych skupisk MM. Może trochę podzielimy Region? Może, zobaczymy. Podyskutujcie o tym, byle spokojnie.
JacekeR - 09-06-2012, 22:41
Ja też chcę moda.... żartowałem zgadzam się z Hubertem. Od Nas (tzn Stargard) propozycja Yoshiko.
szuwar - 10-06-2012, 14:52
Hubeeert napisał/a: | Ja Was wszystkich mogę zrobić Modami... |
Dopiero by się działo
Cytat: | a szuwar jest aktywnym mitsumaniakiem - dobrze by było, gdyby modem została osoba nie tylko z naszego rejonu. |
Nie jestem zainteresowany funkcją moderatora, mogę się włączać w akcje i pomagać, ale władza uderza do głowy a tego się boję
A tak poważnie zróbmy Yoshiko, 3 moderatorem, aktywna forumowiczka i zlotowiczka, najwyżej przy okazji większego zjazdu naszego regionu ustalimy zasady wyborów moda, np kadencje na rok, lub dwa ....
Anonymous - 10-06-2012, 16:39
wszyscy chcą żeby coś zrobić ale nikt nie ma pomysłu, są tylko pretensje do obecnych zielonych że nic się nie dzieje.
Bycie moderatorem nie oznacza wymyślanie i ciągłe organizowanie rozrywek dla spragnionych tego klubowiczów, tak samo zmiana moderatora czy dodanie kolejnego również nie wniesie nic nowego w ożywieniu działalności regionu, z jednego prostego powodu. LUDZIE. nikt i nic nie zmusi ich do tego jeżeli oni sami nie będą mieli na to ochoty, a tak jak Xsystow napisał większość ludzi obecnie ma inne zajęcia, inne cele i inne rozrywki, do to często nie ma czasu, dlatego również wyzywanie Krzyśka od pseudomaniaków itd jest po prostu śmieszne - sorry ale Krzysiek nie traktuje auta jak dupowozu, Krzysiek jako jeden z niewielu to przeszedł przez trudną drogę i zbudował auto do sportu na bazie Mitsubishi tylko dla tego że miał taką fantazje, a mógł zrobić to dużo prościej taniej i szybciej chociażby na bmw, czy hondzie.
Ja przeszedłem już przez okres fascynacji, po zakochanie w tej marce aż do otrzeźwienia i umiejętności spojrzenia z boku, nasza rodzina z Rafałem i nasza przygoda z Mitsubishi zaczęła się od Lancera z 87 roku, następnie był lancer z 94, potem Colt C50, potem Galant E30, Carisma DiD, Colt CJO, Lancer CKO, a ostatnio 2 galanty EA, w między czasie namówiliśmy rodzinę na kilka coltów, czy nowe L200, i gdy te starsze modele przerastały poziomem zaawansowania europejską konkurencję, przerastały ją poziomem wykończenia, to niestety obecnie marka Mitsubishi nie produkuje nic co porusza serce, a poziom wykonania, dizajnu, czy zaawansowania, jest żenująco niski jak na Markę Motoryzacyjną z takimi tradycjami, osiągnięciami czy po prostu zapleczem finansowym jakie daje im Mitsubishi Corp.
I to właśnie z tego prostego powodu odszedłem od tej marki nie widząc w niej nic co mogło by spełniać dalej moje wymagania, bo niestety nowy lancer z silnikiem z VW i pękającymi głowicami, a do tego fantastycznie plastikowym wnętrzem godnym następcą nie jest, i nie ważne już czy to miałby być następca galanta, czy carismy...
Musicie się z tym pogodzić czy tego chcecie czy nie, ale jak kiedyś będziecie stali przed podobną decyzją to proponuję wsiąść do kilku innych aut i porównać czy lepiej wybrać sercem czy rozumem.
a w sercu nadal mam 3 Diamenty i czekam spoglądając z łezką w oku na różne modele z dawnych lat, aż być może kiedyś Marka ta odbuduje się i nawróci na właściwe tory, co jednak nie przeszkadza mi przyjeżdżać na zloty regionalne, czy mieć w planach zlot ogólnopolski, bo tam liczą się dla mnie ludzie których znam i z którymi utrzymuję kontakt również poza forum, to że nie pokazuję się na zlotach na Miedwiem, w Pogorzelicy, nie zmieni nowy moderator, po prostu jeżeli ktoś nie lubi takich eventów to nie pojawi się tam i już, ja wolę krótsze spoty w stylu lotnisko na kluczewie, za to z możliwością zabawy w postaci 1/4 mili, i nie "zmusicie" nikogo żeby przyjeżdżał na "Wasze" spoty nad miedwiem czy właśnie w pogorzelicy tylko dlatego, że będzie nowy moderator, kto nie będzie chciał i tak nie przyjedzie. A myślenie że to specialnie moderatorzy utrudniają jest po prostu dziecinne.
Kolejna sprawa to wizytówki klubowe i ich rozdawanie czy wkładanie pod wycieraczki, również nie sprawi że będzie więcej klubowiczów, sam kiedyś tak latałem, rozdawałem, namawiałem, zachęcałem i jakoś były to co najwyżej jednorazowe wizyty, prawda jest taka że ten kto będzie chciał sam znajdzie forum, sam będzie potrafił się zarejestrować i jeżeli będzie miał ochotę to sam przyjedzie na zlot nie zapraszany tysiącem spamowych maili, i w wypadku tego usera na pewno nie będzie on martwą duszyczką na forum bo takich nam tutaj nie potrzeba.
Moim zdaniem Maciek doskonale ogarnia sprawy na forum, Rafał częściej sprawia i organizuje spoty czy życie poza forum, obecny podział i ich doświadczenie w tej kwestii jest bezcenne, i jeżeli wg kogoś Rafał nie jest prawdziwym Mitsumaniakiem to jestem ciekawy kto z Was narzekających ogarnie sobie taki tatoo, zobaczymy wtedy jak długo będą chęci i jaki jest wasz zapał do marki, bo Rafał będzie nosił go do końca życia, tak jak ja będę miał w sercu 3 diamenty i pamięć o ludziach których dzięki starszym modelom tej firmy miałem szczęście poznać.
Z racji tego, że z Maćkiem i Rafałem za dobrze się znamy i żeby nie być stronniczym w głosowaniu zaznaczyłem opcję nr 3.
JacekeR - 11-06-2012, 23:00
Derpin napisał/a: | wszyscy chcą żeby coś zrobić ale nikt nie ma pomysłu, są tylko pretensje do obecnych zielonych że nic się nie dzieje. |
Ja mam pomysł i ma mają też inne osoby pomysły , zorganizujmy zlot ogólnopolski u nas w zachodniopomorskim.
I po raz kolejny mówię że ten temat nie miał na celu wykopanie moderatorów ale ich zmobilizowanie do pracy. I nikt nie che "rozstrzelać" moderatorów, a w ten właśnie sposób się zachowujecie. I skończmy już ten temat. Chcecie to dalej tak działajcie jak działacie jeżeli nie macie sobie nic do zarzucenia to OK. Proszę o zamknięcie tematu.
Anonymous - 12-06-2012, 02:19
JacekeR napisał/a: | Ja mam pomysł i ma mają też inne osoby pomysły |
nikt nie broni Wam realizować waszych pomysłów, nie potrzeba do tego być moderatorem, wystarczy współpraca z nimi.
JacekeR napisał/a: | zorganizujmy zlot ogólnopolski u nas w zachodniopomorskim. |
i w tym wypadku trzeba już być moderatorem, ale to też jest problem do rozwiązania, bo z automatu dostają go osoby związane z realizacją takiego przedsięwzięcia jak i dostają również możliwość masowego mail'ingu, oraz wiele innych przywilejów, a poza tym same i tylko i wyłącznie obowiązki i oczekiwania wobec organizatorów.
nie wiem tylko czy zdajesz sobie sprawę z powagi tej propozycji, nie wiem też czy miałeś okazję być na jakimkolwiek zlocie ogólnopolskim i widzieć rozmach i wielkość eventu do ogarnięcia, mam nadzieję że będziesz również na obecnym ogólnopolskim żeby wiedzieć co minimum należy ogarnąć żeby kolejny zlot był lepszy - takie powinno być założenie liczę też że skoro porywasz się na takie coś to dopniesz to do końca, a na końcu przyjmiesz opinie tych wszystkich którym nie pasowało, że np grupa basenowa była za głośna bo znowu narozrabiała tu i tam , albo że ktoś nie dostał info o zdjęciu grupowym, a jeszcze ktoś nie wiedział gdzie ma zaparkować itd itp różne inne pretensje, do tego musisz liczyć się z tym że 80% ludzi nie będzie pasowało bo szczecin to jednak dla nich drugi koniec świata i z tego powodu też może być niska frekwencja.
Mimo wszystko jestem ZA! po raz pierwszy będę miał zlot pod nosem , i o ile będę w stanie to pomogę jak tylko znajdę chwilę czasu i będę mógł.
z drugiej strony ja też mam pomysł, zorganizujmy zlot na torze kartingowym, pościgajmy się, spędźmy tam czas, wypijmy herbatę czy zjedzmy ciasto, i co mam się obrazić na kogoś bo mi nie zorganizował mojego pomysłu? czy może z drugiej strony mam się obrazić bo ktoś tam nie przyjedzie bo powie że dla niego to za droga jednorazowa impreza, kogoś innego nie będzie to bawić, a ktoś inny nie będzie miał czasu i co do czego pojadę z Rafałem sam pojeździć, a potem napiszę na forum jacy to źli moderatorzy bo nikt nie przyjechał i nikt nie rozruszał mojego pomysłu....
macie pomysły? działajcie! nikt nie broni, okaże się że działacie lepiej, sprawniej i powoduje to wymierne korzyści dla klubu a w Was jest zapał na więcej niż jeden raz to wtedy moderatorzy sami oddadzą swoją funkcję bo uwierzcie mi żaden to przywilej być zielonym.
JacekeR napisał/a: | I skończmy już ten temat. Chcecie to dalej tak działajcie jak działacie jeżeli nie macie sobie nic do zarzucenia to OK. Proszę o zamknięcie tematu. |
wywołujemy wilka z lasu, a potem przy braku argumentów uciekamy, tak się nie robi, temat jest otwarty i można w nim dyskutować o ile będzie to rozsądna i konstruktywna dyskusja a nie obrzucanie siebie wzajemnymi pretensjami.
|
|
|