Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Używane- Galant 96-03 - artykuł z Motoru
Krzyzak - 20-12-2006, 09:23
Z tym miejscem nie jest tak tragicznie - jak kolega kupowal slynnego EA5A ze Stargardu, to z przodu siedzial on, wlasciciel, a z tylu ja i zona. Przecietnie mielismy po 180 cm wzrostu, a moja zona 170 cm i cala czworka miescila sie idealnie - my z tylu mielismy jeszcze sporo miejsca na nogi.
Anonymous - 20-12-2006, 17:30
No ja mam 190 cm i siedzac wygodnie z przodu za mną bym nie chciał siedzieć.
Probowalem i jest duzy problem ,nie ma gdzie dać nóg.Tak do 170 cm jest ok ale nie wicej.
Zresztą co tu duzo gadac ,auto przeznaczone dla skosnookich i przez nich wyprodukowane a tam srednia to 160 cm
Anonymous - 20-12-2006, 18:44
W sumie to miejsce z tylu bedzie tylko dla dzieci,czyli wszystko powinno byc ok.Mnie nikt sila nie zmusi zebym jezdzil z tylu bo zona nie ma prawa jazdy .Dla mnie najwazniejsze jest miejsce za kierownica zebym mogl wygodnie jezdzic na wypady do Polski.Na fotkach widze ze bagaznik jest ok i jakis wozek dla dziecka sie zmiesci .Dzis wyczytalem ze VR-4 TWIN TURBO
przy spokojnej jezdzie na zbiorniku paliwa 60l mozna przejechac 280 mil.Sprawdzilem ubezpieczenie i nie jest az tak zle ,wychodzi o 250 funtow wiecej niz teraz place za Vito.Alez mi ten potwor zawrocil w glowie
[ Dodano: 20-12-2006, 18:51 ]
Simones napisał/a: | P.S. Jakby co to ja sie na przejazdzke tez pisze i mam pierwszenstwo bo jeszcze nigdy nie jechalem niczym co ma powyzej 200KM |
Bede o tym pamietal ,sam tez nigdy nie jezdzilem fura z taka moca.Mialem omege 210KM i to byla bryka z najwieksza moca jaka dosiadlem,szkoda tylko ze nie sprawdzilem jej wszystkich mozliwosci i trafilem na wytluczony egzeplarz i padla pod moja ciezka noga po 7 dniach uzytkowania
Anonymous - 20-12-2006, 23:19
Giant napisał/a: | i jakis wozek dla dziecka sie zmiesci |
Jako, ze wlasnie jestem w trakcie przerabiania tego tematu to powiem Ci ze chyba nie kazdy tak bezbolesnie wejdzie, ale spora czesc napewno; generalnie jezeli po zlozeniu wozek ma wymiary (90x60x40)cm to nie ma problemu (sprawdzone z miarka w reku ) i wtedy miesci sie od brzegu do nadkoli, wiec miedzy nadkolami jest jeszcze miejsca na suba i zakupy Jak juz kupie wozek (styczen-luty) to bede wiedzial cos wiecej.
Anonymous - 21-12-2006, 05:31
Niestety z pakowaniem bagażnika nie jest tak wesoło. Trzeba wszystko dobrze przemysleć a potem i tak przekładać, bo zawiasy zawadzają. Nie jest to jednak szczyt mysli technicznej(przestrzeń bagażowa), ale cóż, tak się wtedy robiło. Zresztą nigdy w sedanie nie będzie tak łatwo jak w innych budach. Z tego względu zawsze przy jakimś pakowaniu jestem wkurzony
McDoune - 21-12-2006, 10:18
Gal66 napisał/a: | Niestety z pakowaniem bagażnika nie jest tak wesoło. Trzeba wszystko dobrze przemysleć a potem i tak przekładać, bo zawiasy zawadzają. Nie jest to jednak szczyt mysli technicznej(przestrzeń bagażowa), ale cóż, tak się wtedy robiło. Zresztą nigdy w sedanie nie będzie tak łatwo jak w innych budach. Z tego względu zawsze przy jakimś pakowaniu jestem wkurzony |
ale ten to w wersji kombi (vide: ładniejszej ) jest
Marcino - 21-12-2006, 13:09
Jako ze mam wersję kombi to sie moge wypowiedzieć ze z rodzionką ciagle podrózuję z północy na opołudnie i z powrotem. Mój syn ma teraz 19 miesięcy, siedzi w foteli za kierowca o wzroście 182cm i nie powiem zeby miał za duzo moejsca na nogi. Swoimi bycikami zdązył skutecznie skopac moje skórzane fotele. Poniewaz tylna kanapa jest wygodna i ma długie siedzisko lekko pochylanoe pod katem wiec fotelik układa sie na niej tak a nie inaczej. Jak przejde na fotelik-siedzisko troche lżejsza konstrukcja dla starszych dzieci to moze bedzie siedział troche niżej i bardziej w siedzacej pozycji. W kazdym razie jak sie zlości to potrafi skutecznie kopac nogami w oparcie:)
Co do badgazanika... to wielkość kombi 420l szczególnie mnie nie zabiła. Jest super wugoda z pakowaniem rzeczy i wózka. My mamy akurat wózek Graco zainteresowani wiedza chyba o co chodzi taka spacerówka 6 kół pompowanych i wogule, i soebie chwale wózek bo sie faknie składa i super miesci. Moge porównac pakowanie do carismy gdzie z racji htczbeka był tez ok, tu w galancie jest wygodniej. Pakownie super nowoczesbych wózków , duzych, z bajerami do sedana ( testowane na Mazdzie626 ) to porazka, wejście jest waskie i zawiasy przeszkadzaja. To tyle z moeje pratktyki.
teraz z racji mojego wyboru ze jedze na LPG to mam jeszcze koło w bagazniku, wioec sie zastanawiam nad kupnem dojazdówki,co zaoszczedzi mi troche miejśca w bagazniku.
POzdrawiam
swees - 21-12-2006, 15:43
powracając do artykułu o galancie - zastanawiający jest fakt, że osoba na fotce (właściciel) to gość, który jest jakimś pracownikiem, nie wiem czy dziennikarzem lub redaktorem, gazety motor! bardzo często ubrany w czerwony polar z naszywkami "motor" pozuje na różnych fotkach testów samochodów i nie tylko. zastanawiające...
pozdr
EDIT: albo jest rażąco podobny
Anonymous - 22-12-2006, 18:06
Rafal_Szczecin napisał/a: | pisza, ze w modelach z pierwszych lat czesto nie ma elektryki, klimatyzacji, el szyb z tylu ( jak to nie ma ? przeciez galant w standarcie mial klime i el szyby przod,tyl) |
Co do klimy to chodzi im pewnie o to, że niektóre gale nie mają automatycznej (climatronica)... Jeszcze nie spotkałem się z galem EA z korbkami na tylnych drzwiach.
roch_27 napisał/a: | Krzyzak napisał/a:
Tylko czemu Maxima to wg nich ta sama klasa? Predzej do Primery mogli porownac czy A4 (a nie A6), bo Maxima czy A6 to predzej rozmiar Sigmy niz Galanta.
nieprawda Galant to klasa wyższa średnia poza tym chodzi o rozstaw osi. |
Też mnie to zastanawia. Myślałem, że galant należy do klasy D (toyota avensis, opel vectra, volkswagen passat), a nie do klasy E (audi a6, bmw 5). No, ale miło wiedzieć, że mam w garażu dwa samochody klasy średniej - wyższej.
Marcino napisał/a: | teraz z racji mojego wyboru ze jedze na LPG to mam jeszcze koło w bagazniku, wioec sie zastanawiam nad kupnem dojazdówki,co zaoszczedzi mi troche miejśca w bagazniku. |
Musisz, się dobrze zastanowić czy warto. Na trasie pełnowymiarówka jest niezastąpiona. Sam woziłem w swoim galancie E3 ('89) dojazdówkę, ale po przebiciu na trasie wymieniłem na pełnowymiarówkę. Różnica w bagażniku? Niedoczuwalna.
swees napisał/a: | powracając do artykułu o galancie - zastanawiający jest fakt, że osoba na fotce (właściciel) to gość, który jest jakimś pracownikiem, nie wiem czy dziennikarzem lub redaktorem, gazety motor! bardzo często ubrany w czerwony polar z naszywkami "motor" pozuje na różnych fotkach testów samochodów i nie tylko. zastanawiające... |
Masz rację. Ci w polarach motoru to raczej pracownicy gazety. Zdjęcie właścieciela jest na samym końcu artykułu.
Pozrdawiam.
Marcin-Krak - 22-12-2006, 20:57
Jakiś czas wcześniej był test MSS - też wypadł pochlebnie. Opisywali też Colta CAO i równiez go chwalili - pisali tylko że części sa stosunkowo drogie
Widać w Motorze lubią Mitsubishi - o nowym Outlanderze i Lancerze też jak na razie piszą pochlebnie. Ale wogóle oni w większości o każdym aucie piszą dobrze
Ale po przeczytaniu tego artykułu mam coraz większą ochotę na Galanta
Anonymous - 22-12-2006, 21:02
Mimo wszystko, sporo usterek jakie wypisywali to zdaje mi sie, ze z palca wyysane strzaly. Komus przetarla sie linka od gazu kiedys? albo przestala dzialac elektryka szyb?
Anonymous - 22-12-2006, 23:43
strachota napisał/a: | Co do klimy to chodzi im pewnie o to, że niektóre gale nie mają automatycznej (climatronica)... Jeszcze nie spotkałem się z galem EA z korbkami na tylnych drzwiach. |
jak chcesz to ja Ci pokaze:) niestety posiadam taki egzeplarz:( cale szczescie ze nigdy nie bede siedzial z tylu (no moze male wyjatki ) takze nie musze sie tym martwic
Anonymous - 23-12-2006, 18:26
Marcin-Krak napisał/a: | Jakiś czas wcześniej był test MSS - też wypadł pochlebnie. Opisywali też Colta CAO i równiez go chwalili - pisali tylko że części sa stosunkowo drogie
Widać w Motorze lubią Mitsubishi - o nowym Outlanderze i Lancerze też jak na razie piszą pochlebnie. Ale wogóle oni w większości o każdym aucie piszą dobrze
Ale po przeczytaniu tego artykułu mam coraz większą ochotę na Galanta |
O takich samochodach nie da rady pisać inaczej .
maniakowy napisał/a: | strachota napisał/a:
Co do klimy to chodzi im pewnie o to, że niektóre gale nie mają automatycznej (climatronica)... Jeszcze nie spotkałem się z galem EA z korbkami na tylnych drzwiach.
jak chcesz to ja Ci pokaze:) niestety posiadam taki egzeplarz:( cale szczescie ze nigdy nie bede siedzial z tylu (no moze male wyjatki ) takze nie musze sie tym martwic |
Wierzę na słowo. Najważniejsze jest jednak to, że auto ma diamenty na grillu i jeździ...
Pozdrawiam.
macia - 23-12-2006, 18:30
strachota napisał/a: | posiadam taki egzeplarz |
a ciekawe jest to, że w Holandii takie modele były oznaczone jako COMFORT
Anonymous - 29-12-2006, 10:52
Krzyzak napisał/a:
Tylko czemu Maxima to wg nich ta sama klasa? Predzej do Primery mogli porownac czy A4 (a nie A6), bo Maxima czy A6 to predzej rozmiar Sigmy niz Galanta.
nieprawda Galant to klasa wyższa średnia poza tym chodzi o rozstaw osi.
Kochani bo ja wiem z mojego doświadczenia z ta gazeta!!! ze oni pokazuja samochód w tej samej cenie lezc z innej kalsy!!!! wiecie ocb.
|
|
|