To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Co sądzicie o tym telewizorku :):)

Anonymous - 10-01-2007, 00:38

Cytat:
bo mają wybór to raz, dwa - odnoszę wrażenie że ta strona ma "sponsora". Mieszają fakty z ogólnikami i promują plazmę.

bo ma, artykuly sa sponsorowane

Chooper - 22-01-2007, 00:10

ostatecznie padło na to: LT32C50BUE

nie miałem decydującego wpływu na wybór, ale ad. JVC mam miłe doświadczenia

Grześku - 22-01-2007, 00:38

zadowolony z zakupu?
Chooper - 22-01-2007, 09:08

jak do tej pory BARDZO :)

ma fajną opcję podgrzewania barw, że ogólnie kolorki stają się przyjemne dla oka :) (mozna wyłączyć jak zacznie irytować) i ogólnie sporo różności :)

turek61 - 22-01-2007, 19:33

Chooper...pochwal się ile za niego dałeś.Widzę, że ceny są uzależnione od tej końcówki:BUE
Czy jest to takie ważne ?http://www.kupujemy.pl/it...0_jvc/0/_?U=CR7

EDIT:
A co myślicie o tym: http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/71692

Chooper - 22-01-2007, 23:05

turek61 napisał/a:
BUE

BUE= Bardzo Udany Egzemplarz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jak widać na tych skąpcach, e-marketach, ceneo i innych takich rozrzut tego modelu jaki znalazłem, to od ok. 6000 do 8000

a ja zdradze, że u mnie pierwsza cyfra była "3" :mrgreen: 8) (2 lata gwarancji, i wszystko tak jak należy, z żadnego tira nie spadł :wink: )

turek61 napisał/a:

bardzo dobry model, sam go ogladałem, ogólnie wysoko oceniany, i zbiera dobre opinie. Stoi w czołówce jeżeli chodzi o LCD tej klasy

szczeslaw - 22-01-2007, 23:22

Ja sobie kupiłem telewizorek firmy Mirai. Niby śmieszna firma, ale tak naprawdę to jeden z największych producentów matryc na świecie.
http://www.mirai.eu/Polsk...id=46&cat_id=43
Ja zapłaciłem 2430zł. Cena jak za LCD 32" jest naprawdę dobra i szczerze mówiąc nie widzę sensu płacić minimum 500zł więcej za telewizor "markowy".

Anonymous - 23-01-2007, 21:03

szczeslaw napisał/a:
Ja sobie kupiłem telewizorek firmy Mirai. Niby śmieszna firma, ale tak naprawdę to jeden z największych producentów matryc na świecie.

Przyznam że nie słyszałem o takiej firmie aż do teraz ale trzeba przyznać ze wyglada całkiem calkiem imponująco :mrgreen: :mrgreen:

GRATULUJE ZAKUPU

Anonymous - 23-01-2007, 21:41

turek61 napisał/a:

EDIT:

widzialem go w akcji u znajomego. calkiem calkiem odbiera

szczeslaw - 24-01-2007, 00:55

skaja napisał/a:
Przyznam że nie słyszałem o takiej firmie aż do teraz

Ja też nie. Ale przed zakupem poczytałem.
Producentem telewizorów MIRAI jest tak naprawdę firma CMO (Chi Mei Optoelectronics) z Tajwanu, specjalizująca się w produkcji matryc LCD.
"Jeden z największych Tajwańskich producentów paneli LCD. Firma powstała w 1998 roku. W 2001 roku wykupiła 85 % udziałów w japońskim oddziale IBM (IDTECH, specjalizującym się w pracach laboratoryjnych nad nowymi technologiami w LCD (min matryce IPS). CMO zajmuje aktualnie drugie miejsce na świecie w produkcji telwizorów LCD. Firma specjalizuje się w produkcji paneli w technologii MVA oraz IPS. Od początku swojego istnienia współpracuje bardzo mocno z Fujitsu Display Technolgy Corp (FDTC)."
Cytat z portalu mva.pl

Matryce LCD CMO stosowane są m.in. w telewizorach i monitorach:
Sony, Sharp, Samsung Electronics, LG Electronics, Panasonic, JVC, Toshiba oraz Dell.
skaja napisał/a:
trzeba przyznać ze wyglada całkiem calkiem imponująco

Powiem tak: nie narzekam :)
Telewizorek sprawuje się bardzo ładnie, a za tą cenę to jest rewelka :)
Jako ciekawostkę powiem, że pojawił się w Polsce w sprzedaży starszy, niższy model telewizora Mirai.
http://www.spinpoint.pl/?...op=prod&id=2180
Cena: ok. 2250zł za 32" :)

akbi - 24-01-2007, 08:56

szczeslaw, a jak z serwisem, jakby coś się nagle stało??
arekp - 24-01-2007, 09:10

Ja dodam swoje grosze, to ze na swiecie producentow matryc jest raptem kilku to zadne odkrycie ... potega monitorow/telewizorow jest dopiero uzyta do sterowania nim elektronika. Jedni producenci bardziej sie przykladaja do wyciagniecia wlasciwych parametrow inni mniej - dlatego wazne jest aby przed zakupem postawic rozne modele obok siebie i po prostu wlaczyc :)
Anonymous - 24-01-2007, 09:21

ale rowniez to ze np. lg robi matryce dla sonego nie oznacz ze sa identyczne bo wystarczy ze lg obnizajac sobie koszty wpusci pracownikow do hali bez masek na nosach i juz jakosc spad - tak najogolniej.
szczeslaw - 24-01-2007, 11:07

akbi napisał/a:
szczeslaw, a jak z serwisem, jakby coś się nagle stało??

2 lata gwarancji Door-to-door. Dystrybutorem i gwarantem jest firma AB - jedna z największych w Polsce hurtowni komputerowych, więc raczej nie ma ryzyka, że nagle zwinie interes i zostaniemy na lodzie.
arekp napisał/a:
potega monitorow/telewizorow jest dopiero uzyta do sterowania nim elektronika. Jedni producenci bardziej sie przykladaja do wyciagniecia wlasciwych parametrow inni mniej - dlatego wazne jest aby przed zakupem postawic rozne modele obok siebie i po prostu wlaczyc

Nie no pewnie. Tylko naprawdę uważasz, że ten telewizor będzie miał gorszą elektronikę niż np. Najtańszy model Samsunga, który i tak jest jakieś 500-700zł droższy? Bo mi się nie wydaje. Te telewizorki przetestowało już wiele osób, porównywali jest z innymi i NIKT nie żałował wydanych na nie pieniędzy. Oczywiście - zdaję sobie sprawę, że ten telewizor nie wytrzyma konkurencji z modelami 32" po 5000 czy 6000zł (a są takie). Ale w porównaniu do tanich modeli znanych firm wypada bardzo dobrze.

cyklista - 24-01-2007, 12:20

Pogadaliście o telewizorach. A teraz powiedzcie czy są jakieś modele kina domowego które można powiesić na ścianie?
Bo wieszam sobie taki LCD a pod nim muszę postawić stolik na odtwarzacz dvd i cała koncepcja płaskiej ściany z wolna przestrzenią przed nią bierze w łeb.
Z komputerowymi dvd nie ma problemu i można je zamontować pionowo, a czy taka sztuka przejdzie ze stacjonarnymi?