Nasze Miśki - Galant E52A 1,8GLSi Busenius Design
Minuello - 09-11-2012, 00:45
Mam nadzieję że się uda. Akurat też mam wolne w pracy więc wypadało by się pokazać )
Minuello - 14-11-2012, 08:36
Autko odebrane przeszło moje najśmielsze oczekiwania, ale musiało pojechać do doktora
Minuello - 26-11-2012, 09:53
Hmm dopadł mnie nie mały problem z moim galem :/
A mianowicie
Leci z niego olej z lewej strony poniżej czujnika oleju (nie jest to czujnik oleju) na zimnym silniku ostatnio dokręcałem głowicę na starych śrubach i poszła o 0,5 obrotu (sick!) zaradziło to problemowi ale znowu pojawia się wyciek po jakiś 300 przejechanych km od momentu dociągania
I moje pytanie
Czy to są śruby które nie trzymają głowicy i trzeba robić uszczelkę
Czy zawieszający się zawór w pompie oleju który przy odwieszaniu robi ogromne ciśnienie
Czy nie wiadomo co ?
Chciałbym to zrobić ponieważ nie jestem w stanie jeździć tym samochodem bo po prostu siusia olejem
Za ewentualną pomoc w rozwiązaniu problemu był bym wdzięczny bo nie mam pomysłu co to jest ;/
P.S Dzisiaj ładne słoneczko to zamieszczę fotki gala po przyjechaniu z salonu piękności
http://imageshack.us/g/208/dsc00965bi.jpg/ fotki auta
jacek11 - 26-11-2012, 17:00
Miałem dokładnie taki sam problem jak kupiłem tego gala.dociąganie nic nie da,bo jak raz naciągniesz śrubę,to już będzie się rozciągać.te śruby są jak plastelina,i są tylko na jeden raz ale to już chyba pisałem musisz zwalić głowicę,splanować,sprawdzić przy okazji zawory,wymienić uszczelniacze zaworów,i poskładać na nowych śrubach straszne?ale za to skuteczne.
Minuello - 26-11-2012, 18:12
Czyli moja diagnoza okazała się trafiona. Straszne to nie jest ale najważniejsze że wiem co jest przyczynom tej dolegliwości, wielkie dzięki
|
|
|