To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant E52A 1,8GLSi Busenius Design

Minuello - 09-11-2012, 00:45

Mam nadzieję że się uda. Akurat też mam wolne w pracy więc wypadało by się pokazać :) )
Minuello - 14-11-2012, 08:36

Autko odebrane przeszło moje najśmielsze oczekiwania, ale musiało pojechać do doktora :P
Minuello - 26-11-2012, 09:53

Hmm dopadł mnie nie mały problem z moim galem :/

A mianowicie

Leci z niego olej z lewej strony poniżej czujnika oleju (nie jest to czujnik oleju) na zimnym silniku ostatnio dokręcałem głowicę na starych śrubach i poszła o 0,5 obrotu (sick!) zaradziło to problemowi ale znowu pojawia się wyciek po jakiś 300 przejechanych km od momentu dociągania

I moje pytanie

Czy to są śruby które nie trzymają głowicy i trzeba robić uszczelkę
Czy zawieszający się zawór w pompie oleju który przy odwieszaniu robi ogromne ciśnienie
Czy nie wiadomo co ?

Chciałbym to zrobić ponieważ nie jestem w stanie jeździć tym samochodem bo po prostu siusia olejem :p

Za ewentualną pomoc w rozwiązaniu problemu był bym wdzięczny bo nie mam pomysłu co to jest ;/

P.S Dzisiaj ładne słoneczko to zamieszczę fotki gala po przyjechaniu z salonu piękności :)

http://imageshack.us/g/208/dsc00965bi.jpg/ fotki auta

jacek11 - 26-11-2012, 17:00

Miałem dokładnie taki sam problem jak kupiłem tego gala.dociąganie nic nie da,bo jak raz naciągniesz śrubę,to już będzie się rozciągać.te śruby są jak plastelina,i są tylko na jeden raz :( ale to już chyba pisałem :wink: musisz zwalić głowicę,splanować,sprawdzić przy okazji zawory,wymienić uszczelniacze zaworów,i poskładać na nowych śrubach :) straszne?ale za to skuteczne.
Minuello - 26-11-2012, 18:12

Czyli moja diagnoza okazała się trafiona. Straszne to nie jest ale najważniejsze że wiem co jest przyczynom tej dolegliwości, wielkie dzięki