Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition
Seichan - 11-10-2012, 08:04
_Slawek_ napisał/a: | Z premedytacją dzisiaj dzwonię do damel taxi i proszę o srebrnego galanta kombi, po czym pani odpowiada, że no problemo i już po 1min. stoi tenże okaz pod Bramą Krakowską, a w następnej minucie dowiaduję się, że nie rozmawiam z inq tylko z kimś innym, |
Inq, aby uniknąć taklich sytuacji, po prostu musimy wziąć od Ciebie numer telefonu
nabassu - 11-10-2012, 08:26
Marian ma pomalowane proszkowo rozowe zaciski hamulcowe z jazmami, oraz przednie i tylne ramiona wycieraczek.
Tlumaczenie "gwary" motoryzacyjnej.
inq - 11-10-2012, 08:57
Seichan napisał/a: | Inq, aby uniknąć taklich sytuacji, po prostu musimy wziąć od Ciebie numer telefonu |
Ja nie jeżdżę codziennie więc lepiej dzwonić normalnie na centralę i podać mój nr wywoławczy: 448. Jak będę mógł to przyjadę.
nabassu napisał/a: | Marian ma pomalowane proszkowo rozowe zaciski hamulcowe z jazmami, oraz przednie i tylne ramiona wycieraczek.
Tlumaczenie "gwary" motoryzacyjnej. |
A no teraz kumam czaczę. Nie widziałem Marianowego wozu więc nie wiedziałem, że się z niego naśmiewasz Myślałem, że coś z moim wozem nie tak.
nabassu - 11-10-2012, 18:28
Marianowi sie sni avance po nocach
Nie nabijam sie. W Marianowozie jest jakis urok.
inq - 11-10-2012, 22:53
No urok ma na pewno. Szczegolnie jak zaswieca sie wszystkie diody.
Dzisiaj troche walczylem z LPG i sam nic nie wskoralem. Dalej sie wylacza, ale jakos musze z tym zyc. Bylem u fachowcow i na kompie wyszlo niskie cisnienie gazu. Chlopaki stwierdzili, ze na pewno nie to, ale ja mysle ze moze jednak to. Jutro przeglad filtrow i ewentualnie reduktora. Jak nic nie da to w poniedzialek jade do nich i bedziemy szukac do upadlego. Aha... wymiana pozycji w tym samochodzie to jedna wielka udreka - poddalem sie.
nabassu - 11-10-2012, 23:49
pozycja z przodu? e tam udreka to jest jak chcesz poprawic drucik od H7 i ci srubka spada na dno reflektora
m6riano - 12-10-2012, 00:07
oj tam..wyjmujesz aku-10min roboty..i masz dostęp jak na dłoni..;-)
ps. mnie tez to czeka niebawem..;-)
inq - 12-10-2012, 09:39
Ja wszelkie prace przy samochodzie staram się robić w czasie pracy, także wyjęcie aku odpada niestety. Dzisiaj chyba jednak będę musiał to ogarnąć bo kicha. Jak nie dam rady to jadę na targ i wynajmę sobie małorączkowego chińczyka na godzinę
m6riano - 12-10-2012, 15:50
Przygotuj miske ryżu...albo dwie...bo u nas to sie przecież więcej zarabia niż w Chrl..;-)
inq - 12-10-2012, 20:04
No i dziś z braku snu, który ostro nadrabiałem zawaliłem plan rozebrania filterków od LPG. Podjąłem jednak wyzwanie wymiany żarówki od pozycji z przodu i
udało się. Cieszyłem się jak dziecko, ale jak włożyłem nową żarówkę to już tak nie było fajnie. Nie świeci też i nowa. Bezpieczniki całe, ale w skrzynce w komorze są też takie szare cosie obok bezpieczników - co to jest?
robertdg - 12-10-2012, 20:22
Postojówka ma osobną wtyczkę, sprawdzałeś czy jest dobrze spięta, czy jest na niej napięcie (chyba biały kolor)
inq - 12-10-2012, 20:34
Nie, robiłem to przed pracą i się już ciemnawo robiło. Ale to obie wtyczki by poszły? Coś czuję, że to jest to szare w skrzyneczne z bezpiecznikami
inq - 13-10-2012, 14:50
Problem z LPG prawdopodobnie zdiagnozowany. Okazało się, że pęknięta jest kopułka Wyjaśnia to czemu zgasł mi po wpadnięciu w wodę, a komputer LPG dostawał mocne zakłócenia i się wyłączał. Teraz tylko kwestia tego co i gdzie kupić, ale tym zajmę się po niedzieli. Dziś prawdopodobnie nastąpi naprawa przy pomocy taśmy izolacyjnej, żeby jakoś weekend przejeździć.
m6riano - 13-10-2012, 15:38
Japaneze?
All-parts.pl?
inq - 16-10-2012, 09:43
All-Parts.pl napisał/a: |
Poniżej oferta cenowa:
-kopułka aparatu zapłonowego 248,- (Mistubishi)
-palec rozdzielacza 32,- (facet)
-klocki hamulcowe przód 134,- kpl. (Roadhouse)
|
Jak kontaktować się Japaneze? Gdzieś coś kiedyś znalazłem, ale teraz nie mogę.
|
|
|