To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - żółty jak ...kurczaczek

sipex - 25-05-2013, 15:37

no to cena przeciętna..a piaskowali podłoge czy nie wiesz?trochę szybko się uwineli ale niechce marudzić :P jakąś gwarancje dają?są zaufani?
wyderka - 25-05-2013, 22:18

ehh około 400 zł to ja dałem za same dobre środki do konserwacji :roll:
mlodam - 26-05-2013, 09:58

sipex napisał/a:
no to cena przeciętna..a piaskowali podłoge czy nie wiesz?trochę szybko się uwineli ale niechce marudzić :P jakąś gwarancje dają?są zaufani?

no spod byl zadbany duzo do zrobienia nie bylo.ogolnie podwozie nie straszylo i moglam sie powstrzymac od konserwacji ale wole zrobic od razu a nie jak zacznie gnic przynajmniej spac spokojnie moge.

Warsztat zaufany i po konserwacji jeszcze na kanal wstawili zebym mogla obejrzec.

Jak ktos robi dopiero wtedy jak juz musi gdzie auto zaczyna gnic to sie nie dziwie ze drogo i dluzej stac musi bo dochodzi wtedy blacharka .takze za wczasu polecam -mniej problemow .

Warsztat mam polecony przez mitsumaniaka ktory u nich robi dosc dlugo i jest zadowolony z uslug

mlodam - 27-06-2013, 22:12

znalazlam chwile czasu by opisać co zrobiłam przez ostatni czas (tj.dokładnie od 6.06 do teraz)

a wiec:
było tak

a jest tak:

czyli ruda zniknela :D
z racji ze nie bylo czasu bo przed Elbe to robilam a i w kolejke sie u lakiernika wbilam po powrocie musialam wstawic ponownie na poprawke bo z mojej winy (co sie bron boszzzee nie przyznalam ) wyszly babelki male od powietrza.fakt powinien postac troszke dluzej ale spieszylo mi sie i odebralam lekko swierzo po pomalowaniu..ale po powrocie wszystko ladnie poprawiono juz tak jak byc powinno :)

nastepnie samorecznie wykonalam polerke auta (4 bite godziny na osiedlowym parkingu przy samej polerce bo musiao byc perfekt :P )
i przyznam szczerze ze od czasu wypolerowania ani razu nie bylam jeszcze na myjni bo z auta splywa deszczyk bez zaciekow a i brud sie nie osiada :mrgreen:

kolejna czynnoscia byl zabieg pielegnacji silniczka (w sumie nadal cos tam przy nim dlubie w miare mozliwosci)
tak wiec przed wygladalo to tak:

tutaj czeka na "kuźnie parową ":

po myciu było tak:

z racji tego ze lubie "na zdezynfekowany" to silniczek bedzie jeszcze raz dopracowywany wzgledem mycia(kazdy rowek musi lsnic :P ) czyli przy najblizszej okazji bede go dopracowywac

bardzo nie w oko mi bylo to:

wiec "na raty" poczyściłam i pomalowałam srebrzanka (jakby ktos pytał kto pod blokiem upacial parking czyms srebrnym to bankowo nie ja bylam :lol: )
i wyglada teraz to tak :

wiem,wiem :kobieta tez moze :mrgreen:

i zapewne jeszcze przy tym temacie porobie dopoprawiam i bedzie git :P

mlodam - 27-06-2013, 22:29

w kolejnej rzeczy pojezdzilam po miescie za zaprawka by powypelniac drobne ubytki typu zadrapania odpryski i na "tylku" przykryc wgniotke by tak sie az w oczy nie wrzucala i jest extra wrecz bez zadrapan prawie jak "nowka sztuka niesmigana " :lol:

potem pobawilam sie przy kolach i tak:

a jest:

mlodam - 27-06-2013, 22:32

no i ramiona wycieraczek beda odswierzane czarnym matem ...w sumie jedna tylnia juz zrobilam na probe i nawet,nawet wyszla tylko spolerowac i jak nowa ;p
pozostaly przednie a w lipcu na naprawy klapy bagaznika :D

i9i - 27-06-2013, 23:22

:wav: i wszystko tymi małymi zgrabnymi rencoma :mrgreen:
:oops: człowiekowi , że mało robi samemu :twisted:

mlodam - 27-06-2013, 23:34

Adrianku kiedy to jeszcze nie to...jeszcze w trakcie jestem :P

bedzie "prawie jak igla " :lol: :P

i9i - 27-06-2013, 23:52

A może nawet ładniejsze niż z fabryki wyjechało :rolleyes:
mkm - 28-06-2013, 00:30

mlodam napisał/a:

potem pobawilam sie przy kolach

i zapomniałam, że wentyl okleja się cały, a odważnik pasowałoby odbić z felgi przed malowaniem...
Tak czy owak Colt pięknieje.

mlodam - 28-06-2013, 05:18

Cytat:

i zapomniałam, że wentyl okleja się cały, a odważnik pasowałoby odbić z felgi przed malowaniem...
Tak czy owak Colt pięknieje.

niekuniecznie ;p

btw znalazlam zdjecie tyłu jakby kto nie widzial co tam było (w sumie nadal jest ale sie juz tak nie rzuca w oczy)

a jest:

lepiej ;p ale bedzie jeszcze lepiej :D [/quote]

Bizi78 - 28-06-2013, 06:45

Marlenka, jakbyś takim kurczaczkiem pojechała na ET2013 to nagroda murowana :thumbright: .
Dobra robota =D> .

Marcin-Krak - 28-06-2013, 07:25

Pozbywasz się rdzy w "fotoszopie" :?: :wink: :mrgreen:
Powodzenia w dalszym działaniu.

szuwar - 28-06-2013, 08:54

mlodam napisał/a:
Pozbywasz się rdzy w "fotoszopie" :?: :wink: :mrgreen:

w PAINT spray'em :)

mlodam, i przypilnuj, aby odważniki na felgach alu zakładali wewnątrz :D

Pozazdrościć czasu, ja nie wiem kiedy mam się zabrać, bo brakuje codziennie kilku godzin, szkoda, że doba nie ma 30...

Uwex - 28-06-2013, 09:16

mlodam- gratulacje ! :)
No to kiedy zaczynasz przyjmować na parkingowy warsztat ? :lol: