Nasze Miśki - żółty jak ...kurczaczek
sipex - 25-05-2013, 15:37
no to cena przeciętna..a piaskowali podłoge czy nie wiesz?trochę szybko się uwineli ale niechce marudzić jakąś gwarancje dają?są zaufani?
wyderka - 25-05-2013, 22:18
ehh około 400 zł to ja dałem za same dobre środki do konserwacji
mlodam - 26-05-2013, 09:58
sipex napisał/a: | no to cena przeciętna..a piaskowali podłoge czy nie wiesz?trochę szybko się uwineli ale niechce marudzić jakąś gwarancje dają?są zaufani? |
no spod byl zadbany duzo do zrobienia nie bylo.ogolnie podwozie nie straszylo i moglam sie powstrzymac od konserwacji ale wole zrobic od razu a nie jak zacznie gnic przynajmniej spac spokojnie moge.
Warsztat zaufany i po konserwacji jeszcze na kanal wstawili zebym mogla obejrzec.
Jak ktos robi dopiero wtedy jak juz musi gdzie auto zaczyna gnic to sie nie dziwie ze drogo i dluzej stac musi bo dochodzi wtedy blacharka .takze za wczasu polecam -mniej problemow .
Warsztat mam polecony przez mitsumaniaka ktory u nich robi dosc dlugo i jest zadowolony z uslug
mlodam - 27-06-2013, 22:12
znalazlam chwile czasu by opisać co zrobiłam przez ostatni czas (tj.dokładnie od 6.06 do teraz)
a wiec:
było tak
a jest tak:
czyli ruda zniknela
z racji ze nie bylo czasu bo przed Elbe to robilam a i w kolejke sie u lakiernika wbilam po powrocie musialam wstawic ponownie na poprawke bo z mojej winy (co sie bron boszzzee nie przyznalam ) wyszly babelki male od powietrza.fakt powinien postac troszke dluzej ale spieszylo mi sie i odebralam lekko swierzo po pomalowaniu..ale po powrocie wszystko ladnie poprawiono juz tak jak byc powinno
nastepnie samorecznie wykonalam polerke auta (4 bite godziny na osiedlowym parkingu przy samej polerce bo musiao byc perfekt )
i przyznam szczerze ze od czasu wypolerowania ani razu nie bylam jeszcze na myjni bo z auta splywa deszczyk bez zaciekow a i brud sie nie osiada
kolejna czynnoscia byl zabieg pielegnacji silniczka (w sumie nadal cos tam przy nim dlubie w miare mozliwosci)
tak wiec przed wygladalo to tak:
tutaj czeka na "kuźnie parową ":
po myciu było tak:
z racji tego ze lubie "na zdezynfekowany" to silniczek bedzie jeszcze raz dopracowywany wzgledem mycia(kazdy rowek musi lsnic ) czyli przy najblizszej okazji bede go dopracowywac
bardzo nie w oko mi bylo to:
wiec "na raty" poczyściłam i pomalowałam srebrzanka (jakby ktos pytał kto pod blokiem upacial parking czyms srebrnym to bankowo nie ja bylam )
i wyglada teraz to tak :
wiem,wiem :kobieta tez moze
i zapewne jeszcze przy tym temacie porobie dopoprawiam i bedzie git
mlodam - 27-06-2013, 22:29
w kolejnej rzeczy pojezdzilam po miescie za zaprawka by powypelniac drobne ubytki typu zadrapania odpryski i na "tylku" przykryc wgniotke by tak sie az w oczy nie wrzucala i jest extra wrecz bez zadrapan prawie jak "nowka sztuka niesmigana "
potem pobawilam sie przy kolach i tak:
a jest:
mlodam - 27-06-2013, 22:32
no i ramiona wycieraczek beda odswierzane czarnym matem ...w sumie jedna tylnia juz zrobilam na probe i nawet,nawet wyszla tylko spolerowac i jak nowa ;p
pozostaly przednie a w lipcu na naprawy klapy bagaznika
i9i - 27-06-2013, 23:22
i wszystko tymi małymi zgrabnymi rencoma
aż człowiekowi , że mało robi samemu
mlodam - 27-06-2013, 23:34
Adrianku kiedy to jeszcze nie to...jeszcze w trakcie jestem
bedzie "prawie jak igla "
i9i - 27-06-2013, 23:52
A może nawet ładniejsze niż z fabryki wyjechało
mkm - 28-06-2013, 00:30
mlodam napisał/a: |
potem pobawilam sie przy kolach |
i zapomniałam, że wentyl okleja się cały, a odważnik pasowałoby odbić z felgi przed malowaniem...
Tak czy owak Colt pięknieje.
mlodam - 28-06-2013, 05:18
Cytat: |
i zapomniałam, że wentyl okleja się cały, a odważnik pasowałoby odbić z felgi przed malowaniem...
Tak czy owak Colt pięknieje. |
niekuniecznie ;p
btw znalazlam zdjecie tyłu jakby kto nie widzial co tam było (w sumie nadal jest ale sie juz tak nie rzuca w oczy)
a jest:
lepiej ;p ale bedzie jeszcze lepiej [/quote]
Bizi78 - 28-06-2013, 06:45
Marlenka, jakbyś takim kurczaczkiem pojechała na ET2013 to nagroda murowana .
Dobra robota .
Marcin-Krak - 28-06-2013, 07:25
Pozbywasz się rdzy w "fotoszopie"
Powodzenia w dalszym działaniu.
szuwar - 28-06-2013, 08:54
mlodam napisał/a: | Pozbywasz się rdzy w "fotoszopie" |
w PAINT spray'em
mlodam, i przypilnuj, aby odważniki na felgach alu zakładali wewnątrz
Pozazdrościć czasu, ja nie wiem kiedy mam się zabrać, bo brakuje codziennie kilku godzin, szkoda, że doba nie ma 30...
Uwex - 28-06-2013, 09:16
mlodam- gratulacje !
No to kiedy zaczynasz przyjmować na parkingowy warsztat ?
|
|
|