To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

sveno - 13-12-2012, 01:30

Hugo napisał/a:
Pierwszy nie wiem czy działa czy atrapa, ale jest śliczna i zostanie:
jak pokazałeś ogłoszenie to miałem klepać tą antenę :) wygląda na to, że to atrapa, bo antene masz w drzwiach z tyłu.

Co do poduchy to kierownice NArdi masz drewnianą czy skórzaną?

No i nie wiem czemu myślałem, że to manual, a tu jednak tiptronic :(

Hugo zakładaj mu nowy temat bo sie bałagan zrobił :)

Juiceman - 13-12-2012, 05:03

Odnośnie haka to pewnie masz Bosala takiego jak u mnie siedzi, nie ma problemu aby dokupić na alledrogo w cenie do 100zł-150zł wszystkiego xD ;-) Bardzo fajna sztuka do roboty;]
robertdg - 13-12-2012, 08:26

Komus zależało i zrobił przy aucie dodatkową konserwacje, pozostało wyczyścić rudzielca tam gdzie zaczął ingerować, zawoskować profile zamknięte i bryka będzie super, tym bardziej, że tylne amory zmienione, nadkole prawe jest trochę przestawione, ale blacharz bez problemu dopasuje do nowego poszycia, zdemontuj odrazu rure od wlewu paliwa, wyczyśc i wymaluj.
Krzyzak - 13-12-2012, 08:38

trochę brudny w środku - jak stół u Durczoka ;)
ok, wg mnie to navi to navi - czyli komp do nawigacji, ale brakuje radia z wyświetlaczem powyżej w konsoli
to na zegarze może! być wskaźnikiem, że podpięta jest wiązka do haka (inaczej - jest lampka? to jak zgaśnie, to się przyczepka odpięła :) )
to po lewej? - może stojak na telefon wpinany albo mikrofon do zestawu (bo widać, że miejsce telefonu było obok radia)
na dachu masz antenę do nawigacji
mam podobny patent - radio z nawigacją, telefonem i przeglądarką internetu (radio jest z 2002 r :) ) - też ma antenę (tyle, że w szybie), też ma mikrofon wyciągnięty (tyle, że nad lusterkiem)

robertdg - 13-12-2012, 08:43

Krzyzak napisał/a:
ok, wg mnie to navi to navi - czyli komp do nawigacji, ale brakuje radia z wyświetlaczem powyżej w konsoli
Dokładnie, fabryczna navi potrzebuje dedykowanego do tego radia
Sunderland86 - 13-12-2012, 08:47

Podziwiam zapał i optymizm :) jest bardzo zaraźliwy ;) . Czytając tą historię z powrotem narobiłem sobie smaka na "V" ale niestety mój portfel mówi nie :(

Trzymam kciuki za projekt :)

Po za tym

sveno napisał/a:
Hugo zakładaj mu nowy temat

Matejko - 13-12-2012, 09:45

to na szybie to wewnetrzna antena do radia - gowniana, mialem u siebie, lepiej sie sprawuje stara antena wewnatrz blotnika niz to cos do wnetrza, to na zegarku to antena do gpsu, to na dachu pewnie atrapa,
masz zwykla antene w lewym tylnym blotniku ??
bo ja nie :P :wink:

Matejko - 13-12-2012, 09:48

Hugo napisał/a:
Ciekawe, Ty ode mnie też dostałeś podobne zatrzaski :wink:

zaraz rok minie a moje lewe dlugie nadal swieci nie wiadomo gdzie :(

Hugo - 13-12-2012, 10:00

deejay napisał/a:
Jest ok , naprawiaj
Miałem niezłego stresa jak zobaczyłem, że odpowiedziałeś. Byłem przekonany, ze będziesz odradzał :wink:
deejay napisał/a:
Oryginala navi mitsu , reszta to antena navi
Wow, to ale mam egzotyczny bajer. Ciekawe czy pójdzie to sprzedać, bo ni jak mi nie pasuje we wnętrzu i w ogóle niepotrzebne.
Trzeba sprawdzić która antena jest od czego i niepotrzebne wywalić. Ta na dachu zostanie napewno, bo zawsze mi się takie coś podobało w sedanach. Ciekawe czy oryginalna antena w błotniku działa :twisted:
sveno napisał/a:
Co do poduchy to kierownice NArdi masz drewnianą czy skórzaną?
Drewnianą, wczoraj wysłana, dzisiaj powinna być u mnie.
sveno napisał/a:
No i nie wiem czemu myślałem, że to manual, a tu jednak tiptronic
Bosko...
Juiceman napisał/a:
Odnośnie haka to pewnie masz Bosala takiego jak u mnie siedzi, nie ma problemu aby dokupić na alledrogo w cenie do 100zł-150zł wszystkiego
Jest taka opcja, ze hak będzie czasami potrzebny, jest moc, więc lawety można targać.
robertdg napisał/a:
Komus zależało i zrobił przy aucie dodatkową konserwacje, pozostało wyczyścić rudzielca tam gdzie zaczął ingerować, zawoskować profile zamknięte i bryka będzie super
Ogólnie planuję, ze zanim nim wyjadę to tak własnie zrobię, a to by wychodziło, ze dopiero na wiosnę jak będzie ciepło i sucho. Niestety nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...
robertdg napisał/a:
tylne amory zmienione
Właśnie zapomniałem napisac, ze wszystkie amortyzatory są KYB GT Performance (co to za wersja) i nowe czerwone sprężyny, ale producenta nie dostrzegłem.
Krzyzak napisał/a:
trochę brudny w środku - jak stół u Durczoka
Ło matko, nie czas na pucowanie. Będzie jak nowy w swoim czasie :wink:
Krzyzak napisał/a:
inaczej - jest lampka?
Nie zauważyłem.
Owczar - 13-12-2012, 10:51

Kiedy wstawiasz do blacharza? Wyglądało groźnie, ale jak widać zdarte tylko poszycie błotnika :)
Hugo - 13-12-2012, 11:13

Owczar napisał/a:
Kiedy wstawiasz do blacharza?
Możliwie najszybciej. Dzisiaj będzie oglądał fotki, ten pierwszy, o którym myślałem nie ma czasu, ale to dobrze, bo nie byłem na niego do końca pewien.
bbandi - 13-12-2012, 13:31

To blacharze robią takie auta :shock: , a zapomniałem że żyjemy w polsce :D

Hugo napisał/a:
Pierwszy nie wiem czy działa czy atrapa, ale jest śliczna i zostanie

Taa agrotunning jest w modzie...
Ponadto widać kable od subwofera to pewnie dziadek jeździł i robił umcyumcyumcycycy

Hugo napisał/a:
To co widać to góra 3 godziny roboty i z podwozia można jeść

Nagraj materiał jak robisz te rdze w 3godz chętnie zobacze.

I jakby się dało tą perfekcyjna komorę silnika zobaczyć na zdjęciach robionych w biały dzień bo po ciemku już widze ze nie jest tak idealnie jak to opisujesz :mrgreen:
Pozdro

Rafal_Szczecin - 13-12-2012, 14:19

a ja tam mimo wszystko gratuluje, i wiem ze jezeli zdecydujesz sie na naprawe ( a chyba tak bedzie ) to bedzie to zrobione profi i jeszcze dluuuuugo bedziesz sie cieszyl jazda z V6stka pod maska . gratulacje nowego nabytku
Hugo - 13-12-2012, 14:34

bbandi napisał/a:
Nagraj materiał jak robisz te rdze w 3godz chętnie zobacze
Jaką rdzę, bo ja jej za wiele nie widzę "na żywo". Ty widzisz jej wiecej na zdjęciach?
bbandi napisał/a:
I jakby się dało tą perfekcyjna komorę silnika zobaczyć na zdjęciach robionych w biały dzień bo po ciemku już widze ze nie jest tak idealnie jak to opisujesz
Po pierwsze pokaż gdzie napisałem, że pod maską jest idealnie (co powinno znaczyć bez jakiejkolwiek rdzy), o ile sobie przypominam napisałem, ze jest kilka miejsc pokrytych rdzą po odkręceniu lamp i zderzaka :? Wiem, wiem, takich kielichów jak Ty nie będę miał nigdy :mrgreen:
Po drugie: jakiś problem masz do mnie?

Fragu - 13-12-2012, 14:38

Graty Hugo, rób profi i będzie super maszyna :) ) ..za pewne i tak dużo dużo lepsza niż wymysły wiekszosci handlarzy.