Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
sveno - 13-12-2012, 01:30
Hugo napisał/a: | Pierwszy nie wiem czy działa czy atrapa, ale jest śliczna i zostanie: | jak pokazałeś ogłoszenie to miałem klepać tą antenę wygląda na to, że to atrapa, bo antene masz w drzwiach z tyłu.
Co do poduchy to kierownice NArdi masz drewnianą czy skórzaną?
No i nie wiem czemu myślałem, że to manual, a tu jednak tiptronic
Hugo zakładaj mu nowy temat bo sie bałagan zrobił
Juiceman - 13-12-2012, 05:03
Odnośnie haka to pewnie masz Bosala takiego jak u mnie siedzi, nie ma problemu aby dokupić na alledrogo w cenie do 100zł-150zł wszystkiego xD Bardzo fajna sztuka do roboty;]
robertdg - 13-12-2012, 08:26
Komus zależało i zrobił przy aucie dodatkową konserwacje, pozostało wyczyścić rudzielca tam gdzie zaczął ingerować, zawoskować profile zamknięte i bryka będzie super, tym bardziej, że tylne amory zmienione, nadkole prawe jest trochę przestawione, ale blacharz bez problemu dopasuje do nowego poszycia, zdemontuj odrazu rure od wlewu paliwa, wyczyśc i wymaluj.
Krzyzak - 13-12-2012, 08:38
trochę brudny w środku - jak stół u Durczoka
ok, wg mnie to navi to navi - czyli komp do nawigacji, ale brakuje radia z wyświetlaczem powyżej w konsoli
to na zegarze może! być wskaźnikiem, że podpięta jest wiązka do haka (inaczej - jest lampka? to jak zgaśnie, to się przyczepka odpięła )
to po lewej? - może stojak na telefon wpinany albo mikrofon do zestawu (bo widać, że miejsce telefonu było obok radia)
na dachu masz antenę do nawigacji
mam podobny patent - radio z nawigacją, telefonem i przeglądarką internetu (radio jest z 2002 r ) - też ma antenę (tyle, że w szybie), też ma mikrofon wyciągnięty (tyle, że nad lusterkiem)
robertdg - 13-12-2012, 08:43
Krzyzak napisał/a: | ok, wg mnie to navi to navi - czyli komp do nawigacji, ale brakuje radia z wyświetlaczem powyżej w konsoli | Dokładnie, fabryczna navi potrzebuje dedykowanego do tego radia
Sunderland86 - 13-12-2012, 08:47
Podziwiam zapał i optymizm jest bardzo zaraźliwy . Czytając tą historię z powrotem narobiłem sobie smaka na "V" ale niestety mój portfel mówi nie
Trzymam kciuki za projekt
Po za tym
sveno napisał/a: | Hugo zakładaj mu nowy temat |
Matejko - 13-12-2012, 09:45
to na szybie to wewnetrzna antena do radia - gowniana, mialem u siebie, lepiej sie sprawuje stara antena wewnatrz blotnika niz to cos do wnetrza, to na zegarku to antena do gpsu, to na dachu pewnie atrapa,
masz zwykla antene w lewym tylnym blotniku ??
bo ja nie
Matejko - 13-12-2012, 09:48
Hugo napisał/a: | Ciekawe, Ty ode mnie też dostałeś podobne zatrzaski |
zaraz rok minie a moje lewe dlugie nadal swieci nie wiadomo gdzie
Hugo - 13-12-2012, 10:00
deejay napisał/a: | Jest ok , naprawiaj | Miałem niezłego stresa jak zobaczyłem, że odpowiedziałeś. Byłem przekonany, ze będziesz odradzał deejay napisał/a: | Oryginala navi mitsu , reszta to antena navi | Wow, to ale mam egzotyczny bajer. Ciekawe czy pójdzie to sprzedać, bo ni jak mi nie pasuje we wnętrzu i w ogóle niepotrzebne.
Trzeba sprawdzić która antena jest od czego i niepotrzebne wywalić. Ta na dachu zostanie napewno, bo zawsze mi się takie coś podobało w sedanach. Ciekawe czy oryginalna antena w błotniku działa sveno napisał/a: | Co do poduchy to kierownice NArdi masz drewnianą czy skórzaną? | Drewnianą, wczoraj wysłana, dzisiaj powinna być u mnie. sveno napisał/a: | No i nie wiem czemu myślałem, że to manual, a tu jednak tiptronic | Bosko... Juiceman napisał/a: | Odnośnie haka to pewnie masz Bosala takiego jak u mnie siedzi, nie ma problemu aby dokupić na alledrogo w cenie do 100zł-150zł wszystkiego | Jest taka opcja, ze hak będzie czasami potrzebny, jest moc, więc lawety można targać. robertdg napisał/a: | Komus zależało i zrobił przy aucie dodatkową konserwacje, pozostało wyczyścić rudzielca tam gdzie zaczął ingerować, zawoskować profile zamknięte i bryka będzie super | Ogólnie planuję, ze zanim nim wyjadę to tak własnie zrobię, a to by wychodziło, ze dopiero na wiosnę jak będzie ciepło i sucho. Niestety nie wiem jak wytrzymam do tego czasu... robertdg napisał/a: | tylne amory zmienione | Właśnie zapomniałem napisac, ze wszystkie amortyzatory są KYB GT Performance (co to za wersja) i nowe czerwone sprężyny, ale producenta nie dostrzegłem. Krzyzak napisał/a: | trochę brudny w środku - jak stół u Durczoka | Ło matko, nie czas na pucowanie. Będzie jak nowy w swoim czasie Krzyzak napisał/a: | inaczej - jest lampka? | Nie zauważyłem.
Owczar - 13-12-2012, 10:51
Kiedy wstawiasz do blacharza? Wyglądało groźnie, ale jak widać zdarte tylko poszycie błotnika
Hugo - 13-12-2012, 11:13
Owczar napisał/a: | Kiedy wstawiasz do blacharza? | Możliwie najszybciej. Dzisiaj będzie oglądał fotki, ten pierwszy, o którym myślałem nie ma czasu, ale to dobrze, bo nie byłem na niego do końca pewien.
bbandi - 13-12-2012, 13:31
To blacharze robią takie auta , a zapomniałem że żyjemy w polsce
Hugo napisał/a: | Pierwszy nie wiem czy działa czy atrapa, ale jest śliczna i zostanie |
Taa agrotunning jest w modzie...
Ponadto widać kable od subwofera to pewnie dziadek jeździł i robił umcyumcyumcycycy
Hugo napisał/a: | To co widać to góra 3 godziny roboty i z podwozia można jeść |
Nagraj materiał jak robisz te rdze w 3godz chętnie zobacze.
I jakby się dało tą perfekcyjna komorę silnika zobaczyć na zdjęciach robionych w biały dzień bo po ciemku już widze ze nie jest tak idealnie jak to opisujesz
Pozdro
Rafal_Szczecin - 13-12-2012, 14:19
a ja tam mimo wszystko gratuluje, i wiem ze jezeli zdecydujesz sie na naprawe ( a chyba tak bedzie ) to bedzie to zrobione profi i jeszcze dluuuuugo bedziesz sie cieszyl jazda z V6stka pod maska . gratulacje nowego nabytku
Hugo - 13-12-2012, 14:34
bbandi napisał/a: | Nagraj materiał jak robisz te rdze w 3godz chętnie zobacze | Jaką rdzę, bo ja jej za wiele nie widzę "na żywo". Ty widzisz jej wiecej na zdjęciach? bbandi napisał/a: | I jakby się dało tą perfekcyjna komorę silnika zobaczyć na zdjęciach robionych w biały dzień bo po ciemku już widze ze nie jest tak idealnie jak to opisujesz | Po pierwsze pokaż gdzie napisałem, że pod maską jest idealnie (co powinno znaczyć bez jakiejkolwiek rdzy), o ile sobie przypominam napisałem, ze jest kilka miejsc pokrytych rdzą po odkręceniu lamp i zderzaka Wiem, wiem, takich kielichów jak Ty nie będę miał nigdy
Po drugie: jakiś problem masz do mnie?
Fragu - 13-12-2012, 14:38
Graty Hugo, rób profi i będzie super maszyna ) ..za pewne i tak dużo dużo lepsza niż wymysły wiekszosci handlarzy.
|
|
|