To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Stacja multimedialna

pecio001 - 04-10-2015, 16:00

Mam podobny problem, udało Ci sie rozwiązac go u sie ie i masz moze opis tej wtyczki?Krzychuuu, Krzychuuu,

[ Dodano: 04-10-2015, 16:13 ]
Po podłączeniu tej szarej wtyczki wali mi sporo błędów nie tylko od poduszek ale rowniez inne po jej odłączeniu znikają i zostaje jedynie błąd poduszek ale wtedy nie działa kontrolka od pasów włącznik awaryjnych i tak jak wczesniej napisano ze brak diody od poduszek, ktos rozwiązał ten problem?

tokyo - 13-10-2015, 03:32

Witam
Fabrycznie sa zamienione piny (zle) od poduszek i cana co powoduje ze masz zablokowany can dlatego masz bledy

geomark - 20-11-2015, 21:18

witam
mozesz dokladnie opisac zmienione piny w tej wtyczce

posiadam stacje multimedialna http://allegro.pl/radio-s...5680081425.html wszystrko działa bardzo plynnie ( oprócz radia FM - słaby zasieg, duzo trzasków gdy troszke slabszy sygnal)
no i nieszczesny napis na wyswietlaczu o bledzie poduszki.....

pablo87 - 05-12-2015, 11:49

Witam, mam pytanie gdyz kupiłem ostatnio stacje peyinga ale narazie nie montowalem gdyz chcę dokupic jeszcze kamerę cofania i zamontować w Asx-ie, i mam pytanie czy potrzebuje jakieś "dodatki" żeby działały przyciski w kierownicy i usb w podłokietniku?! Albo jakieś specjalne kieszenie pozwalające zamontować radio
tokyo - 07-12-2015, 22:10

Witam
mozesz podac link jak wyglada radyjko?

pablo87 - 09-12-2015, 21:31

tokyo oto link do strony procenta radia www.peiying.eu/radio_samochodowe/py9908
tokyo - 09-12-2015, 22:19

Witam'
Kabel z usb musisz przeciac i dolutowac do tego co jest w podlokietrniku.
Do kierownicy moze (ale nie musi) byc potrzebny modul. Trzeba sprawdzic w dokumentacji - w zabrzu widzialem taka stacje wiec zapytam

pablo87 - 10-12-2015, 09:59

Super bardzo Ci dziękuję będę wdzięczny za wszelka informacje
Remik_P - 06-01-2016, 23:56

Cześć, to mój pierwszy post na tym forum, więc przede wszystkim się witam :)
Mam od sierpnia 2015 ASX Invite Navi z zamontowaną stacją Alpine - INE-W970BT.
Stacja całkiem fajna, chociaż mam kilka zastrzeżeń...
Przede wszystkim to mapy - niby mozna aktualizować ze strony alpine, ale i tak nie ogarnia mojego miasta.
Cżęść ulic pokazuje jak przed niedawnymi remontami, a część już w trakcie.
W związku z tym planowanie podróży po mieście to czasem nie lada wyzwanie.
Pomaga znaleźć adres, ale jechać trzeba po swojemu.

:)

bonni - 07-01-2016, 20:26

Remik_P napisał/a:
Cześć, to mój pierwszy post na tym forum, więc przede wszystkim się witam :)
Mam od sierpnia 2015 ASX Invite Navi z zamontowaną stacją Alpine - INE-W970BT.
Stacja całkiem fajna, chociaż mam kilka zastrzeżeń...
Przede wszystkim to mapy - niby mozna aktualizować ze strony alpine, ale i tak nie ogarnia mojego miasta.
Cżęść ulic pokazuje jak przed niedawnymi remontami, a część już w trakcie.
W związku z tym planowanie podróży po mieście to czasem nie lada wyzwanie.
Pomaga znaleźć adres, ale jechać trzeba po swojemu.

:)

Cześć

Mam tą samą wersję ASX od września 2015 i mapa faktycznie po Łodzi może być różnie po tym jak oddali kilka dróg po remontach ale jak planujesz dłuższa trasę to zastrzeżeń brak bardzo ładnie prowadzi. Ja do tego mogę polecić jeszcze jedną niezawodną radę starych kierowców - PATRZ NA ZNAKI navi ma tylko być dodatkowa pomocą :)

Ja nie mam zastrzeżeń do nawigacji Alpine.

Mark442 - 08-01-2016, 15:11

Firmy oferujące automapy do nawigacji samochodowej zgodnie z warunkami licencyjnymi oferują jedynie cztery aktualizacje w ciągu roku i nie są one robione on-line, bo są zmiany na drogach (czy to w Łodzi, czy gdzie indziej). Tak masz w Mio, tak masz w Automapie i podejrzewam tak samo jest w Alpine. I do tego trzeba się przyzwyczaić (ja używam licencyjnej Automapy od 2010 roku, a w 2013 roku po oddaniu odcinka S14 i S8 - obwodnica Pabianic i I część obwodnicy Łodzi, czekałem ok. 2 miesięcy na aktualizację stosownego softu przez producenta Automapy.

Takie rzeczy (on-line) to były chyba tylko w Erze... :D

Remik_P - 08-01-2016, 20:32

Bonni, patrzę na znaki i wiem jak się poruszać ;)
Podałem tylko małą niedogodność.

Co do samej stacji alpine, ma ktoś może pomysł jak zrobić by się nie wyłączała przy starcie silnika?
Stoję na parkingu, rozmawiam przez telefon via BT i po przekręceniu kluczyka kiedy ruszam mam reset wszystkiego i trzeba czekać aż się włączy i połączy z telefonem...

tokyo - 18-01-2016, 01:50

Witam
Musisz podlaczyc plus po stacyjce do plusa po zaplonie ktory nie znika podczas rozruchu.
Jezeli dalej bedzie znikac trzeba zrobic i dolozyc maly zasilacz podtrzymujacy na 3/4sek xasilanie(duze kondensatory). Robilem to ostatnie w outlanderach i pomaga

pablo87 - 04-02-2016, 08:42

tokyo czy pytałeś w Zabrzu o radio które posiadam czy potrzebny jest modół do kierownicy ?
piotr444 - 04-02-2016, 17:00

Witam! Szukam instrukcji obsługi w j. polskim do panelu- radia z kamerą cofania do mitsubishi asx (model z 2013r.)