Nasze Miśki - MSS Zielona żaba by Bizi78.
Bizi78 - 21-04-2013, 16:28
Podczas urlopu nastąpiła wymiana ramienia tylnej wycieraczki .
Przed:
Po:
Następnie przeprowadziłem reanimację osłon tylnych tarcz hamulcowych, wymiana pewnie po wakacjach wraz z tarczami .
Po delikatnym potraktowaniu wiertarką z nasadką drucianą.
Następnie po moczeniu w odrdzewiaczu.
Spray użyty do pomalowania.
Finalny efekt .
Oraz żaba w całej krasie po umyciu i na letnich laczkach.
Hugo - 21-04-2013, 21:41
Co to za odrdzewiacz? Sam rozpuścił tą rdzę?
Wojciech Bogacz - 21-04-2013, 21:48
Hugo napisał/a: | Co to za odrdzewiacz? Sam rozpuścił tą rdzę? |
Dokładnie też mi to po głowie chodzi bo sam bym sobie parę rzeczy tak przy moim Galu porobił Tym bardziej, że rdzy na nim wiela więc będzie na czym testować
Bizi78 - 22-04-2013, 07:36
Odrdzewiacz to zwykły marketowy firmy Dragon:
http://www.dragon.biz.pl/...1596520a04756cd
nie miałem czasu na szukanie po necie co jest dobre i polecane .
Oczywiście pomagałem mu przy pomocy twardego pędzla .
wojtas - 22-04-2013, 07:44
Bizi78 napisał/a: | Oczywiście pomagałem mu przy pomocy twardego pędzla . |
Prawie jak piaskowanie.
maciej_edi - 27-04-2013, 10:47
no hej troche to trwało ale jestem
No żaba niezła lakier to pewnie jak u mnie w Cari:)
Ładnie się błyszczy w słońcu ta zieleń PZDR
Bizi78 - 28-04-2013, 13:03
Niestety lepiej wygląda na foto niż w realu .
kowalmaly5 - 04-05-2013, 13:47
Żabcia jest ok. ale ja jestem zwolennikiem dużych motorów i szczerze mówiąc można by było zamienić żabcie na galusia V6 kombi bo daje radość z jazdy a i bagaży również dużo zmieści. Pozdrawiam
Wojciech Bogacz - 04-05-2013, 14:42
kowalmaly5 napisał/a: | Żabcia jest ok. ale ja jestem zwolennikiem dużych motorów |
Owszem - duże motory są spoko, ale trochę mało wdzięcznie obchodzą się z zawartością baku paliwa czy butli z gazem....
kowalmaly5 napisał/a: | szczerze mówiąc można by było zamienić żabcie na galusia V6 kombi bo daje radość z jazdy a i bagaży również dużo zmieści. |
Z tą radością to zależy jakie priorytety ma właściciel Jeden chce mieć wygodny nieszczególnie wyróżniający się pojazd a inny chce mieć ładne rodzinne autko, które od czasu do czasu sprawi, że dzieci na tylnej kanapie zamilkną by potem gromno wrzasnąć "tato, jeszcze raz !".
P.S. Bizi78 - podoba mi się to malowanie - pewnie coś podobnego zafunduję swojemu bandycie
Bizi78 - 04-05-2013, 19:52
kowalmaly5 napisał/a: | Żabcia jest ok. ale ja jestem zwolennikiem dużych motorów i szczerze mówiąc można by było zamienić żabcie na galusia V6 kombi bo daje radość z jazdy a i bagaży również dużo zmieści. |
Żaba kupiona od chrzestnego (1 właściciel) dlatego jest u mnie .
Przebieg pewny, stan znany i spory rabat dostałem .
Może kiedyś Żaba dostanie V6 pod maskę (do SW wszedł to i do SS powinien wejść) ale na razie ma dopiero około 170kkm przebiegu.
Wojciech Bogacz napisał/a: | Z tą radością to zależy jakie priorytety ma właściciel |
Cytując klasyka kabaretowego "jeden lubi blondynki a drugi jak mu nogi śmierdzą" .
Malowanie na dworze przy sporym wietrze, ale i tak tego widać nie będzie .
Osłony zostaną założone przy zmianie tarcz, może jeszcze w tym roku.
Bizi78 - 08-05-2013, 15:15
Dzisiaj Żaba dostała nowy sworzeń (SIDEM) przedniego wahacza .
Montaż okazał się bezproblemowy, tak stwierdził fachowiec .
Zobaczymy jak długo wytrzyma .
Nareszcie pozbyłem się denerwujących puknięć na polskich równych drogach .
Bizi78 - 26-05-2013, 10:21
Temat Żaby daleko spadł, czas coś napisać .
Małe prezenty od ASO dla Żaby :
Krańcówka drzwi kierowcy koszt 25zł.
Starą pewnie zreanimuję, zrobię foto tutorial i wstawię na forum dla potomnych .
Uszczelka pod przepustnicę koszt 30zł .
Jako, że brak zamienników pewnie puszczę na alledrogo i forum serię, coby się zwróciła cena zakupu .
Bizi78 - 01-07-2013, 19:20
Temat mojej Żaby spadł aż na 3 stronę więc czas coś napisać .
Mam plany aby pod koniec miesiąca Żaba dostała nowy lakier na tylne nadkola i tylną klapę .
Postanowiłem kupić w ASO wisienkę na tort .
Koszt wisienki 68,39zł .
Wiem że na alledrogo zamiennik kosztuje około 20zł ale nie jestem przekonany co do jakości i trwałości .
Napis Space Star na tylną klapę jakby ktoś chciał wiedzieć to koszt w ASO ~85zł, mój wygląda jeszcze dobrze więc pewnie powędruje z powrotem na klapę.
jacek11 - 01-07-2013, 23:02
Ach,wyczuwam powiew świeżości lubię zapach świeżego lakieru
Bizi78 - 02-07-2013, 07:26
Jacku, chętnie bym pomalował całą Żabę , niestety w dobie kryzysy trzeba ograniczać koszty i robić tylko najważniejsze rzeczy .
|
|
|