Forum ogólne - Samochody z dobrą blacharką
mjsystem - 21-02-2013, 18:22
Morfi napisał/a: | Kurde to faktycznie problem. Pozostanie volvo i audi |
Nooooo i to nie kazdy model, nie każdy rocznik Ale o tym powyżej pisałem
ogon56 - 21-02-2013, 19:42
mjsystem napisał/a: | 4. Saab
Szwedzka marka zbankrutowała pod koniec 2011 roku, a w tej statystyce widzimy jeden z powodów tego upadku. Pod maskami Saabów znajdowały się te same silniki, które trafiały do Opli, dlatego zbliżona pozycja w rankingu zawodności nie powinna dziwić. Niestety to właśnie problem z awaryjnością był jednym z gwoździ do trumny szwedzkiego producenta.
http://moto.wp.pl/gid,152...8,mgaleria.html
[ Dodano: 21-02-2013, 17:27 ]
PS. Tak czy inaczej Saaba nie polecałbym |
1. Saab zbankrutował w 2012roku kwoli ścisłości. Aktualnie odradza się na nowo w związku z nowym właścicielem i w tym roku zaprezentuję nowego 9-3 100% na bazie swojej konstrukcji podwozia PheniX
2. Nie zbankrutował z powodu awaryjności, tylko w związku ze złymi relacjami z GM który był jego właścicielem. Amerykański koncern odciął im po prostu zasilanie .
3. SAAB produkował własne silniki, tylko niektóre jednostki brał od GM(benzyna) i włochów (diesle)
4. Znajdź porządniejsze dane od wp.pl o motoryzacji
Nie jestem fanbojem SAAB ani właścicielem auta, ale starajmy się trzymać faktów
[ Dodano: 21-02-2013, 19:52 ]
Morfi napisał/a: | A honda accord ? |
To zależy która wersja. Poszukuję wersji VII (2002-2008). Cieszą się dobrą opinią silników benzynowych. Jednak z egzemplarzy które oglądałem wszystkie mają oznaki korozji podwozia, niewiele nadwozia. Ogólnie nie są to jeszcze auta stare i wytrzymałość blacharki dopiero będzie wychodzić. Wersje wcześniejsze cierpią mocno na wszelkie objawy korozji. Honda cieszy się solidnym wykonaniem aut pod względem mechanicznym, ale w blacharce zawsze robią się dziury ;/. Po za tym "Hanie" są w cenie.
mjsystem - 22-02-2013, 08:30
ogon56 napisał/a: | 4. Znajdź porządniejsze dane od wp.pl o motoryzacji |
Nie jestem zwolennikiem Wikileaks, aby dochodzić źródeł i rzetelności artykułów Każdy ma swój rozum, a jeszcze częściej swoje zdanie Ja się oparłem o artykuł, Ty się podpierasz...
ogon56 napisał/a: | Nie jestem fanbojem SAAB ani właścicielem auta, ale starajmy się trzymać faktów |
... ... swoim zdaniem?
I dla jasności. Jestem zwolennikiem Saaba. Posiadałem długo Volvo v70 i byłem mega zadowolony. Saab podobno jest lepszy. Niestety poza Twoją opinią reszta była nie zadawalająca. Nie kiepska. Po prostu kilku znajomych jak kupiło Saaba tak nagle szybko sprzedała. Na pewno były nie wygodne
ogon56 - 22-02-2013, 21:29
Z tego co piszesz to moim zdaniem SAAB zbankrutował w 2012roku z powodów złych relacji z GM i produkował silniki do swoich samochodów. No kurcze jakby to zależało ode mnie tochętnie bym przedłużył jego produkcję
wojzi - 22-02-2013, 22:08
ogon56 napisał/a: | kwoli ścisłości |
się czepię, zwłąszcza, że sam robię dużo błędów, ale powinno być "gwoli ścisłości". No chyba, że chciałeś napisać nie staropolszczyzną tylko jeszcze starszą wersją języka i wtedy by było "k woli ścisłości".
A propos Saabów, sam bym chętnie takiego nabył. Ale ja jestem estetą i mi się po prostu podobają.
Przy czym odstraszają mnie ceny ewentualnych napraw - słyszałem, że rozrząd może zruinować i wymiana rozrządu w Misiu wychodzi przy tym tanio jak okazja w Biedronce.
ogon56 - 23-02-2013, 13:27
Nom pomyłeczka hehe . Wyglądają super, też dokładnie nie wiem ile kosztuję rozrząd, ale myślę że z pompą, olejami, filtrami itd. nie wyjdzie więcej niż 1200-1300zł. Wymienialiśmy ostanio rozrząd w drugim aucie Audi A3 2.0TDi 140KM z 2006 i mechanik mówił, że dość drogo wyjdzie no i zamkneliśmy się z robocizną w 1200zł. Jak na dość świeże auto i dobrej jakości części to dość dobry rezultat. Jaki SAAB'ik cie nie interesuję ?
wojzi - 23-02-2013, 15:03
Na razie ze względów finansowych przez kilka lat żadne auto mnie nie interesuje . Zresztą chciałbym, żeby Cari została u mnie na dożywocie.
Ale jak kiedyś zacznę szukać nowego autka to oprócz Misiów i obowiązkowo Mazd będę też rozważał Saaba.
ogon56 - 23-02-2013, 22:11
Galancior by też u mnie został, ale już zaczyna wchodzić w słuszny wiek 13lat i rozglądam się za Hanką Accord lub 9-3 Saabinką .
cns80 - 24-02-2013, 14:56
Przypominam że temat jest o autach z dobra blacharką, a ani Galant ani Accord się do nich nie zalicza.
ogon56 - 24-02-2013, 20:01
Accord po 2002 powinien
mjsystem - 25-02-2013, 16:01
cns80 napisał/a: | Przypominam że temat jest o autach z dobra blacharką |
A ja nie złośliwie przypomnę, że zadający pytanie nie interesuje się pytaniem, które zadał A My się pocimy, szukamy, zastanawiamy. Nabijamy posty?
|
|
|