[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Przy rozgrzanym silniku dymi
milo - 15-03-2013, 15:29
yam1530 napisał/a: | to odpowiedź w formie pytania:) Bo może chodziło Ci bardziej o markę? |
To znaczy 10/40 a marka oleju to już wedle uznania
falko36 - 19-07-2015, 07:24 Temat postu: dym z rury Witam all mam problem ze swoim miskiem od jakiegos czasu dymi na bialo to znaczy po odpaleniu jest ok a po rozgrzaniu bialy dym leci i to jak z komina z tego co zauwazylem nie zalaczaja sie wiatraki na chlodnicy czy mogl pasc czujnik ? i gdzie go szukac a i taka ciekawostka wentylatory chodza po przekreceniu kluczyka w 2 pozycji to znaczy jak nie swieca sie kontrolki na desce.Prosze o jakas pomoc.Dzieki
Tomek - 19-07-2015, 07:33
Uszczelka pod głowicą cała?
milo - 19-07-2015, 11:08
falko36 napisał/a: | od jakiegos czasu dymi na bialo to znaczy po odpaleniu jest ok a po rozgrzaniu bialy dym leci i to jak z komina |
Ubywa płynu ? możesz jeszcze zmniejszyć ciśnienie w układzie chłodzenia tzn korek chłodnicy i jakie będą objawy
falko36 napisał/a: | zauwazylem nie zalaczaja sie wiatraki na chlodnicy czy mogl pasc czujnik ? |
Jeśli nie będzie odpowiedniej temperatury to się nie załączą
falko36 napisał/a: | taka ciekawostka wentylatory chodza po przekreceniu kluczyka w 2 pozycji to znaczy jak nie swieca sie kontrolki na desce |
Sprawdz jeża ten zamontowany na chłodnicy z prawej strony , jak sie zachowuje wentylator przy załaczonej klimie ?
falko36 - 19-07-2015, 14:04
znika mi odrobina plynu ze zbiorniczka ale co ciekawsze po wlaczeniu nawiewu w kabinie dzialaja wiatraki chlodnicy,co do klimy to nie mam mozliwosci odpalenia jej bo brak mocowania rolki napinacza
[ Dodano: 19-07-2015, 14:07 ]
Tomek napisał/a: | Uszczelka pod głowicą cała? |
nie ukrywam ze nie sprawdzalem ale po wlaczeniu nawiewu w kabinie znika dym nie kumam o co caman
[ Dodano: 23-07-2015, 06:18 ]
uszczelka cala okazuje sie ze kopci na wolnych obrotach tylko mog tobyc zabrudzone wtryskiwacze?
jacek11 - 23-07-2015, 11:38
Może paliwo z wodą tankujesz.Zmień stację na próbę
milo - 23-07-2015, 15:18
falko36 napisał/a: | okazuje sie ze kopci na wolnych obrotach tylko mog tobyc zabrudzone wtryskiwacze? |
Złe podciśnienie w kolektorze, EGR zaślepiony
falko36 - 27-07-2015, 06:48
Złe podciśnienie w kolektorze, EGR zaślepiony
nie ukrywam ze jestem laikiem w miskach gdzie znajduje sie te egr bo probowalem zlokalizowac i nie bardzo mi poszlo a co z tym podcisnieniem.Sorki ze jade dalej z tym tematem ale zalezy mi na reanimacji Miska bo polubilem ten samochod a nie ukrywam ze teraz na mechanika ciezko kase wydac bo w wawie sami naciagacze http://forum.mitsumaniaki...icon/icon11.gif
milo - 28-07-2015, 16:28
falko36 napisał/a: | nie ukrywam ze jestem laikiem w miskach gdzie znajduje sie te egr bo probowalem zlokalizowac |
Egr https://www.google.pl/sea...M%253A%253BQbQ8
Jeżeli egr zaśepiony przepustnica zamyka się prawidłowo na wolnych obrotach wzrasta podciśnienie w dolocie i są problemy
Owczar - 29-07-2015, 13:45
falko36 lepiej poszukaj zaufanego mechanika w Warszawie (np serwis Mitsumaniakow) bo ten problem to jedna z mniej bolesnych usterek w tym aucie. Podczas użytkowania tego auta spotka Cię wiele więcej bardziej bolesnych. Można by wypisać całą litanie.
Najpowazniejsza i najczestsza to awaria głowicy - naprawa nieopłacalna. W dodatku auto nie jedzie, pali jak smok a skrzynia jest awaryjna.
Ja zmieniłem jedną rzecz w tym aucie i pozbylem się problemu teraz jeżdżę szybciej, taniej, i bezawaryjnie. Ja bym się nie przywiazywal do tego auta. Póki jeździ sprzedaj i zamień na V6 jak padnie głowica to naprawa będzie droooogaaa.
milo - 01-08-2015, 21:41
Owczar napisał/a: | Póki jeździ sprzedaj i zamień na V6 |
Nie lepiej na V8
Owczar - 04-08-2015, 10:40
No w sumie jazda V8 może być podobna kosztowo do jazdy tym dieslem. a wrażenia bezcenne. Tylko Galanta z V8 nie było.
|
|
|