To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Rozbity Outlander

sylb - 13-06-2013, 17:23

Odpisałem.
borsak1 - 14-06-2013, 07:47

Zapłacisz VAT, wiem bo sam u nich robiłem z poleceO GT).
lexus - 20-06-2013, 14:22

Wycenili mi na 26,5tyś (brutto) w tym wymiana szyb które są całe ale pan z ASO powiedział że są zarysowane (lusterkiem) a to szkło barwione a ja powiem szczerze nie zauważyłem tego .Przednie drzwi i błotnik tylko do malowania reszta wymiana. Felga też do wymiany a była tylko rysa na rancie jakbym zachaczył o krawężnik .Ciekawe co z tymi gratami co wymienią czy to mi oddają czy jak ?.Aso powiedziało że niby dlaczego mam płacić Vat .auto nie miało odliczeń i wszystko .
dawcio - 02-07-2015, 19:08

Witam kolegów!
Niestety outek rozbity(nikomu nic się nie stało-ale teraz zaczynają się problemy...)
Od początku:
sarna fosa outek w focie(dwie prawe kurtyny się "wysypały")
okazuje się wstępnie prawa strona zawieszenia rozwalona,koła(2x),felgi(2x),belka tylnia,wahacze(2x)zerwany przedni zderzak(zerwany z zaczepów),3 chłodnice,podsufitka,napewno teleskopy może spręzyny,tarcze(pokrzywione) i pewnie wiele drobiazgów z zawieszenia jeszcze...
Auto nie wygląda źle na pierwszy rzut oka-założyć koła i jechać,ale rzeczoznawca wycenił szkody na 70% wartości samochodu,a więc samochód do kasacji!!!
Czekamy na wycenę wraku i samochodu przed wypadkiem(w lutym ubezpieczony na 37tyszł)
I teraz do Was koledzy pytanie robić(mechanik namawia na części używane) czy szukać czegoś innego(niestety tańszego!?
Proszę o radę i pomoc(więcej info jak będzie wycena i kosztorys)

Hubeeert - 03-07-2015, 08:52

Zleć niezależną wycenę wartości auta i kosztu naprawy - to często jest dobry punkt wyjścia. Sprężyny i amortyzatory wymienia się parami na osi, tak samo tarcze i kocki hamulcowe.
dawcio - 03-08-2015, 14:59

Żegnam się z outkiem :(
za dużo musiałbym dołożyć...
przesiadka na skode-niestety inna klasa,ale jeździ się fajnie(i to spalanie....)
Będę na forum zaglądał jako były właściciel outlandera i osoba lubiąca tą markę
Wiem że nie jest to miejsce na ogłoszenie ale zostało mi troszkę części z outka:
-koła z zimówkami(świetne na śnieg)
-kołpaki
-gumowe wycieraczki
info na priv
Pozdrawiam :argue: