To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] hamulce

wichura1 - 19-06-2007, 22:55

ATE, niestety są bardzo miękkie i brudzą alusy, że idzie zwariować. :D
Anonymous - 19-06-2007, 23:17

Widzę że dyskusja się rozwineła, zdecydowałem się jednak i zamówiłem Ferodo Premier, róznica w cenie 30 zł drożej od Kashiyamy więc wybór jest prosty biorąc pod uwagę opinię.
Krzyzak - 20-06-2007, 11:29

Ferodo u mnie piszczy, Kaszajama nie piszczala (w Colcie)
a w Galu mam tarcze ATE + klocki Lucas - swietny zestaw

Anonymous - 24-06-2007, 23:28

ja mam brembo max'y i klocki ferrodo - PORAŻKA! tylko czekam na moment kiedy założę z powrotem seryjne; moment tarcza nagrzana, pedał w podłodze i brak hamulców; do tego szybko się zwichrowała;
Anonymous - 25-06-2007, 11:52

ozz napisał/a:
ja mam brembo max'y i klocki ferrodo - PORAŻKA! tylko czekam na moment kiedy założę z powrotem seryjne; moment tarcza nagrzana, pedał w podłodze i brak hamulców; do tego szybko się zwichrowała;

Bardzo mnie dziwi twoja wypowiedź.Brembo to lider w dziedzinie hamulców a Ferodo nie ma również złej opinii.

Matejko - 25-06-2007, 12:04

ja mam identyczna opinie jak ozz zreszta mamy chyba zblizony uklad hamulcowy
harpagan - 25-06-2007, 13:22

Ozz z ciekawosci jakie konkretnie klocki miales?
Bo premiery byly dla mnie totalna porazka.
Wiem ze czarnuch ujezdza brembo maxy (nie wiem z jakimi klockami) i bardzo sobie chwali
Przewiozl mnie kawalek i skutecznosc pojedynczego hamowania bardzo mile mnie zaskoczyla.

Anonymous - 25-06-2007, 14:04

ozz napisał/a:

To dla mnie znak że zestaw dobrze hamuje ewentualnie masz zablokowane szczęki i cały czas trze i dla tego się grzeje. W tym przypadku napraw hamulce albo wstaw kaszajamy :lol:

Anonymous - 25-06-2007, 14:35

harpagan napisał/a:
Bo premiery byly dla mnie totalna porazka.

a czemu ?

harpagan - 25-06-2007, 18:40

Zorałem sie w 6 tys a hamowaly tak samo jak kashiyamy, z ta roznica ze sie nie gotowaly tak szybko. Wiem ze to najnizszy model ferodo ale jakos spodziwalem sie po nich czegos wiecej. Moze to tez kwestia tarcz ktore byly juz chude i stare ;)