ASX Ogólne - Rdzewiejący ASX
LUK_DJ - 26-10-2015, 07:28
Mój ASX nie miał nawet otarci w tym obrębie. Zaprawki robione, ponieważ pojawiły się pęcherzyki takie ok 1-2mm średnicy. Jako, że korozja rozpoczęła się od wnętrza błotnika ww. pęcherzyki były efektem przerdzewienia blachy.W Moim drugim aucie tj.12-letnim Outlanderze, dokładnie w tym miejscu pojawiają się pęcherze po obu stronach pojazdu. Tylko ASX ma 5 latek. Myślę, iż wkrótce ww. problem pojawi się w innych egzemplarzach.
Uwex - 26-10-2015, 07:37
LUK_DJ napisał/a: | Niby jest 12 lat gwarancji na perforację... |
... pod warunkiem corocznego przeglądu karoserii przez ASO.
wlodeks - 26-10-2015, 12:30
Miałem korozję dokładnie w tym samym miejscu. W serwisie przyjęli to na gwarancji na perforację blach i wymienili cały błotnik (oprócz błotnika wymienili również klapę bagażnika, bo tam też była korozja). Oczywiście, ważne jest aby mieć w książce serwisowej wpisy dotyczące przeglądów nadwozia bo inaczej może być kiepsko z uznaniem 12 letniej gwarancji perforacyjnej.
xkongox - 29-10-2015, 19:46
Witam Wszystkich
U mnie rdza pojawiła się wokół mocowania ramki tablicy rejestracyjnej. Ramka wpada w wibracje przy zamykaniu klapy i wyciera lakier, więc postanowiłem coś z tym zrobić. Tak jak u poprzedników, stalowe wkręty na żywca wkręcone w blachę. Podczas dokręcania prawdopodobnie nastąpił odprysk lakieru i pojawiła się korozja. Wygląda to na żenującą robotę producenta i ASO.
Auto z polskiej dystrybucji, ma 8 miesięcy i przebieg ok. 10 tys. ASO specjalnie nie zdziwiła wspomniana informacja i w ramach gwarancji mają się tym zająć. Jak widać można chuchać i dmuchać, a i tak finalnie przywitać się z lakiernikiem.
Haiku - 04-11-2015, 13:44
Mnie oraz mojemu kumplowi udało się wymienić tylne klapy pomimo wygaśnięcia gwarancji w ASO Satall Łódź. Nasze auta są z końca 2011 roku (pierw rejestracja 2012).
U nas wyglądało to tak
Wedrowiec - 04-11-2015, 14:15
Gwarancja na blachy jest dłuższa.
Haiku - 04-11-2015, 14:45
Wedrowiec napisał/a: | Gwarancja na blachy jest dłuższa. |
Owszem ale dotyczy to gwarancji na perforację nadwozia. Jak wgłębisz się co to znaczy to reklamacja uwzględnia dopiero dziurę na wylot a nie rdzawe ognisko korozji.
Wymiana została wykonana jako ukłon w stronę klienta (dobre imię firmy)
LUK_DJ - 05-11-2015, 13:02
Jestem rozczarowany przerdzewieniem nadkola na wylot w 5 letnim ASX, jest to rzecz niedopuszczalna. Dam znać czy gwarant wykonał naprawę gwarancyjną, czy też się wykpił. Nie ukrywam, iż sposób załatwienia reklamacji ASX-a, będzie miał duży wpływ na wymianę drugiego pojazdu - starego Outlandera na nowy model, czy też zakupienia RAVki u konkurencji.
Hubeeert - 05-11-2015, 16:54
Kup Toykę, opowiem Ci wtedy o przebojach mojej siostry z ASO Toyoty
Haiku - 05-11-2015, 22:08
LUK_DJ napisał/a: | Jestem rozczarowany przerdzewieniem nadkola na wylot w 5 letnim ASX, jest to rzecz niedopuszczalna. Dam znać czy gwarant wykonał naprawę gwarancyjną, czy też się wykpił. Nie ukrywam, iż sposób załatwienia reklamacji ASX-a, będzie miał duży wpływ na wymianę drugiego pojazdu - starego Outlandera na nowy model, czy też zakupienia RAVki u konkurencji. |
Szczerze to trochę dziwnie wygląda to nadkole. Czy na pewno ten element nie był w przeszłości naprawiany? Może była jakaś przygoda o której nie wiesz? Znam przypadek malowania elementu w nowym samochodzie z powodu uszkodzenia w transporcie (clio mojej żony).
Jeśli faktycznie Twój egzemplarz nie był wcześniej naprawiany to sądzę, że jest to przypadek jednostkowy. Na tą chwilę ludzie borykają się "jedynie" z:
- korozją na tylnej klapie bagażnika
- korozją punktową na przednim pasie pod maską pod osłoną plastików
Temat powinien oczywiście zostać wyjaśniony przez gwaranta.
LUK_DJ - 09-11-2015, 13:03
wlodeks napisał/a: | Miałem korozję dokładnie w tym samym miejscu. W serwisie przyjęli to na gwarancji na perforację blach i wymienili cały błotnik (oprócz błotnika wymienili również klapę bagażnika, bo tam też była korozja). Oczywiście, ważne jest aby mieć w książce serwisowej wpisy dotyczące przeglądów nadwozia bo inaczej może być kiepsko z uznaniem 12 letniej gwarancji perforacyjnej. |
To już drugi przypadek . Naprawy nie było, ponieważ przy wydaniu (5lat temu) ASX-a przemierzyłem go czujnikiem lakieru.
W pięcioletnim aucie oznaki niezawinionej korozji to jakaś porażka a nie normalność, gadanie, że "ten typ tak ma" to zwykłe robienie klienta już w nie w konia a w słonia . Te całe przeglądy powłoki lakierniczej to też ściema, jak zauważą korozję w ASO to co w jakiś magiczny sposób ją zatrzymają! Bez naprawy lakierniczej się nie da.
sampler - 09-11-2015, 13:38
LUK na zdjęciu które dałeś ewidentnie widać zaprawkę i zamalowaną rysę także coś tam się działo w tym miejscu
sla - 09-11-2015, 14:41
Hubeeert napisał/a: | Kup Toykę, opowiem Ci wtedy o przebojach mojej siostry z ASO Toyoty |
Rozumiem, że nierzetelność jednej firmy usprawiedliwia robienie tego samego przez inną?
A w Ameryce to murzynów biją
RomanK61 - 29-05-2018, 13:39
Czy macie jakiś sprawdzony środek do zakonserwowania tylnej klapy Asx-a, czy potrzeba demontażu tapicerki,a może wystarczy zakonserwować przez te malutkie otwory w dole klapy.
FabioASX - 13-08-2018, 10:45 Temat postu: rdza na klapie mam ten sam problem rdzewieje mi klapa ale nie mam corocznych przeglądów bo kupiłem auto krajowe ale z drugiej ręki. Da rade coś z tym zrobić ?
|
|
|