To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrny Elegance 2.5 v6 po "Avancowaniu"

gawron - 04-06-2013, 08:21

Metoda3 napisał/a:
Gawron ładniutki ten twój się robi coraz bardziej. Powodzenia w dalszych pracach nad nim.

Dzięki dzięki no już nie wiele w zasadzie mam w planach :D Jeszcze chciałbym blendę na tylną szybę a potem zobaczymy może felgi jak się znudzą :lol:

gawron - 04-06-2013, 08:23

Hugo napisał/a:
Oczywiście, że tak. Trzeba zdjąć zderzak, poza tym zależy jaki masz hak. Widzę, że przy niektórych nawet zwykły zderzak trzeba podcinać od dołu. Przy moim nie trzeba.

Zarzuciłem wczoraj nic nie ciąłem. Zderzak delikatnie wyje jak się haka założy ale nie ma tragedii. W zasadzie na tyle rzadko używam że nic się nie stanie jeśli będę podpinał go tylko w razie potrzeby. Po odpięciu końcowej części haka w ogóle nie widać że jest zamontowany.

Fragu - 04-06-2013, 09:11

gawron, daje rade ten Twój galancior :) ) Pryzznam, ze dobrze mu na glebie, ale sam jakos bym sie nie odwazyl:)
D1VenO - 04-06-2013, 09:50

gleba ? gdzie ? to standard jaki powinien mieć galant. Jak dla mnie opona trochę za baloniasta albo na foto tak wygląda. jak moja zimówka hehe. Tak czy siak taki zabieg znacząco poprawia wygląd auta i absolutnie nie utrudnia poruszania się po drogach. Fragu, ja mam nisko i jak na razie naliczyłem 2 miejsca gdzie nie wjadę. Garaż SPA mitsumaniaków we Wrocławiu i 4 garby między Smolcem a Wrocławiem :P

Absolutnie nie przeszkadza mi to w codziennej jeździe. Nie jadę 5km/h tylko normalnie. Gwint mam ustawiony na 3/4 miękkości i jak dla mnie jest mega super. Nic mi nie dobija niczym nie trę. Zawsze prowadzę auto z głową a nie bezmyślnie i nigdy nie atakuje krawężników z glebą czy bez bo one do tego nie są :D

Fragu - 04-06-2013, 09:56

D1VenO, chyba poki sie nie przejade zglebionym autem to sie nie przekonam ...za duze lęki mam już przy standardowym zawiasie na niektorych drogach :mrgreen:
D1VenO - 04-06-2013, 10:10

jak kupiłem gala to miałem najtańsze KYB i seryjne sprężyny po przejściach, bujało jak ludka BOLS wtedy nurkowałem przodem po każdej chłopce itp zmieniłem od razu na KYB ulrtraSR +nowe sprężyny i było czadowo ale za wysoko jak dla mnie.

Wystarczy zestaw z avanca i jest przyzwoicie.

tresorex - 04-06-2013, 15:46

Fragu napisał/a:
D1VenO, chyba poki sie nie przejade zglebionym autem to sie nie przekonam ...za duze lęki mam już przy standardowym zawiasie na niektorych drogach

Kwestia przyzwyczajenia :) Colta mam na oryginalnej wysokości a galanta -40mm i zahaczyłem zderzakiem o krawężnik tylko raz 15 minut po zakupie. Teraz jak widzę galanty na standardowej wysokości to wydaje mi się że jest z nim coś nie tak... teraz chyba każde następne auto obniżę :)

gawron - 22-10-2013, 09:51

Wreszcie znalazłem chwilę żeby opisać zmiany w moim Rycerzu:)

Na początek wjechało nowe (używane) radyjko 2 din Pioneer z nawigacją, zestawem głośnomówiącym itd.
Tak wygląda w autku musze jeszcze pokombinowac z ramką narazie na szybko zamontowane.

gawron - 22-10-2013, 09:54

Niedawno po długich poszukiwaniach dorwałem wreszcie wymarzoną gałkę i rączkę ręcznego Nardi Torino:) w stanie idealnym:P

Fotka przed montażem:

i po:P:

gawron - 22-10-2013, 09:57

Całość prezentuje się tak:

Jeśli chodzi o wnętrze to na chwile obecna zakończyłem ulepszanie:)

gawron - 22-10-2013, 10:01

Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to wjechały nowe felgi 17":

Na aucie siedzą tak:)

Także trochę sie działo przez ostatnie 6 miesięcy:)
Oczywiście to nie koniec dalej będę się starał upiększać miśka.
w planach czarny dach w połysku:P

arturj123 - 22-10-2013, 10:13

Świetnie wygląda, uwielbiam srebrny + czarne felgi :)
Pomyśl jeszcze nad spoilerem;)

sipex - 22-10-2013, 10:36

fakt rewelka chociaż czarne felgi dla mnie są be.. to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda :lol: co do radia to mam tak u siebie i jedyne ładne rozwiązanie to daj do plastikarza niech Ci wtopi tą ramkę w panel później malowanie/okleina i będzie wyglądało jak ori..
w galu ten otwór to 1.8din a radia są 2din dlatego nic nie spasujesz :P

gawron - 22-10-2013, 10:46

sipex napisał/a:
fakt rewelka chociaż czarne felgi dla mnie są be.. to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda :lol: co do radia to mam tak u siebie i jedyne ładne rozwiązanie to daj do plastikarza niech Ci wtopi tą ramkę w panel później malowanie/okleina i będzie wyglądało jak ori..
w galu ten otwór to 1.8din a radia są 2din dlatego nic nie spasujesz :P

No tak tylko skąd taką samą okleinę?

Fragu - 22-10-2013, 10:50

gawron, oklej wszystko w jakiś inny wzór :P

Felgi dają radę - ładnie! :shock: