Nasze Miśki - Srebrny Elegance 2.5 v6 po "Avancowaniu"
gawron - 04-06-2013, 08:21
Metoda3 napisał/a: | Gawron ładniutki ten twój się robi coraz bardziej. Powodzenia w dalszych pracach nad nim. |
Dzięki dzięki no już nie wiele w zasadzie mam w planach Jeszcze chciałbym blendę na tylną szybę a potem zobaczymy może felgi jak się znudzą
gawron - 04-06-2013, 08:23
Hugo napisał/a: | Oczywiście, że tak. Trzeba zdjąć zderzak, poza tym zależy jaki masz hak. Widzę, że przy niektórych nawet zwykły zderzak trzeba podcinać od dołu. Przy moim nie trzeba. |
Zarzuciłem wczoraj nic nie ciąłem. Zderzak delikatnie wyje jak się haka założy ale nie ma tragedii. W zasadzie na tyle rzadko używam że nic się nie stanie jeśli będę podpinał go tylko w razie potrzeby. Po odpięciu końcowej części haka w ogóle nie widać że jest zamontowany.
Fragu - 04-06-2013, 09:11
gawron, daje rade ten Twój galancior ) Pryzznam, ze dobrze mu na glebie, ale sam jakos bym sie nie odwazyl:)
D1VenO - 04-06-2013, 09:50
gleba ? gdzie ? to standard jaki powinien mieć galant. Jak dla mnie opona trochę za baloniasta albo na foto tak wygląda. jak moja zimówka hehe. Tak czy siak taki zabieg znacząco poprawia wygląd auta i absolutnie nie utrudnia poruszania się po drogach. Fragu, ja mam nisko i jak na razie naliczyłem 2 miejsca gdzie nie wjadę. Garaż SPA mitsumaniaków we Wrocławiu i 4 garby między Smolcem a Wrocławiem
Absolutnie nie przeszkadza mi to w codziennej jeździe. Nie jadę 5km/h tylko normalnie. Gwint mam ustawiony na 3/4 miękkości i jak dla mnie jest mega super. Nic mi nie dobija niczym nie trę. Zawsze prowadzę auto z głową a nie bezmyślnie i nigdy nie atakuje krawężników z glebą czy bez bo one do tego nie są
Fragu - 04-06-2013, 09:56
D1VenO, chyba poki sie nie przejade zglebionym autem to sie nie przekonam ...za duze lęki mam już przy standardowym zawiasie na niektorych drogach
D1VenO - 04-06-2013, 10:10
jak kupiłem gala to miałem najtańsze KYB i seryjne sprężyny po przejściach, bujało jak ludka BOLS wtedy nurkowałem przodem po każdej chłopce itp zmieniłem od razu na KYB ulrtraSR +nowe sprężyny i było czadowo ale za wysoko jak dla mnie.
Wystarczy zestaw z avanca i jest przyzwoicie.
tresorex - 04-06-2013, 15:46
Fragu napisał/a: | D1VenO, chyba poki sie nie przejade zglebionym autem to sie nie przekonam ...za duze lęki mam już przy standardowym zawiasie na niektorych drogach |
Kwestia przyzwyczajenia Colta mam na oryginalnej wysokości a galanta -40mm i zahaczyłem zderzakiem o krawężnik tylko raz 15 minut po zakupie. Teraz jak widzę galanty na standardowej wysokości to wydaje mi się że jest z nim coś nie tak... teraz chyba każde następne auto obniżę
gawron - 22-10-2013, 09:51
Wreszcie znalazłem chwilę żeby opisać zmiany w moim Rycerzu:)
Na początek wjechało nowe (używane) radyjko 2 din Pioneer z nawigacją, zestawem głośnomówiącym itd.
Tak wygląda w autku musze jeszcze pokombinowac z ramką narazie na szybko zamontowane.
gawron - 22-10-2013, 09:54
Niedawno po długich poszukiwaniach dorwałem wreszcie wymarzoną gałkę i rączkę ręcznego Nardi Torino:) w stanie idealnym:P
Fotka przed montażem:
i po:P:
gawron - 22-10-2013, 09:57
Całość prezentuje się tak:
Jeśli chodzi o wnętrze to na chwile obecna zakończyłem ulepszanie:)
gawron - 22-10-2013, 10:01
Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to wjechały nowe felgi 17":
Na aucie siedzą tak:)
Także trochę sie działo przez ostatnie 6 miesięcy:)
Oczywiście to nie koniec dalej będę się starał upiększać miśka.
w planach czarny dach w połysku:P
arturj123 - 22-10-2013, 10:13
Świetnie wygląda, uwielbiam srebrny + czarne felgi
Pomyśl jeszcze nad spoilerem;)
sipex - 22-10-2013, 10:36
fakt rewelka chociaż czarne felgi dla mnie są be.. to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda co do radia to mam tak u siebie i jedyne ładne rozwiązanie to daj do plastikarza niech Ci wtopi tą ramkę w panel później malowanie/okleina i będzie wyglądało jak ori..
w galu ten otwór to 1.8din a radia są 2din dlatego nic nie spasujesz
gawron - 22-10-2013, 10:46
sipex napisał/a: | fakt rewelka chociaż czarne felgi dla mnie są be.. to u Ciebie naprawdę fajnie to wygląda co do radia to mam tak u siebie i jedyne ładne rozwiązanie to daj do plastikarza niech Ci wtopi tą ramkę w panel później malowanie/okleina i będzie wyglądało jak ori..
w galu ten otwór to 1.8din a radia są 2din dlatego nic nie spasujesz |
No tak tylko skąd taką samą okleinę?
Fragu - 22-10-2013, 10:50
gawron, oklej wszystko w jakiś inny wzór
Felgi dają radę - ładnie!
|
|
|