Nasze Miśki - Mitsubuszi Galant daboss'a vel. Wkurzony
Krzyzak - 30-08-2013, 22:22
xtreme nie świeci na biało - ma tylko mocniejszy strumień w jakimś tam miejscu od tradycyjnych żarówek
jak chcesz najbardziej białe, to blue vision 4000 K
daboss - 18-12-2013, 15:59
W dniu dzisiejszym świąteczne porządki w Galu. Dostałem przedwczesny prezent świąteczny - Pioneera DEH4500BT i dzisiaj montowałem mikrofon w słupek.
W trakcie:
Po:
Sprawca zamieszania:
Krzyzak - 18-12-2013, 22:37
u mnie mikrofon jest przy lusterku, pociągnięty pod podsufitką - bardziej dyskretnie to wygląda
Jaco_ - 18-12-2013, 23:24
sam mam troche straszego pionierka z 2010r ale firma to firma! konkretnie grają
daboss - 18-12-2013, 23:48
Krzyzak, ja kleiłem podsufitkę klejem montażowym, więc nie było by mi tak łatwo z dostaniem się pod nią.
Jaco_, wcześniej miałem DEH-2020MP, model z 2008 - też był całkiem spoko, ale ten ma więcej przydatnych funkcji.
Jaco_ - 18-12-2013, 23:59
a jak gra? bo rozumiem ze to calkiem nowka? Ponoc niektore firmy (nie mowie ze Pioneer) ktore sa od lat na rynku nawet teraz postawily na oszczednosci i troche gorszej klasy sprzet robia oszczedzajac na produkcji?...
daboss - 19-12-2013, 19:12
Właśnie jestem bardzo zadowolony. Głośniki zostały te same, ale jakość dźwięku wydaje się lepsza (może niewiele, ale zauważalnie). Jakość rozmów przez ten cały zestaw głośnomówiący bardzo dobra (osoby z którymi gadałem nie wiedziały nawet że dzwonię prowadząc, było to jednak głównie jeżdżenie po mieście, więc i szumy mniejsze). Aha i nie wiem czy to kwestia tego, że w mojej mieścinie miejscowe radio przejęła Eska, czy to kwestia odbiornika, ale radio gra znacznie lepiej - bas jest głęboki, całość bardzo wyraźna, bez szumów.
Jaco_ - 19-12-2013, 20:30
pewnie ma wbudowany jakis dobry wzmacniacz sygnalu
daboss - 04-01-2014, 18:19
31.12.2013
Misiek dostał nowy olej i filtr, a przed wymianą silnik łyknął pół litra płukanki Liqui Molly. Filtr Boscha, który dostałem w sklepie okazał się być nie pasować - nie ten gwint. Okazało się że jest do Micry 1.3, dlatego też założony został inny filterek, czyli taki jaki był do tej pory, firmy Filtron.
04.01.2014
Dzisiaj przygoda, przy mniej więcej 100 kmph huk i czuję, że jadę na trzech oponach i jednej feldze. Oczywiście sprawna wymiana przy drodze na niezabijalną 14''. Ilość "mięsa", którą narzucałem podczas tej wymiany - bezcenna.
Jak wielka była moja radość, gdy zaglądając dzisiaj do skrzynki znalazłem mocowania do siłowników maski . Dzięki KaWu! Montaż wkrótce.
A tu mój motywator, żeby nie załapać w najbliższym czasie więcej punktów - stoi już na honorowym miejscu, akurat przed moją głupią mordą - może mnie zmotywuje do myślenia.
fj_mike - 06-01-2014, 17:56
daboss napisał/a: | A tu mój motywator |
700zł zawsze można lepiej wydać
Powodzenia.
Marcino - 07-01-2014, 21:07
Ładna kolekcja...... ja troszkę zwolniłem i mniej jeżdzę po krajówkach.... S-ki i Autostrady są ok..:)
daboss - 08-01-2014, 13:08
a ja właśnie oba dostałem na 'eskach'...
Witek vel Mysza - 22-01-2014, 19:23
I jak Ci się jeździło na tych NANKANGach? Bo ja raz sobie kupiłem nowe 17stki i były bardzo śliskie. Używane conti były 100 razy lepsze...
daboss - 22-01-2014, 20:20
@Witek vel Mysza, lepiej niż na Conti, gdyż z Conti zostało niewiele. Przy moim ciężkim bucie, kiepskich (choć już teraz nie wszystkich) i krętych mazurskich drogach trzymały całkiem nieźle. Nie są za głośne (za ciche też nie), na mokrym mogłyby być trochę lepsze, bo tu troszkę czuć braki - zarówno przy ruszaniu jak i w zakrętach.
22-01-2014
W związku z tym że czasem zapala się check engine, misiek marudzi przy odpalaniu na ciepłym, miałem wątpliwości co do alternatora lub pompy paliwa wymrugałem błędy. CE wskazało na 14 i 21 (14- Czujnik położenia przepustnicy, 21- Czujnik temperatury płynu chłodniczego). W piątek będę czyścił przepustnicę i sprawdzę czy nawala TPS czy może jest to kwestia jakiejś pierdoły zakłócającej połączenie. Prawdopodobnie w piątek misiek dostanie również nowy czujnik temperatury płynu, bo słyszałem, że to groszowa sprawa. Sprawdzę też poziom ładowania akumulatora i mam nadzieję wykluczę to że jest on przeładowywany. Również w piątek wybieram się zobaczyć używane opony Pirelli Winter 195/65/15 - stwierdziłem że mam w nosie moje nalewki, jak jedna strzeliła to kolejne mogą dokonać żywota równie szybko. 5 opon, cena rozsądna. Zobaczę jeszcze jak stan i rocznik i być może będą jeździły w Galu.
Ostatnio zauważyłem, że przy dodaniu gazu miś dymi na biało z wydechu. Mechanik po wymianie oleju stwierdził, że dymi bo zima i mróz. Ale jak na moje to trochę za bardzo. Ubytku płynów najpierw nie zauważyłem, potem dolałem, potem płyn rozmarzł i powrócił. Forumowicze z fejbuka podpowiedzieli, że skoro jeżdżę głównie na gazie to miś ma prawo tak dymić i wszystko jest spoko.
Myślałem o założeniu centralnego zamka sterowanego z pilota. Mam centralny, ale z kluczyka - nie wiem czy wystarczy kupić tylko jeden siłownik do drzwi kierowcy (master) czy cały komplet, o jakiej sile i jaką centralkę. Ma ktoś jakieś pomysły i wiedzę jak to założyć? Myślałem o jakimś zestawie "aftermarket", nie o oryginalnym, bo z tym chyba jest za dużo zabawy, żeby dopasować to do mojego Gala.
Po zmianie jednostki centralnej (czyt radia) chodzi mi gdzieś po głowie myśl, żeby wywalić te oryginalne 13 cm głośniki wraz z koszami i wsadzić tam jakieś 16,5 cm JBLe. Ale jak na razie czekam na info odnośnie TPSa - jak nie będę musiał go zmienić, to może zostanie jakiś mały wolny fundusz na głośniki . I jak znajdę chwilę czasu to montuję wreszcie te teleskopy do maski. Jak zwykle planów jest wiele, tylko czasu zawsze tyle samo.
Hugo - 22-01-2014, 21:55
daboss napisał/a: | Forumowicze z fejbuka podpowiedzieli, że skoro jeżdżę głównie na gazie to miś ma prawo tak dymić i wszystko jest spoko. | No i mają rację. daboss napisał/a: | Mam centralny, ale z kluczyka - nie wiem czy wystarczy kupić tylko jeden siłownik do drzwi kierowcy (master) czy cały komplet, o jakiej sile i jaką centralkę | Tylko centralkę kupujesz i podłączasz zamiast oryginalnej. Kumpel podłączył mi tak w poprzednim Galu i wszystko smigało jak należy. Nic w drzwiach nie ruszasz.
|
|
|