Tuning - Rozpórka !
milo - 14-01-2012, 15:01
Zamontowałem własnej konstrukcji rozpórkę spawów nie szlifowałem żeby nie osłabiać wszystko wypiaskowane ,podkład ,baza i lakier
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/dsc011272.jpg/] [/URL
JarzynaOsw - 14-01-2012, 23:02
milo, Cieszy własnoręczna robota nie??? Fajna rozpórka i wykonanie ale ja osobiście bym spawy wyszlifował, uwierz mi że nie pękają jak dobrze pospawasz...
robertdg - 15-01-2012, 00:08
milo, fabryczna rozpórka uwzględnia usztywnienie po jednym z pary mocowań górnego wahacza
milo - 15-01-2012, 09:01
JarzynaOsw napisał/a: | milo, Cieszy własnoręczna robota nie??? Fajna rozpórka i wykonanie ale ja osobiście bym spawy wyszlifował, uwierz mi że nie pękają jak dobrze pospawasz... |
Tak cieszy... nie ma to jak samemu się zrobi i dopasuje i zdaje to egzamin co do spawów to zawsze można wyszlifować i ładniej nawet będzie się prezentować spawałem migomatem
robertdg napisał/a: | milo, fabryczna rozpórka uwzględnia usztywnienie po jednym z pary mocowań górnego wahacza |
A nie fabryczna ? tzn ?
JarzynaOsw - 15-01-2012, 11:15
Co to za różnica czy fabryczna czy robiona, wg mnie ręcznie zrobiona jest lepsza i mocniejsza, oczywiście nie porównuję części ori z Japonii bo wiadomo są najlepsze!!
milo, też spawam metodą MigMag i trochę już gratów zrobiłem do różnych wozów, zmierz się teraz z tylną na kielichy i wrzucaj zdjęcia.
milo - 15-01-2012, 12:09
JarzynaOsw napisał/a: | Co to za różnica czy fabryczna czy robiona, wg mnie ręcznie zrobiona jest lepsza i mocniejsza, oczywiście nie porównuję części ori z Japonii bo wiadomo są najlepsze!!
milo, też spawam metodą MigMag i trochę już gratów zrobiłem do różnych wozów, zmierz się teraz z tylną na kielichy i wrzucaj zdjęcia. |
Zgadzam się ,trzeba pomyśleć nad tylną rozpórką, robiłeś możesz fotki wrzucić ?
JarzynaOsw - 15-01-2012, 17:38
Mam zamontowaną a akurat w Carismie kielichy zasłaniają plastiki, ale muszę pomalować rurę i jak będę miał na wierzchu to wrzucę ale teraz pracuję nad trapezem pod silnik.
milo - 15-01-2012, 19:27
JarzynaOsw napisał/a: | Mam zamontowaną a akurat w Carismie kielichy zasłaniają plastiki, ale muszę pomalować rurę i jak będę miał na wierzchu to wrzucę ale teraz pracuję nad trapezem pod silnik. |
To mi się podoba po niedzieli już projektuje rozpórkę na tył
JarzynaOsw - 15-01-2012, 21:31
Wrzucaj zdjęcia od razu z Twojej pracy.
milo - 21-01-2012, 20:43
JarzynaOsw napisał/a: | zmierz się teraz z tylną na kielichy i wrzucaj zdjęcia. |
Mały problem wszystko zasłonięte kielichy niezle schowane rozpórka musi mieć kształt dobrze dopasowany do wnętrza karoseri ale wszystko do zrobienia czas zaczynać tylko sie troche ociepli
JarzynaOsw - 22-01-2012, 12:51
milo, milo daj parę zdjęć...
milo - 01-02-2012, 18:42
JarzynaOsw napisał/a: | milo daj parę zdjęć... |
Prace odwołane z powodów mrozów i nie ogrzewanego garażu czekam do wiosny
JarzynaOsw - 09-02-2012, 13:00
Ja też nie pracuję w garażu, mam czas do wiosny i zderzak muszę pomalować w końcu bo lekko zaczyna mnie denerwować.
SirSinner - 28-02-2012, 11:34
Milo - czy pierścienie wycinałeś sam czy zamawiane?
milo - 28-02-2012, 21:13
SirSinner napisał/a: | Milo - czy pierścienie wycinałeś sam czy zamawiane? |
To są dystanse od kół nowe otwory wywierciłem i powiększyłem średnice wewnętrzną
|
|
|