Nasze Miśki - Bandyta aka Czarna Fur(i)a
Maelen - 04-08-2013, 14:37
Babecia i ja robimy za sekundantów w takim razie Dajcie znać gdzie i kiedy.
Pato89 - 14-11-2013, 20:49
Mała aktualizacja bo dawno tu nie zaglądałem
Bandzior ostatnio był chory, pękł mu przewód przy kolektorze i strasznie się przez to osmarkał.
Nowy przewód z ASO bo zamienników oczywiście nie ma, kawałek gumy 130 zł
Płyn chłodniczy? Zalałem mu Prestona, łącznie kupiłem 8litrów, Bandzior wziął sobie coś ponad 6 litrów a resztę prosił żeby zostawić jak będzie spragniony nie wiem czy ten preston jest zły, nienadaje się czy jest fajny, najlepszy i w ogóle nie znam się zarobiony jestem ale lałem go w poprzednim galu i wszystko było w porządku
Oprócz tego uszczelka korka oleju, również w ASO 14 zł
I uszczelka pokrywy 25 zł już nie w ASO
No i Bandziu został trochę przygotowany do zimy, umyty i porządnie nawoskowany:
Stal na zimę również pomalowana ;P
Sorry za fatalną jakość, zdjęcia robione przykrywką od garnka.
I kilka "lepszych" fotek
Fragu - 14-11-2013, 20:51
Wygląda miodnie
Anonymous - 14-11-2013, 21:27
no no no , bandyta trafił w dobre ręce
Rafal_Szczecin - 15-11-2013, 08:33
tak jak Ci mowilem, te uszczelki do ogarniecia jak najszybciej bo widac,ze niezle z nich leci...
wyglada pinknie !
Tomek - 15-11-2013, 08:49
Rafał, ile te uszczelki przejechały?
nie lepiej założyć oryginały? u mnie po 60 tyś sucho
Rafal_Szczecin - 15-11-2013, 12:53
strzelam 30-40tkm ?
widac tez, ze zapiernicza mocno z korka , postawa to umyc, wymienic uszczelke korka, pokrywy, i powinno byc G.
czy lepiej zalozyc OE , hmm Krzysiek juz kupil elringa wiec zalozy to co jest. ja rowniez skladalem to na elringu
Pato89 - 15-11-2013, 13:24
Co bym tam nie założył i tak przedmucham
Pato89 - 23-11-2013, 15:25
Wymieniłem uszczelkę korka wlewu oleju parę dni temu, uszczelka kupiona w ASO. Nie ciekło spod korka aczkolwiek pod uszczelką wciąż było mokro. Pomyślałem, że skoro stara uszczelka w ogóle nie wyglądała na zniszczoną i nie różniła się niczym od ori, to może zastosuję inne rozwiązanie. Założyłem z powrotem starą uszczelkę najpierw a na nią nałożyłem nową. W efekcie korek ciężko odkręcić/zakręcić i wydaje się być mocno dociśnięty a co za tym idzie mam nadzieje uszczelniony. Nie wiem czy i na ile to pomoże ale koszty uszczelki są tak niskie, że myślę, że warto zaryzykować. Ktoś stosował coś podobnego?
robertdg - 23-11-2013, 15:38
Pato89 napisał/a: | Założyłem z powrotem starą uszczelkę najpierw a na nią nałożyłem nową. W efekcie korek ciężko odkręcić/zakręcić i wydaje się być mocno dociśnięty a co za tym idzie mam nadzieje uszczelniony. | Nie stosuje się łaczenia 2 uszczelek, zabieg całkowicie zbędny, korek może być do wyrzucenia, istnieje ryzyko pęknięcia blachy zapadkowej
Tomek - 23-11-2013, 15:52
Pato89 napisał/a: | . Ktoś stosował coś podobnego? |
jak kupilem sedana to tak mial zalozone
i tak cieklo po czasie
WreX - 23-11-2013, 15:53
Pato89, z tym wężykiem to witaj w klubie ten sam mi poszedł i to chyba tydzień czy dwa po zakupie ;p
Pato89 - 20-12-2013, 23:10
u Bandyty wszystko w porządku, po wymianie uszczelek pokrywy i korka wlewu oleju nic nie cieknie i nic oleju nie ubywa. Ogólnie nie mam na co narzekać oprócz denerwujących stukających hamulców ktoś jest w stanie coś sensownego poradzić? Najlepiej żeby nie biło zbyt mocno po kieszeni
i mała sesja wieczorna, zimowo niestety albo i stety bez śniegu
Zdjęcia autorstwa Magdy znanej i lubianej pod pseudonimem Babecia
Babecia - 20-12-2013, 23:19
Jaco_ - 20-12-2013, 23:44
a co to za zegary masz? Furka ładnie sie prezentuje
|
|
|