To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Cherry Elegance xD :)

wyderka - 29-08-2013, 22:09

pacek conti 136
napinacz RUVILLE 279
rolka koyo 80
rolka koyo 70
pompa wody GMB 74
3 uszczelniacze Erling 42
z tym że nie wszyscy mają takie ceny :P

promatti - 29-08-2013, 22:47

Dziekuje Panowie za zaintereoswanie, niestety nie odpisuja mi na maila, wydrukuje sobie wasze podpowiedzi i sprawdze jak sprawa wygląda z waszymi propozycjami.

P.S. Dobra nowina xD sprzedałem Lanosa xD dokoladnie za tyle ile chciałem wiec bedą dodatkowe fundusze do doinwestowania do Galancika xD Deejay uwaga nadchodze. :P :twisted: hihi

P.S. 2 :P słuchajcie z instalacją gazu iść od razu czy lepiej poczekać aż wymienione będą obecne częsci ? czy bez różnicy raczej ?

promatti - 05-09-2013, 18:36

malutki update:

Podłączyłem wideo rejestrator firemki Media-Tech, rozdzielczość nagrywania HD wystarczają w zupełności :) . Podmieniłem również żaróweczki na Led'owe w światłach postojowych oraz wnętrzu samochodu w światełkach nad głowami pasażerów oraz kierowcy. Ładnie biało świeci.

Misiek dostał wczoraj gaz zamontowany w firmie SUPRAL, STAG 300 składający się z komponentów firm AC, TOMASETTO, VALTEK. Spisuje się świetnie jestem bardzo zadowolony, polecam serdecznie bardzo przyjazna atmosfera tam panuje. :) - 3 tys. po zniżce dla MM.

Dziś Miśka obdarowałem przyciemnianymi szybkami z tyłu autka i pasem na czołowej w firmie Auto-Glass, 3 godziny pracy i miałem autko z powrotem, ale nie polecam auto było upaćkane w środku, zdemontowali antenę od alarmu nie podłączyli, a na pytanie dlaczego auto jest brudne uzyskałem odp. jestem mechanikiem a nie perfekcyjną panią domu :| .

Czekam na paczki z częściami oraz z UKP :) jutro ponoć mają być :)

Zdjęcia wlepię jak tylko będę miał możliwość.

mkm - 05-09-2013, 18:46

promatti napisał/a:

Podłączyłem wideo rejestrator firemki Media-Tech, rozdzielczość nagrywania HD wystarczają w zupełności :) .

Wrzuć na YT jakies nagranko :wink:
promatti napisał/a:
a na pytanie dlaczego auto jest brudne uzyskałem odp. jestem mechanikiem a nie perfekcyjną panią domu :| .

Dobry tekst :mrgreen:

mazda10000 - 06-09-2013, 02:48

promatti napisał/a:
Misiek dostał wczoraj gaz zamontowany w firmie SUPRAL, STAG 300 składający się z komponentów firm AC, TOMASETTO, VALTEK.

O to, to - gdybyś był tak uprzejmy rozwinąć - a najlepiej fotki :D Będziemy szydzić i wybrzydzać :twisted:

wookash83 - 06-09-2013, 09:54

wow ale się dzieje w temacie :) po zakupie widzę szybko działasz żeby przygotować autko pod siebie :)
promatti - 06-09-2013, 16:17

wookash83 napisał/a:
wow ale się dzieje w temacie :) po zakupie widzę szybko działasz żeby przygotować autko pod siebie :)

dokładnie, 9 lat marzyłem i odkładałem, a teraz jak się spełniło chciałbym żeby było jak najlepiej :) wieczorkiem jak bede w domu uaktualnie fotki o zdobycze :)

promatti - 06-09-2013, 21:04

okie, wracam z pracy a w domku czekała na mnie "paczuszka" :twisted:

Części wcześniej wymieniane:

Link do całego albumu z częściami

Komputerek UKP, OLED:

P.S. Chciałbym podziękować Panu Kurierowi, który wniósl ową "paczuszkę" na 4 piętro dla mojej narzeczonej gdy ja byłem w pracy.

I wczoraj montowane.
Kamerka:

przepraszam za jakość w końcu naucze się robić te zdjęcia.

Żaróweczki:

LED (BA9S) T4W 2 w postojówki z czego jedna się już spaliła :| po dniu pracy polecacie jakieś dobre źródełko białego światła do postojówek?
taką miałem
http://allegro.pl/zarowki...3511812472.html

LED (BA9S) C5W 2W do wnętrza i jestem zadowolony :)

zdjęcia instalacji gazowej oraz przyciemnionych szybek postaram się zrobić jutro i zapodam.

deejay - 06-09-2013, 21:26

promatti napisał/a:
LED (BA9S) T4W 2 w postojówki z czego jedna się już spaliła po dniu pracy polecacie jakieś dobre źródełko białego światła do postojówek?

taką miałem

Ja polecam ten sklep . http://interlook.pl/search.php?text=ba9s

promatti - 07-09-2013, 20:35

Dzięki Deejay

Obiecane fotki:

Instalacja gazowa:

Przyciemnione szyby:

Link do albumu

I takie tam:

filmik z kamerki niestety trochę waży i jak tylko się upload'uje to dam linka.

sveno - 07-09-2013, 21:09

tresorex - 08-09-2013, 13:19

Ciekawe miejsce na montaż sterownika :) Chyba sobie go tam przełożę bo mam po drugiej stronie akumulatora :)
Bartekkita - 10-09-2013, 17:19

również gratuluję zakupu, cena wydaje się rozsądna oby się dobrze sprawował(czego życzę), no i mega Ci zazdroszczę manuala ;)

przyłączę się do prośby mkm. Też rozważałem montaż, ale przeczytałem w Motorze czy jakimś innym pisemku, ze jeżeli policjant wyczai video-rejestrator to o pouczeniu można zapomnieć i w sumie ten argument wydaje się być sensowny w miarę. A jak Twoje doświadczenie w tych sprawach?

ps. bordowe Galanty naprawdę super wyglądają pod maską :)

promatti - 11-09-2013, 12:59

Bartekkita napisał/a:
również gratuluję zakupu, cena wydaje się rozsądna oby się dobrze sprawował(czego życzę), no i mega Ci zazdroszczę manuala ;)

przyłączę się do prośby mkm. Też rozważałem montaż, ale przeczytałem w Motorze czy jakimś innym pisemku, ze jeżeli policjant wyczai video-rejestrator to o pouczeniu można zapomnieć i w sumie ten argument wydaje się być sensowny w miarę. A jak Twoje doświadczenie w tych sprawach?

ps. bordowe Galanty naprawdę super wyglądają pod maską :)

Bartekkita - dziekuję

Przepraszam ze tak długo z tym filmikiem czekaliście ale a to zły format a to plik za duzy wolny transfer itp,

oto link: https://www.youtube.com/watch?v=YlZsKT4gI4o

Nie słyszałem nigdy o jakimś przepisie zabraniającym posiadania i rejestrowania podróży wideo rejestratorem, mój tata jeździ z nim już o 4-5 lat zatrzymała go nie raz policja i nigdy nic nie mowili o tym, tata jeździ "Peżotem" :P Bipper'em gdzie jak sie stanie obok widać wyraźnie kamerke. Koledzy z "Lubię Zapier..." w TM mają też na motocyklach kamery GoPro czy zwykłe pomontowane i tez nie maja problemów z tym. Ja juz sie troche najęździłem dużo widziałem, wiec wole mieć niż nie mieć, Łodź nauczyła mnie że na drodze jest zbyt dużo cwaniaków ;/ a o jakim argumencie mowisz ? :)

Jakość filmu jest standardowa nie powala ale wyraźnie najważniejsze rzeczy widać :)

sveno - 11-09-2013, 13:15

promatti napisał/a:
Nie słyszałem nigdy o jakimś przepisie zabraniającym posiadania i rejestrowania podróży wideo rejestratorem
bo nie ma, ale koledze Bartekkita, chodziło pewnie o to, że jak taki policjant zobaczy ze go nagrywasz, to będzie pilnował przepisów jeszcze bardziej i nie dogadasz się z nim, bo czasami można ubłagać upomnienie zamiast mandatu.