Nasze Miśki - Patrykowa Sigma
angelos - 12-11-2013, 21:52
jkrzysztof80 napisał/a: |
Nie jest tak źle wrzucisz do pralki i będzie czysty
Kurcze powiem ci że 3000 gt ma dużo wspólnego z sigmą. Ja też szukam dobrych ECS-ów, bo jeden nowy w UK to ok 300funtów Na razie mam TEINy założone ale chciałbym przywrócić do oryginału. |
3000gt chyba miało pasywny ECS(tylko regulacja twardości). Sigma ma aktywny.
szpala85 - 12-11-2013, 23:51
lukasz12 napisał/a: | A o 6G72 TT myślę cały czas |
ale że jak ? przeca sigma bez turbin pali kapcie na dwójce i wpycha w fotel hehe
to z turbinami myslisz że utrzymała by się na drodze ?
pytam czysto teoretycznie
t0m3k - 13-11-2013, 08:23
gdyby było AWD to utrzymałaby się na drodze
GóR3K - 13-11-2013, 09:13
Jeżeli szukacie diamante AWD do polecam sprawdzic ten portal (AWD z 2.5 v6)do wyboru do koloru :
http://auto.drom.ru/mitsubishi/diamante/
jkrzysztof80 - 13-11-2013, 11:54
GóR3K, ale nasi sąsiedzi sobie cenią te zabawki
szpala85 - 13-11-2013, 19:49
z cyklu : opowieści dziwnej treści
- pierwsze .... przód auta jest podniesiony na lewarkach bo koła zmieniam ... włączam światła , daje na regulacji świateł aby jechały na sam dół i.... jadą ... i dojechały lae coś dalej próbują robić jadą troszkę do góry i znowu na dół ... postawiłem auto na kołach ... światła działają normalnie .... znaczy regulacja ustawiam znowu na sam dół i dochodzą do ostatniej pozycji .. zatrzymują się ... moje pytanie ... nie śmiejcie się ze mnie ... sigma ma auto regulację świateł ??????
- drugie .... zdjąłem kierunki i zauważyłem dodatkowe kostki takie prostokąty ..... to są obrysówki ????
- trzecie .... o mało nie dostałem zawału .. mianowicie rozrząd.... zdjąłem osłony i tak się przyglądam i przyglądam ... jak to bywa Patryko wepchał paluchy w środek rozrządu i nagle jedno koło przeskoczyło o ząbek !!!!!! zawał na miejscu ...... zacząłem się jeszcze bardziej przyglądać i :
jakimś cudem udało mi się przestawić koło o tego zęba i odpaliłem silnik pełen szitu w majtach ... chodzi ... zgasiłem i oto efekty :
pasek tak jakby się napiął .... o co tu chodzi ??? czy to jest normalne ????
i specjalnie dla Łukasza zdjęcie aku :
lukasz12 - 14-11-2013, 00:58
Lepiej sprawdź czy napinacz paska (rolka) jest ustawiony jak trzeba. Druga sprawa czy tłumik drgań - taki mały siłownik który dopycha rolkę jest sprawny. To co widać na zdjęciach nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej że napisałeś że mogłeś przestawić pasek o 1 ząb do tyłu. Normalnie to nie jest możliwe.
Tak zachowuje się prawidłowo napięty pasek:
http://www.youtube.com/watch?v=chowxWtX6A8
szpala85 - 14-11-2013, 18:31
ok będę zamieniał amory to przy okazji zdejmę osłony i dokładnie się temu przyjrzę
szpala85 - 18-11-2013, 18:57
Sigma przerejestrowana
dzisiaj dostałem popielniczkę i sworznie do wahaczy przednich .. popielniczkę zamontowałem .. jest git .. sworzni nie ruszałem bo zimno w garażu hehe
ale jest nadzieja bo brat kupił na złomie kozę do grzania więc bedą długie wieczory w ciepełku z moją 22 letnią dziunią hehe
kilka fotek z niedzielnych prac :
[/URL]
http://img32.imageshack.us/img32/4372/c7my.jpg
szpala85 - 18-11-2013, 19:09
jak widać osłona od przegubu wewnetrznego od strony skrzyni pękła .. do wymiany .. rozrząd do wymiany .... rudej dużo ni widzę wręcz jest elegancko ..w porównaniu z galem to niebo ,a ziemia
tarcze hamulcowe do wywalenia , zaciski stan dobry ale rozbiorę je i poczyszczę oraz przemaluję
paski klinowe tak samo do wymiany choć jak to powiedział Łukasz są jeszcze w dobrym stanie hehe ... może dlatego że ori mitsuboshi
ale jedno jest pewne ... jak sprowadzili to auto poprzedni właściciele to nic w nim nie wymienili ... nic ... filtr oleju cały zardzewiały ...
btw. klocki hamulcowe też nie widziały wymiany (chyba że dziadek niemiec wymienił 20 lat temu )
i na koniec ciekawostka ... znalazłem mysz w rozrządzie ... jedna połówka leżała na napinaczu reszta wyżej koło paska rozrządu ... wyschnięta na pieprz .. mysz pewnie też z 20 lat miała ... oraz udało mi się nie urwać żadnej ze śrub ..(poszły tylko dwie od osłony w nadkolu ) reszta wykręciła się pięknie nawet stary sworzeń nie robił oporów .. a był juz zajechany góra dół luz i na boki tak samo
angelos - 18-11-2013, 20:37
nie zapomnij o kielichach na tyle
t0m3k - 18-11-2013, 20:59
tak to jest kupowac auto w PL moja tez byla mega zaniedbana...
Wszyc - 18-11-2013, 22:33
Powiem Ci w ładnym stanie tą sigme dorwałeś i wcale sie nie nabijam jest git myślałem że będzie znacznie gorzej
szpala85 - 19-11-2013, 19:18
angelos, myslę że będą w dobrym stanie ,.... myslę heheh
Wszyc, toż to sigma
dawaj też kupuj heheh
mazda10000 - 19-11-2013, 22:45
Jak masz trochę więcej siana to swap zacisków i tarcz od 3kgt. Pod moją nogą na śmietnik poszły 2 komplety tarcz w ciągu 15k km.
|
|
|