To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Marcino historia jednego z pierwszych EAW na MM

Hugo - 20-12-2013, 10:00

Krzyzak napisał/a:
peżot to najgorsza marka europejska i najbardziej awaryjna
Przesadzasz.
Krzyzak - 20-12-2013, 10:26

Wiem, ale bardzo lubię po niej jechać :P
A pamiętacie samozapalające się (nie mylić z samouruchamiające) silniki w 306?

Matejko - 20-12-2013, 10:26

eee to w 307 bylo :)
Jaco_ - 20-12-2013, 13:24

Krzyzak napisał/a:
Wiem, ale bardzo lubię po niej jechać :P
A pamiętacie samozapalające się (nie mylić z samouruchamiające) silniki w 306?

tez nie cierpie pugów, reno, citroenow i fiatow ;/

a co do LPG to te dysze 2.6 zmieniales czy takie miales? to wieksze niz byly? Ostatnio jak bylem na przegladzie LPG kolo cos tam mi chcial wcisnac jakies wieksze dysze ze niby wiecej mocy na LPG ale zywotnosc krotsza i cos ale odmowilem bo mowie ze to ma byc sprawne i jezdzic a nie sie psuc a pozatym nie znam sie na lpg i nie chcialem dac mu zarobic :P

Marcino - 20-12-2013, 19:53

..:)
Jaco_ napisał/a:
a co do LPG to te dysze 2.6 zmieniales czy takie miales? to wieksze niz byly?

Wtryskiwacze LPG kupilem od MKV, on zmieniał na Hany. Miały dysze 2.4mm. Ale ja jeżdze na dośc niskim cieśnieniu 1.05 bar więc powiekszyłem dysze. Wilekość nie ma wpływu na moc... jedynie na czas otwarcia, powinny być tak dobrane aby czasy wtrysków LPG zblizały się do PB. Ogolnie to moja galant jest jedym z pierwszych na stagu i jednym z kilku zagazowanych od samego początku, nie miałem się jeszcze kogo wtedy poradzić.

Co do marki PSA..... czy citroen... C5 kombi w tej wersji mi się podoba,

i silniki ma benzynowe co się do LPG nadają..:)
Niwykluczone że to bedzie następca, no chyba że Volvo albo Saab.

Jaco_ - 20-12-2013, 19:57

aa czyli naciagnac mnie chcieli :D no francuzy od pewnego czasu sa coraz ladniejsze ale francuz to francuz... na szpachlegro mozna znalezc "cuda" z 2005r za 7tysiecy.... sama cena mowi o ich bezawaryjności :lol:
Krzyzak - 20-12-2013, 21:59

Marcino napisał/a:
C5
chyba najbardziej awaryjne auto tego koncernu
u Michała (futro) w starej firmie było kilka i żaden nie doczekał 100 kkm; przy czym xsary spokojnie robiły 3x tyle (przy tych samych kierowcach)

Marcino - 22-12-2013, 16:35

Nie bede bazował na opiniąch, i polemizował o wyższości marek. Nastepny kupie samochód który się będzie podobał i ma być mocny....

No a galant łyknał autostradą do Poznania na Magic-jet'ach 12.5 l/100 LPG. Trochę dużo.... zastanawiam się czy nie mam nieszczelności... bo jak zgaszę i załączę stacyjkę to ciśnienie spada do 0.7bar z 1.05...

Krzyzak - 23-12-2013, 12:52

Marcino napisał/a:
Nie bede bazował na opiniąch, i polemizował o wyższości marek.
wystarczy spojrzeć na statystyki :P
Marcino - 23-12-2013, 23:09

Krzyzak napisał/a:
Marcino napisał/a:
Nie bede bazował na opiniąch, i polemizował o wyższości marek.
wystarczy spojrzeć na statystyki :P

Nie podpuszczaj....:P
Puki co galant zostaje ze mna aż sie nie złamie na 1/2

Marcino - 29-01-2014, 14:28

Miałem wczoraj awarię.... pod przedszkolem urwało się plastikowe mocowanie wycieraczki. Jak to dobrze że w plastiku w bagażniku woziłem starą..:)
Marcino - 14-02-2014, 08:58

Coż... wczoraj objechałem Szczecin i z powrotem 700km , wszytko ok... tylko brak spryskiwacza na tylną szybę dał się we znaki, choć w nocy to nie przeszkadza. Chybą trzeba będzie to w kocu zrobić. Z przodu zainwestowałem w nowe gumki..... do wycieraczek, całe 9zł i znowy pióro motgum działa jak nowe:).

Spalanie - 10l LPG, jazda momentami do 140, ale mam wrażenie że mam za bogato, bo jadąc przez wioskę na 4-ce, 50km/h z równiutkim gazem, oboty malutkie bo poniżej 2tyś, i czuje jakby tak silnik pulsowal, już gdzies czytałem że to chyba za bogata mieszanka,

Jadąć minąłem przebieg 213kkm, i pomyślałem że teraz czas na operację "Rozrząd" bo moj był wymieniany przy 133kkm ale w 2008r.

sveno - 14-02-2014, 09:03

Marcino napisał/a:
Jadąć minąłem przebieg 213kkm, i pomyślałem że teraz czas na operację "Rozrząd" bo moj był wymieniany przy 133kkm ale w 2008r.
wow 20tys km w strachu :)
Marcino napisał/a:
i czuje jakby tak silnik pulsowal, już gdzies czytałem że to chyba za bogata mieszanka,
albo zbyt uboga.
Tomek - 14-02-2014, 09:08

sveno napisał/a:
wow 20tys km w strachu :)

nie wpadajmy w przesadyzm
tutaj bardziej wiek wskazywałby na wymianę niż przebieg

sveno napisał/a:
albo zbyt uboga.

ciężko określić, bo co to jest "pulsowanie"?

sveno - 14-02-2014, 10:18

Marcino, z ciekawości zapytam co za rozrząd (pasek, rolki, pompa) wytrzymały ponad 5 lat i 80 tys km?