To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi CA5A

mkm - 12-12-2013, 18:57

30 dni mam na to :D
Tak na marginesie fajnie się jeździ na obcych tablicach i teraz "z doświadczenia" mogę napisać, że krakowscy kierowcy są uprzejmi dla przyjezdnych 8)

vendetta - 12-12-2013, 19:57

Marcin-Krak napisał/a:
Wystraszyłem się na początku co się stało z przednią szybą

A co nie tak jest z szybą :twisted:

mkm napisał/a:
30 dni mam na to
Tak na marginesie fajnie się jeździ na obcych tablicach i teraz "z doświadczenia" mogę napisać, że krakowscy kierowcy są uprzejmi dla przyjezdnych

nono tylko dawaj dobry przykład jak to dają EL :)

Chyba w podpisie jeszcze Ci Czarnucha brakuje :D Linijki się kończą :P

Marcin-Krak - 12-12-2013, 20:55

vendetta napisał/a:
A co nie tak jest z szybą :twisted:

Wszystko ok - ale ten czarny pasek u góry, jak się podchodzi pod kątem przy oświetleniu spowodował, że wyglądało jakby jej tam nie było, ale jakaś dziwna mata czy coś było :wink:

mkm - 19-12-2013, 14:39

Marcin-Krak, może przez to, że szyba jest barwiona takie efekty się robią... 8)

vendetta napisał/a:

nono tylko dawaj dobry przykład jak to dają EL :)

Dawałem dawałem, wstydu Regionowi Łódzkiemu nie przyniosłem.
Teraz już KR, więc wszystko wróciło do normy... Dla siebie jesteśmy mniej uprzejmi... :badgrin:

Ostatnia wizyta diagnostyczno-poznawcza 8) .

Najpierw hamulce.

Tajemnicza sprawa :rolleyes: .
Różnice w normie, pompa pompuje, wszystko wygląda na ok, a hamulce są "takie sobie" :doubt: .
Na pierwszy rzut będzie trzeba wszystko poodrdzewiać, poczyścić, przelać płyn, ale wydaje mi się, że problem jest po stronie tarcz.

Potem przez prawie godzinę szarpaliśmy Czarnucha za wszystkie koła :twisted: .

Wyjaśniło się dlaczego nie skręca i jest ciężki w prowadzeniu :D .
Końcówki drążków powiedziały wystarczy.
Lewy zdecydowanie podziękował, prawy stwierdził, że nie będzie gorszy i też luz złapał.

Wybity sworzeń wahacza po prawej, suchy po lewej.

Oprócz tego łączniki, tylna guma na wahaczu, gumy na stabilizatorze, poduszka sinika, z tyłu wahacze krótkie obie strony, gumy na łącznikach, amortyzatory itp...
Gorsza sprawa jest z "kierownicą".
Z tego co czytałem macia wymieniał kolumnę i mam podejrzenia co do założenia złych śrub mocujących... :doubt: Chyba się odkręcają.
Nie ściągaliśmy plastików, ale kolumna ma spory luz "góra dół", kórego mieć nie powinna.

Kiepsko świeciły światła z tyłu :biggrin: .
Były też lekkie braki w oświetleniu :mrgreen: .
Jedna strona wyglądała tak:

Prawa niewiele lepiej:

Ta żarówka jeszcze "świeciła".
"Speszyl edyszyn chrom pozycja" :mrgreen:

Zeby już nie mieć problemów wymieniłem wszystkie zarówki z tyłu z wyjątkiem przeciwmgłowego, bo tam wymienić muszę całą lampę i jednego oświetlenia tablicy, bo się wytopiła oprawka, więc będę walczył jak zderzak się zdejmie :wink: .

I jeszcze dwie fotki:

Nie wiem czy foty nie znikną... coś imageshack się krzaczy :doubt:

vendetta - 19-12-2013, 21:05

Oddawaj kota :D
mkm - 19-12-2013, 23:05

Kot już się zadomowił :D .
Jaco_ - 19-12-2013, 23:33

ładny misiaczek, znajomy ma cyborga :) Keep it in good condition! :)
tresorex - 20-12-2013, 11:05

Nie przerabiasz tylnych lamp na japońskie? :twisted:
Jaco_ - 20-12-2013, 12:48

yyyy ze jak? nie ruzmiem a jakie to japonskie? Ja mam z tylu takie ledowe ale to kupilem od uzytkownika z tego forum wlasnie takie przerabiane ale nie wiem czy to japonskie :)
mkm - 20-12-2013, 18:01

Jaco_, to znaczy, że zamiast jednej żarówki „stopu” w lampie świecą się dwie :wink: .
Przeróbka polega na wymianie oprawki, tak, żeby weszła żarówka dwuwłóknowa i doprowadzeniu prądu.
Jak się ma drugi komplet oprawek, to przeróbka jest jak ori, a tresorex zapewne ma na zbyciu lampy do Colta i chce mi przesłać gotowca :D .
tresorex, już mam i będą wkrótce na aucie 8) .

Jaco_ - 20-12-2013, 19:13

Aaaaa! czlowiek cale zycie sie uczy cholera! ;) widzialem wlasnie na forum takie przerobki ale myslalem ze top raczej "wersja" na ameryke tak miala ;)
tresorex - 20-12-2013, 21:37

Moje oprawki już dawno poszły na przeróbkę na japońce do kogoś innego :D
Anonymous - 23-12-2013, 13:41

Macku szybe przednią jeżeli jest oryginalna to nacierałem jakimś nanoproduktem, wiec te wzorki pewnie od tego, świadczy to o trwałości produktu ;pzobacz jak ci woda po deszczu po niej ścieka i porównaj do innego auta haha.Teraz tak patrze na ogumienie zimowe, to te zimówki są za moich czasów :) wynegocjowałem je niegdyś w cenie auta były całkowicie nowe.
vendetta - 23-12-2013, 13:54

Browar napisał/a:
Teraz tak patrze na ogumienie zimowe, to te zimówki są za moich czasów :) wynegocjowałem je niegdyś w cenie auta były całkowicie nowe.

Pudło :P Zimówki kupowaliśmy nowe dwa lata temu :)

Anonymous - 23-12-2013, 13:58

To pardon mialem taka sama jodełke