Nasze Miśki - Colt GTi CA5A
mkm - 12-12-2013, 18:57
30 dni mam na to
Tak na marginesie fajnie się jeździ na obcych tablicach i teraz "z doświadczenia" mogę napisać, że krakowscy kierowcy są uprzejmi dla przyjezdnych
vendetta - 12-12-2013, 19:57
Marcin-Krak napisał/a: | Wystraszyłem się na początku co się stało z przednią szybą |
A co nie tak jest z szybą
mkm napisał/a: | 30 dni mam na to
Tak na marginesie fajnie się jeździ na obcych tablicach i teraz "z doświadczenia" mogę napisać, że krakowscy kierowcy są uprzejmi dla przyjezdnych |
nono tylko dawaj dobry przykład jak to dają EL
Chyba w podpisie jeszcze Ci Czarnucha brakuje Linijki się kończą
Marcin-Krak - 12-12-2013, 20:55
vendetta napisał/a: | A co nie tak jest z szybą |
Wszystko ok - ale ten czarny pasek u góry, jak się podchodzi pod kątem przy oświetleniu spowodował, że wyglądało jakby jej tam nie było, ale jakaś dziwna mata czy coś było
mkm - 19-12-2013, 14:39
Marcin-Krak, może przez to, że szyba jest barwiona takie efekty się robią...
vendetta napisał/a: |
nono tylko dawaj dobry przykład jak to dają EL |
Dawałem dawałem, wstydu Regionowi Łódzkiemu nie przyniosłem.
Teraz już KR, więc wszystko wróciło do normy... Dla siebie jesteśmy mniej uprzejmi...
Ostatnia wizyta diagnostyczno-poznawcza .
Najpierw hamulce.
Tajemnicza sprawa .
Różnice w normie, pompa pompuje, wszystko wygląda na ok, a hamulce są "takie sobie" .
Na pierwszy rzut będzie trzeba wszystko poodrdzewiać, poczyścić, przelać płyn, ale wydaje mi się, że problem jest po stronie tarcz.
Potem przez prawie godzinę szarpaliśmy Czarnucha za wszystkie koła .
Wyjaśniło się dlaczego nie skręca i jest ciężki w prowadzeniu .
Końcówki drążków powiedziały wystarczy.
Lewy zdecydowanie podziękował, prawy stwierdził, że nie będzie gorszy i też luz złapał.
Wybity sworzeń wahacza po prawej, suchy po lewej.
Oprócz tego łączniki, tylna guma na wahaczu, gumy na stabilizatorze, poduszka sinika, z tyłu wahacze krótkie obie strony, gumy na łącznikach, amortyzatory itp...
Gorsza sprawa jest z "kierownicą".
Z tego co czytałem macia wymieniał kolumnę i mam podejrzenia co do założenia złych śrub mocujących... Chyba się odkręcają.
Nie ściągaliśmy plastików, ale kolumna ma spory luz "góra dół", kórego mieć nie powinna.
Kiepsko świeciły światła z tyłu .
Były też lekkie braki w oświetleniu .
Jedna strona wyglądała tak:
Prawa niewiele lepiej:
Ta żarówka jeszcze "świeciła".
"Speszyl edyszyn chrom pozycja"
Zeby już nie mieć problemów wymieniłem wszystkie zarówki z tyłu z wyjątkiem przeciwmgłowego, bo tam wymienić muszę całą lampę i jednego oświetlenia tablicy, bo się wytopiła oprawka, więc będę walczył jak zderzak się zdejmie .
I jeszcze dwie fotki:
Nie wiem czy foty nie znikną... coś imageshack się krzaczy
vendetta - 19-12-2013, 21:05
Oddawaj kota
mkm - 19-12-2013, 23:05
Kot już się zadomowił .
Jaco_ - 19-12-2013, 23:33
ładny misiaczek, znajomy ma cyborga Keep it in good condition!
tresorex - 20-12-2013, 11:05
Nie przerabiasz tylnych lamp na japońskie?
Jaco_ - 20-12-2013, 12:48
yyyy ze jak? nie ruzmiem a jakie to japonskie? Ja mam z tylu takie ledowe ale to kupilem od uzytkownika z tego forum wlasnie takie przerabiane ale nie wiem czy to japonskie
mkm - 20-12-2013, 18:01
Jaco_, to znaczy, że zamiast jednej żarówki „stopu” w lampie świecą się dwie .
Przeróbka polega na wymianie oprawki, tak, żeby weszła żarówka dwuwłóknowa i doprowadzeniu prądu.
Jak się ma drugi komplet oprawek, to przeróbka jest jak ori, a tresorex zapewne ma na zbyciu lampy do Colta i chce mi przesłać gotowca .
tresorex, już mam i będą wkrótce na aucie .
Jaco_ - 20-12-2013, 19:13
Aaaaa! czlowiek cale zycie sie uczy cholera! widzialem wlasnie na forum takie przerobki ale myslalem ze top raczej "wersja" na ameryke tak miala
tresorex - 20-12-2013, 21:37
Moje oprawki już dawno poszły na przeróbkę na japońce do kogoś innego
Anonymous - 23-12-2013, 13:41
Macku szybe przednią jeżeli jest oryginalna to nacierałem jakimś nanoproduktem, wiec te wzorki pewnie od tego, świadczy to o trwałości produktu ;pzobacz jak ci woda po deszczu po niej ścieka i porównaj do innego auta haha.Teraz tak patrze na ogumienie zimowe, to te zimówki są za moich czasów wynegocjowałem je niegdyś w cenie auta były całkowicie nowe.
vendetta - 23-12-2013, 13:54
Browar napisał/a: | Teraz tak patrze na ogumienie zimowe, to te zimówki są za moich czasów wynegocjowałem je niegdyś w cenie auta były całkowicie nowe. |
Pudło Zimówki kupowaliśmy nowe dwa lata temu
Anonymous - 23-12-2013, 13:58
To pardon mialem taka sama jodełke
|
|
|