Pajero Pinin - Prośba o opinię przed kupnem + opinia o jednym pininie ..
cezare - 30-05-2014, 12:22
kurcze - to mnie to nieźle pociągnie po kieszeni - obym w 5k pln się zmieścił .. o czasie to już nie wspomnę - no ale tak to ma być zrobione .. a następnie najlepszymi środkami zabezpieczającymi pociągnięte... a gdzie naszemu klimatowi do australii .. strach sie bać.. - mój pinin życie spędził we włoskich górach przy granicy ze Szwajcarją .. czyli lekko mu nie było ..
Piotrek4 - 02-06-2014, 11:27
A więc za weekend pinina nie zakonserwuje??!!. Już się rok za mojego biorę puki zdrowy ( sprowadzony z południa Włoch). Ale nigdy czsasu niema, a szkoda żeby zaczął gnić.
cezare - 02-06-2014, 13:27
Piotrek4 napisał/a: | A więc za weekend pinina nie zakonserwuje??!!. Już się rok za mojego biorę puki zdrowy ( sprowadzony z południa Włoch). Ale nigdy czsasu niema, a szkoda żeby zaczął gnić. |
rób szybko sama konserwacja nie trwa długo .. żebyś nie miał później tak :
LINK
Bartekkita - 02-06-2014, 21:16
cezare, O kurcze! Nie wierze
shagger - 12-09-2014, 14:45
Cezare to twój Pinin tak pięknie zgnił?
cezare - 13-09-2014, 17:07
shagger napisał/a: | Cezare to twój Pinin tak pięknie zgnił? |
e no nie - no tak to nie - mój dobrze sobie zgnił... ale to fotka goscia z allegro, który wystawił pinina wlaśnei w takim stanie .. dlatego mając to na uwadze szukałem pinina bez baranka .. żebym widział co kupuję.. bo to słabe auta pod wzgędem blachy - ruda je kocha ..
dareqq - 05-12-2014, 15:17
mstrucz, kolego podeślij więcej fotek z naprawy kielichów. Zabieram się za naprawę swojego i chce porównać z robotą wykonaną u ciebie
romek atomek - 09-12-2014, 09:33
cześć, nie mam wszystkich fotek - w sumie raz byłem u blacharza i szczególnie nic tam nie widać.. w sensie jak byłem - jedno wyczyścił .. a drugie dopiero zaczynał - a jak odebrałem - wsio było zrobione ... a że po sąsiedzku - stąd wiarygodnie .. zresztą, umówiłem się z blacharzem że co rok będe do niego przed zimą na przegląd podjeżdżał żeby ocenił swoją robotę i ew działał lub nie z czym trzeba..
fotki tutaj : https://www.dropbox.com/s...IOVcoCC2ia?dl=0
Piotrek4 - 09-12-2014, 11:46
Powiem Ci że masakra. Ja zrobiłem przód u siebie ( tył jak się uda to na wiosnę) i na wylot było jedynie kilka małych dziurek na podłużnicy pod błotnikami. Z tego co widzę to raczej sporo pracy i Twoich pieniędzy to kosztowało, nie wierz do końca sąsiadowi bo widać że kładzie podkład na niedoczyszczoną rdze i to w miejscach gdzie bez problemu można doczyścić (oby to był podkład reaktywny), do tego widzę że czyścił jedynie to co się udało zrobić tarczą, a szczotką już się nie chciało.
Jakich produktów używacie do konserwacji? Ja użyłem valvoline tectyl ml i valviline bodysafe, czuć je w aucie jeszcze miesiąc po zrobieniu.
mstrucz - 10-12-2014, 08:30
Zdjęcia z naprawy

Bartekkita - 10-12-2014, 17:59
mstrucz, mógłbym prosić o większy rozmiar fotki nr 3?
romek atomek - 20-12-2015, 15:52
mstrucz napisał/a: | Porównywanie RAV4 , Jimniegio i Pinina jest trochę bez sensu, bo każdy z tych samochodów jest inny.
RAV4 w cenie w jakiej ta Pani znalazła Pininka to szukanie egzemplarza na złom.
Poza tym Ravka to osobówka ze (w tej cenie, czyli wcześniejsze generacje) stałym napędem na 4 koła. Na pewno wygodniejsza i większa od Pinina. |
starty kotlet - ale.. znajomy ukręcił pułoś w RAV'ce .. i już nie pojechał dalej ;xD - ja pewnie mam nadzieję zapiąłbym blokadę i odjechał ... on żadnej wajchy nei miał - więc laweta ..
|
|
|