Nasze Miśki - Czarna Bestia by bialy jay-z
Tomek - 31-03-2014, 20:29
bbandi napisał/a: | ok trzymaj sie górnej kreski żebyś silnika nie zatarł . |
rozumiesz co czytasz?
gdzie jest napisane coś o zacieraniu silnika?
bbandi - 31-03-2014, 21:04
tomek84 napisał/a: | bbandi napisał/a: | ok trzymaj sie górnej kreski żebyś silnika nie zatarł . |
rozumiesz co czytasz?
gdzie jest napisane coś o zacieraniu silnika? |
A Ty wiesz co to ironia?, 90% Galantów na forum ma grubo ponad 200tys km przebiegu i ciekawe czy przez te kilkanaście lat niemiec kurczowo trzymał się stanu oleju pod maxa by mu popychacze nie klepały - dla mnie to niedorzeczne, multum osób kupiło Gala z niemiec wymieniło olej i śmigało bez trzymania się tej tezy i jakoś popychacze nie "waliły", one będą do wymiany jak ktoś lał syf, rzadko wymieniał olej lub gdy mają już właściwy przebieg a na pewno nie z powodu jazdy z poziomem oleju w połowie skali czy min.
Tomek - 31-03-2014, 21:06
bbandi napisał/a: | popychacze będą do wymiany jak ktoś lał syf, rzadko wymieniał olej lub gdy mają już właściwy przebieg |
dla mnie to mity
bialyjayz - 01-04-2014, 02:29
Panowie to nie miejsce na sprzeczki i kłótnie, to miejsce by przyglądać się mojej pieknej "Czarnej Bestii'--zapraszam do obserwowania tematu i komentowania, chętnie wysłucham także dobrych rad.
Tomek - 01-04-2014, 08:31
bialyjayz napisał/a: | to miejsce by przyglądać się mojej pieknej "Czarnej Bestii'- |
chętnie bym się przyglądał
tylko wrzuć fotki
letni setup - dalej męczysz te nieśmiertelne Nankangi?
bialyjayz - 01-04-2014, 11:12
tomek84 napisał/a: | chętnie bym się przyglądał
tylko wrzuć fotki |
tak jak pisałem, po uprzednim umyciu, wypucowaniu i polerce wrzucę, i obiecuję... będzie na czym oko zawiesić, napewno się nie zawiedziesz
tomek84 napisał/a: |
letni setup - dalej męczysz te nieśmiertelne Nankangi? |
Niestety, huk niesamowity przy wyższych prędkościach chciałem sprzedać wulkanizatorowi i dostać z dopłatą podobne do przednich, ale on nawet nie chce takich widzieć u siebie w warsztacie
ile one mogą być warte w takim stanie się zapytam z ciekawości?
Tomek - 01-04-2014, 11:16
bialyjayz napisał/a: |
ile one mogą być warte w takim stanie się zapytam z ciekawości? |
nie wiem nawet
ile mają teraz bieżnika? z 6-7 mm ??
takie nowe kosztują 245 zł (ja dałem wtedy koło 310-320 za sztukę)
to za taką używkę nie dałbym więcej jak 80 zł (pomijając fakt, że nie kupiłbym więcej czegoś takiego)
bialyjayz - 02-04-2014, 02:56
tomek84 napisał/a: | ile mają teraz bieżnika? z 6-7 mm ?? |
przejeżdżone na nich od Twojego domu do mojego + ok. 50 km ..... akcja dzik i wymiana na zimę , także w takim stanie jak od Ciebie wyszły
bialyjayz - 05-04-2014, 17:24
czas odświeżyć temat i pokazać Moją Bestię w wersji lato :
zacznę może od tego:
świetnie Razem wyglądają
na łonie natury i trochę asfaltu:
pod domem:
brzydka morda:
lewy profil:
zwierciadełko:
prawy boczek:
prawie jak muscle car:
lewy bok:
uciekający z podwórza:
Sunderland86 - 05-04-2014, 17:29
Czarny Avance jest obłędny.
Lewy reflektor masz chyba zaparowany.
Tomek - 05-04-2014, 17:39
jest GIT
jak widzę te zdjęcia, to wiem jedno - Avance i obniżka musi być, no i jak już się zdecyduję na 17-stki, to szukam taki felg, niezależnie od tego, czy się gną, czy nie
które opony masz z przodu?
bialyjayz - 05-04-2014, 22:14
Sunderland86 napisał/a: | Czarny Avance jest obłędny. |
oj tak zwraca uwagę przechodniów, do tego zdjęcia nie oddają nawet połowy tego jak w rzeczywistości wygląda
Sunderland86 napisał/a: | Lewy reflektor masz chyba zaparowany. | trafne spostrzeżenie, jednak to wina dzika uszkodził silniczek sterowania i gdzieś tamtędy dostaje się woda.
tomek84 napisał/a: | które opony masz z przodu? |
oczywiście że Nokiany
bialyjayz - 17-04-2014, 15:20
dzisiaj wracając z pracy zaświeciła się pomarańczowa kontrolka ta obok ABS ta co wygląda jak jakaś pompa zatrzymałem się wyłączyłem zapłon myślać, że problem od tak sobie zniknie, niestety świeci się dalej. Co to za kontrolka i jaka może być jej przyczyna świecenia?
Wczoraj byłem u gazownika, może tutaj trzeba szukać przyczyny, tylko że ona się zapaliłą dzisiaj. Auto jedzie jak powinno, nie szarpie, słabe czy cokolwiek.
Tomek - 17-04-2014, 16:21
To jest chyba kontrolka cisnienia oleju
Tomek - 17-04-2014, 18:25
Cytat: |
dzisiaj wracając z pracy zaświeciła się pomarańczowa kontrolka ta obok ABS |
musiałem aż iść do auta i zobaczyć jak to jest w EA
obok ABS masz kontrolkę hamulca, a potem pomarańczową kontrolkę CE
żeby powiedzieć to to jest, to trzeba by podpiąć pod interfejs
jeśli jest to po wizycie u gazownika, to obstawiam, że nakombinowali z mapami i teraz ma za ubogo
|
|
|